Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 17
  • Ескіз
    Документ
    Оцінювання якості білка насіння льону методом DIAAS
    (2018) Краєвська, Світлана Петрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна; Бандуренко, Галина Михайлівна
    У статті подано опис нової методики DIAAS, яка рекомендована Продовольчою та Сільськогосподарською Організацією Об’єднаних Націй (ФАО) з 2013 року. Нова методика DIAAS дозволяє кількісно оцінити засвоюваність кожної амінокислоти окремо з білка продукту. Перетравлення незамінної амінокислоти повинно базуватися на справжній засвоюваності ілеї кожної амінокислоти, яка визначається у продукті для людини. Методика може бути корисною при визначенні біологічної цінності нових видів сировини та конструюванні нових функціональних харчових продуктів. The article presents a description of the new DIAAS technique, which has been recommended by the Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) since 2013. The new DIAAS method allows quantifying the digestibility of each amino acid separately from the protein product. The digestion of an essential amino acid should be based on the true digestibility of the ilea of ​​each amino acid, which is determined in the product for humans. The method can be useful in determining the biological value of new types of raw materials and the design of new functional foods.
  • Ескіз
    Документ
    Нові технології виробництва напівфабрикатів з картоплі
    (2015) Малежик, Іван Федорович; Бандуренко, Галина Михайлівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Писарєв, Максим Григорович
    Найбільш ефективним методом консервування харчових продуктів на сьогодні є охолодження продуктів і напівфабрикатів. Але даний метод не набув значного поширення через коротку тривалість зберігання. У роботі наведено результати дослідження процесу сушіння картоплі трьома методами: конвективним, терморадіаційним і комбінацією цих методів. The most effective method of food preservation today is cooling of products and semi-products. Вut this method has not acquired a significant spread through brief period of conservation. The paper studies the drying of potatoes by three methods: convection, thermal radiational and a combination of these methods.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи зниження енерговитрат при отриманні сушеної картоплі
    (2015) Писарєв, Максим Григорович; Бандуренко, Галина Михайлівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович
    У статті представлені результати розробки технологій напівфабрикату з картоплі із зниженням енерговитрат. В статье представлены результаты разработки технологий полуфабриката из картофеля со снижением энергозатрат. The article presents the results of development of technologies of potato semifinished products with reduced energy consumption.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка технології сушеного напівфабрикату з молодої картоплі
    (2017) Бессараб, Олександр Семенович; Писарєв, Максим Григорович; Бандуренко, Галина Михайлівна
    Найбільш ефективним методом консервування харчових продуктів на сьогодні є сушіння. The most effective method of food preservation today is dry. However, this method is also the most expensive.
  • Ескіз
    Документ
    Використання харчових добавок на основі моркви у харчовій промисловості
    (2016) Малежик, Іван Федорович; Бессараб, Олександр Семенович; Бандуренко, Галина Михайлівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    Запропонована комплексна ресурсозберігаюча технологія переробка моркви з отриманням двох базових каротиновмісних продуктів — сухого та рідкого. Такі добавки можна використовувати для вітамінізації м'ясних та рибних страв, ковбасних виробів, фаршів та паштетів, істотно розширити асортимент функціональних продуктів. Їх можна використовувати для корегування харчової цінності харчових продуктів та надавати їм функціональних властивостей. The proposed integrated resource recycling technology carrots to obtain two base products that contain carotene - dry and liquid. Such additives can be used for fortification meat and fish dishes, sausages, minced meat and pate significantly expand the range of functional produktiv.Yih can be used to adjust the nutritional value of food and provide them with functional properties.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології сушіння гарбуза
    (2015) Бессараб, Олександр Семенович; Бандуренко, Галина Михайлівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Дубковецький, Ігор Володимирович
    Проведено порівняння різних способів сушіння гарбуза – конвективним, терморадіаційним, НВЧ та їх комбінуванням. Встановлено, що застосування комбінованого способу сушіння відбувається збереження каротиноїдів гарбуза (80% від початкового вмісту), на 26-30% скорочується тривалість сушіння та на 20-22% енерговитрати. Comparison of different methods of drying pumpkin - convection, thermal radiation, microwave and their combination. It is established that the use of the combined method of drying takes placePumpkin preservation of carotenoids (80% of the initial content) at 26-30%reduces the drying and 20-22% on energy costs.
  • Ескіз
    Документ
    Одержання харчових добавок на основі каротиновмісної сировини
    (2015) Бандуренко, Галина Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Малежик, Іван Федорович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    Запропонована комплексна ресурсозберігаюча технологія переробка каротиновмісної сировини (моркви, гарбуза) з отриманням сухих вітаміновмісних добавок. Відділення частини рідкої фази дозволяє знизити кількість цукрів та збільшити частку β-каротину в добавках. витаминосодержащих добавок. The proposed integrated resource recycling technologyraw materials containing carotene (carrots, pumpkins) to obtain dry vitamins. Division of the liquid phase can reduce the amount of sugar and increase the share of β-carotene in supplements.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційні рішення в технології сушіння картоплі
    (2015) Малежик, Іван Федорович; Бандуренко, Галина Михайлівна; Писарєв, Максим Григорович; Мисюра, Тарас Григорович
    Удосконалено технологію сушіння картоплі, запропоновано способи її інтенсифікації. Отримана математична залежність для розрахунку процесу сушіння картоплі. Technology for drying potatoes was improved and the ways of its intensification were suggested. We also received a mathematical dependence for calculation the drying process of potato.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу сушіння морквяних вичавок при одержанні сухої каротиновмісної добавки
    (2014) Малежик, Іван Федорович; Бессараб, Олександр Семенович; Бандуренко, Галина Михайлівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    Наведені експериментальні дані з сушіння морквяних вичавок конвективним способом, інфрачервоними променями та в полі НВЧ, а також вміст β-каротину в отриманих продуктах. The experimental data of carrot pomace convective drying method, infrared rays and microwave field and β-carotene content in the resulting product.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу нвч-сушіння морквяних вичавок при одержанні каротиновмісного збагачувача
    (2014) Малежик, Іван Федорович; Бессараб, Олександр Семенович; Бандуренко, Галина Михайлівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    У статті наведені експериментальні дані сушіння морквяних вичавок у полі-НВЧ. Побудовані криві кінетики сушіння вичавок та термограми. Досліджено зміни БАР у продукті та визначено оптимальні режими проведення сушіння. The article presents experimental results of drying carrot husks in the microwave field. Іnvestigated the kinetics of drying curves pomace and thermogram. The studied changes of biologically active substances in the product and the conditions of optimum drying.