Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Теплова обробка стружки з морожених буряків(2014) Пушанко, Микола Миколайович; Верхола, Георгій Леонідович; Верхола, Леонід АрнольдовичРозглянуто особливості експлуатації колонних дифузійних установок під час переробки морожених буряків. Описано процеси утворення кристалів льоду у клітинах тканини цукрового буряку. Теплофізичні параметри бурякової тканини, що вміщує кристали льоду, розраховано для різної цукристості та чистоти клітинного соку. Проаналізовано теплообмінні процеси у протитечійному ошпарювачі. Визначено вимоги до підігрівників циркуляційного соку при переробці морожених буряків. Specific of diffusion units operation during the time of processing of frozen beet considered. Processes of ice crystals formation in cells of sugar beet tissue have been described. Thermalphysic parameters of beet tissue, which containes crystals of ice, have been calculated for different saccharinity and purity of cellular juice. Processes of heat- exchange in counter-current scalder have been explored. Specifications to circular juice heaters for processing of frozen beet have been defined.Документ Дифузійні установки: етапи розвитку та проблеми вибору(2008) Верхола, Леонід Арнольдович; Пушанко, Микола МиколайовичРозглянуто кількісні зміни парку дифузійних установок на цукрових заводах України. Проаналізовано фактори, які впливали на вибір типу дифузійних установок на різних етапах та визначені ці етапи. Розглянуто позитивні та негативні властивості трьох основних типів дифузійних установок: двошнекових, колонних, ротаційних та сформульовано висновки щодо їх застосування. Examined the quantitative changes of the park diffusion plants at sugar factories of Ukraine. The factors that influenced the choice of the type of diffusion plants at different stages and these stages are defined. Considered positive and negative characteristics of three main types of diffusion plants: twin screw, columns, rotary and formulated conclusions on their use.Документ Екстракція цукру з буряків: можливості наявного обладнання(2011) Верхола, Леонід Арнольдович; Пушанко, Микола МиколайовичРозглянуто можливості підвищення теплотехнічних та технологічних показників процесу екстракції в наявних на цукрових заводах України дифузійних установках.Документ Наладка жомосушильної установки(2009) Верхола, Леонід Арнольдович; Пушанко, Микола МиколайовичРозглянуто можливості підвищення якості процедури налагодження установки для сушіння жому та зниження її трудомісткості шляхом використання цифрових методів моделювання. The possibilities of improving the quality of procedures for setting up plants for pulp drying and reducing its complexity through the use of digital simulation methods.Документ Оцінювання технічного рівня дифузійних установок(2010) Верхола, Леонід Арнольдович; Пушанко, Микола МиколайовичВ статті розглянуто методи оцінки технічної досконалості дифузійних установок цукробурякового виробництва. The paper deals with methods for assessing technical excellence diffusion plant sugar production.Документ Масоперенесення у двошнековому дифузійному апараті з ошпарювачем зрошувального типу(2005) Пушанко, Микола Миколайович; Верхола, Леонід АрнольдовичНаведені результати дослідів з ошпарювачем зрошувального типу та його переваги. The results of experiments with cossette mixer irrigation type and its advantages.Документ Ошпарювачі зрошувального типу(2005) Пушанко, Микола Миколайович; Верхола, Леонід АрнольдовичРозглянуто рекуперацію тепла у дифузійних установках різних типів та ефективний спосіб підвищення їх теплової економічності. Проаналізовано сучасні конструкції, які забеспечують ефективне теплопередавання від дифузійного соку, який відбирається на подальшу переробку до свіжої стружки, що надходить до дифузійної установки. Considered heat recovery in diffusion plants of various types and effective way to improve their thermal efficiency. Analysis of modern design, which Provides effective teploperedavannya of juice that shown for further processing to fresh shavings coming to diffusion plant.