Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
39 результатів
Результати пошуку
Документ Коефіцієнт молекулярної дифузії цукрози у водних розчинах(2001) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій ІвановичЗапропоновано формули, якими можна користуватися для визначення коефіцієнта молекулярної дифузії цукрози у соках, сиропах і міжкристальному розчині утфеля першої кристалізації цукробурякового виробництва, у сиропах і міжкристальних розчинах утфелів рафінадної і продуктивної кристалізації (крім останнього) рафінадного виробництва. A formula which can be used to determine the molecular diffusion coefficient of sucrose in juices, syrups and crystal solution between the massecuite first crystallization of sugar production in syrup and crystal solution between the massecuite refining and productive crystallization (except the last) refining production.Документ Біологічно активні комплекси ліпідів та екстрактів(2003) Осейко, Микола Іванович; Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Пешук, Людмила ВасилівнаУ статті наведено створення ресурсозберігаючих технологій оптимального вилучення та збереження в кінцевих продуктах біологічно активних речовин для використання концентратів ліпідів і екстрактів у продуктах лікувально-профілактичного та функціонального призначення. saving technologies create an optimum extraction and storage of final products, biologically active compounds for use concentrates and extracts lipids in prokduktah health care and functionality.Документ Експериментальне дослідження руху Sach. cerevisiae та дрібнодисперсних частинок в околі феромагнітних насадок у постійному магнітному полі(2000) Горобець, Світлана Василівна; Українець, Анатолій Іванович; Гулий, Іван Степанович; Краморенко, Леонід Валентинович; Бондар, Є. А.; Бондар, Наталія Петрівна; Асауленко, А. О.Проведені дослідження впливу високоградієнтних магнітних полів на рух дріжджових клітин і дрібнодисперсних частинок при різних розмірах та формах насадок.Документ Теплофізичні дослідження кристалічної та аморфної фаз молочного жиру(1996) Рашевська, Тамара Олексіївна; Гулий, Іван Степанович; Лазаренко, Михайло Васильович; Баглюк, Сергій ВолодимировичОхолоджений молочний жир складається з аморфної і кристалічної фаз. Кристалічна фаза до її плавлення відповідає за збереження форми молочного жиру, а його аморфна фаза після її переходу в процесі нагрівання з склоподібного у високоеластичний стан визначає пластичні властивості молочного жиру. Досліджено закономірності формування аморфно-кристалічної структури молочного жиру та його фракцій за результатами теплофізичних вимірювань, що дозволило пояснити механізми фізичних процесів, що відбуваються при твердінні жиру. Cooled milk fat consists of amorphous and crystalline phases. The crystalline phase up to its melting is responsible for maintaining the shape of milk fat , and its amorphous phase after the transition in the heating process from glassy state to rubbery one determines the plastic properties of milk fat . The regularities of the amorphous-crystalline structure's formation of the milk fat and its fractions according to the results of thermal measurements are researched. It enabled us to explain the mechanisms of the physical processes occurring during solidification of fat.Документ Виробництво пектину із корене-, бульбоплодів за технологією УДУХТ(1994) Сороколіт, Микола Іванович; Кропивницька, Ірина Олексіївна; Гулий, Іван Степанович; Бобрівник, Леонід Дем'янович; Карпович, Микола Сергійович; Таран, Віталій Михайлович; Донченко, Людмила Володимирівна; Гнатенко, А. М.Традиційна технологія виробництва пектину передбачає кислотний гідроліз, що вимагає використання мінеральної кислоти (соляної, азотної або сірчаної). Наявність їх у технологічних середовищах обумовлює особливі вимоги до технологічного процесу та його обладнання. Traditional technology of pectin involves acid hydrolysis, which requires the use of mineral acids (hydrochloric, nitric or sulfuric). Their presence in the technological environment makes special demands on the process and its equipment.Документ Визначення коефіцієнтів проникності ультрафільтраційної мембрани(2000) Гуцалюк, Валерій Михайлович; Гулий, Іван Степанович; Таран, Віталій Михайлович; Чепелюк, Олександр Миколайович; Усанов, В. О.; Єфіменко, C. І.; Шпильовий, В. І.Феноменологічне співвідношення між питомою продуктивністю ультрафільтраційної мембрани і рушійною силою цього процесу - різницею градієнтів гідродинамічного та осмотичного тисків розчинів по обидва боки мембрани при певній температурі. Phenomenal relationship between specific performance ultrafiltration membranes and the driving force of this process - the difference hydrodynamic gradients and osmotic pressures of solutions on both sides of the membrane at a certain temperature.Документ Поліморфізм гліцеридів жирової фази вершкового масла з кріопорошком бруньок чорної смородини(2001) Рашевська, Тамара Олексіївна; Гулий, Іван СтепановичМетодом рентгеноструктурного аналізу вивчено вплив добавки кріопорошку бруньок чорної смородини на поліморфні перетворення в жировій фазі вершкового масла. We studied blackcurrant buds ampact on phase transformation in butter by X-ray analysis.Документ Структурна релаксація і кристалізація аморфозованого молочного жиру за даними електронно-позитронної анігіляції(1998) Рашевська, Тамара Олексіївна; Гулий, Іван Степанович; Прядко, Микола Олексійович; Ніщенко, Михайло М.; Ліхторович, Станіслав ПавловичПроводили експериментальні дослідження молочного жиру методом електронно-позитронной анігіляції. Встановлено, що при переході молочного жиру з рідкого у твердий аморфний стан розмір і концентрація дефектів зростають, а при переході в кристалічний стан, навпаки, зменшуються. Conducted experimental studies of milk fat by electron-positron annihilation. We found that the transition from liquid milk fat in solid amorphous state the size and concentration of defects increases, and the transition to a crystalline state, by contrast, are reduced.Документ Формування кристалоутворень високоплавких гліцеридів за даними теплофізичних і мікроструктурних досліджень(1998) Рашевська, Тамара Олексіївна; Гулий, Іван Степанович; Лазаренко, Михайло Васильович; Баглюк, Сергій ВолодимировичВивчали закономірності утворення дискретних груп гліцеридів і співкристалізації їх у процесі формування кристалоутворень гліцеридів молочного жиру. We studied the patterns of formation of discrete groups of glycerides and co-crystallization them in crystall forming of glycerides of butterfat.Документ Особливості застосування рентгенівського експерименту до структурних досліджень масложирових систем(1998) Рашевська, Тамара Олексіївна; Гулий, Іван Степанович; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна; Шилов, В. В.; Гомза, Юрій ПетровичДосліджували зразки молочного жиру за допомогою рентгенівського дифрактометра. Розроблена і відпрацьована рентгенооптична схема. Studied samples of milk fat by using X-ray diffractometer. Designed and tested X-ray optical scheme.