Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
1 результатів
Результати пошуку
Документ Для виробництва нових напоїв бродіння науковцями досліджено консорціум Medusomyces gisevii. Одержано новий патент України(Харчова і переробна промисловість, 2000) Прибильський, Віталій Леонідович; Вітряк, Оксана Павлівна; Григоров, Юрій Григорович; Коваленко, Надія КонстянтинівнаДуже поширений у світі так званий чайний гриб, відомий більше двох тисячоріч як народний лікувальний засіб, і особливо для людей похилого віку. У процесі життєдіяльності культури чайного гриба утворюються також ферменти, вітаміни, органічні кислоти (молочна, глюконова, койєва), амінокислоти та інші біологічно активні речовини. Істотна властивість напою з чайного гриба — здатність виводити з організму людини шкідливу сечову кислоту, яка утворюється в процесі обміну речовин. Виділено та ідентифіковано консорціум мікроорганізмів Medusomyces gisevii V. Досліджено культурально-морфологічні та фізіолого-біохімічні властивості штамів Zugosaccharomyces fermentati V та Acetobacter xylinum V. Складено паспорт консорціуму Medusomyces gisevii V.