Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
17 результатів
Результати пошуку
Документ Барвні речовини в очистці соку карбонатом кальцію(2014) Логвін, Володимир Матвійович; Наконечна (Мартинюк), Аліна Сергіївна; Резніченко, Юрій Миколайович; Виговський, Валерій ЮрійовичПідвищення ефективності очищення вапнованого соку СаСО3 можливе завдячуючи більш широкому пізнанню механізму очищення соку під час карбонізації. У технології цукру стверджується, що очищення відбувається внаслідок адсорбції несахарозних речовин на поверхні твердої фази карбонату кальцію. Очищення вапнованого соку твердою фазою СаСО3 відбувається лише під час зростання його частинок. Якщо очищення відбувається лише під час росту частинок карбонату кальцію, то несахарозні речовини повинні знаходитися всередині частинок СаСО3. Шляхом розмивання частинок карбонату кальцію розчином соляної кислоти підтверджено, що несахарозні речовини знаходяться в середині кристалів карбонату кальцію та встановлено, на якому етапі періодичної карбонізації.Документ Вплив повертань на процес попереднього вапнування(2013) Резніченко, Юрій Миколайович; Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій ЮрійовичВизначено оптимальний ступінь карбонізації соку після основного вапнування, що використовується в якості повертання на попереднє вапнування. The optimal degree of carbonation juice after the main liming, which is used as a return to the pre-defecation.Документ Покращення седиментаційно-фільтраційних показників осаду соку та підвищення ступеню видалення нецукрів за умов використання вапнокарбонізації дифузійного соку(2013) Резніченко, Юрій Миколайович; Виговський, Валерій Юрійович; Петриченко, Ігор Борисович; Таран, Вікторія Володимирівна; Чередніченко, В. В.Аналізується вплив вапнокарбонізації дифузійного соку на седиментаційно-фільтраційні показники осаду соку та якісні показники очищеного соку. Analyzes the impact of the raw juice defekokarbonizatsii on sedimentation and filtration of sediment juice indicators and qualitative indicators purified juice.Документ Технологічні показники очищених соків в способі з відокремленням осаду і ступінчастого зниження лужності на І та ІІ карбонізаціях(2013) Виговський, Валерій Юрійович; Петриченко, Ігор Борисович; Резніченко, Юрій Миколайович; Таран, Вікторія Володимирівна; Рябченко, М. В.Аналізується влив відокремлення осаду до основного вапнування і ступінчастого зниження лужності на І та ІІ карбонізаціях на якісні показники очищеного соку та шляхи їх підвищення. Analyzes the impact of the precipitate to the main liming and stepdown alkalinity I and II of carbonation on the quality parameters of the purified juice and ways to improve.Документ Вплив відкритої пари на дифузійний сік одержаний з буряків, вражених слизовим бактеріозом(2001) Точкова, Оксана Василівна; Виговський, Валерій Юрійович; Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор БорисовичРезультати виконаних досліджень свідчать про перспективність запропонованого способу очищення клеровок жовтих цукрів. Максимальний ефект знебарвлення при цьому становить 53,7%. Визначені оптимальні концентрації перекису водню та моноамонійфосфату, які сприятимуть досягненню максимального ефекту знебарвлення клеровок.Документ Очищення соку ІІ сатурації термоактивованим глауконітом(2002) Точкова, Оксана Василівна; Манк, Валерій Веніамінович; Виговський, Валерій ЮрійовичЗастосування термообробленого при 500°С глауконіту підвищує і ефективність очищення соків 11 сатурації і відповідно зменшує вміст цукрози у мелясі. Application heat-treated at 500°С of glauconite promotes and efficiency of cleaning of juices of 11 сатурації and accordingly diminishes content of цукрози in molasses.Документ Двоступенева вапнокарбонізація у циркуляційному контурі прогресивного попереднього вапнування(2007) Авдієнко, Світлана Олексіївна; Логвін, Володимир Матвійович; Виговський, Валерій ЮрійовичРозроблено спосіб очищення дифузійного соку з двоступеневою вапнокарбонізацією, який дозволяє не лише покращати фільтраційно-седиментаційні властивості осаду але й підвищити ефект очищення дифузійного соку. Встановлено оптимальні величини рН та розподіл вапна по ступеням вапнокарбонізації. Проведені промислові випробування даного способу, які показали його високу ефективність. The method of cleaning of diffusive juice with two-stage, that allows not only to become better lauter-sedimentation properties of sediment but also to promote the effect of cleaning of diffusive juice, is worked out. The optimal sizes of рН and distribution of lime are set for to the degrees of. Conducted industrial tests of this method, that showed him high efficiency.Документ Проведення першої сатурації в апараті із внутрішнім секційним циркуляційним контуром(2001) Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Хомічак, Любомир Михайлович; Калініченко, Олександр МиколайовичНаведено результати промислових випробувань розробленого сатуратора з внутрішніми секційними циркуляційними контурами. Конструкція апарата дає можливість модернізувати існуючі безбарботерні сатуратори з метою поліпшення ефекту очищення соку, седиментаційно-фільтраційних властивостей осаду соку першої сатурації та підвищення ступеня використання діоксиду вуглецю.Документ Дослідження оптимальних умов проведення гарячого ступеню основного вапнування в секційному апараті(2012) Виговський, Валерій Юрійович; Таран, Вікторія Володимирівна; Логвін, Володимир Матвійович; Резніченко, Юрій Миколайович; Петриченко, Ігор БорисовичВ статті представлені експериментальні дослідження з визначення оптимального технологічного режиму проведення процесу гарячого ступеню основного вапнування в секційному апараті. В результаті проведених досліджень встановлено, що при проведенні очищення дифузійного соку в секційному апараті гарячого ступеню основного вапнування збільшився ефект розкладання редукувальних речовин значно зменшилася забарвленість очищеного соку та вміст в ньому солей кальцію.Документ Шляхи підвищення ефективності очищення дифузійного соку(2005) Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Калініченко, Олександр Миколайович; Резніченко, Юрій МиколайовичАналізуються основні технологічні фактори, які впливають на ефективність проведення вапняно-карбонатного очищення дифузійного соку та наводяться шляхи її підвищення.