Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Аналіз впливу поверхнево-активних речовин на процес кристалізації фруктози(2000) Лементар, Святослав Юрійович; Гулий, Іван Степанович; Мирончук, Валерій Григорович; Івчук, Надія ПавлівнаПроведено дослідження впливу ряду поверхнево-активних речовин на реологічні властивості розчинів фруктози, швидкість кристалізації фруктози та її гранулометричний склад. Встановлено оптимальні концентрації поверхнево-активних речовин в розчинах фруктози, при яких досягається зниження їх в’язкості, підвищується швидкість кристалізації фруктози та покращується її гранулометричний склад. The research of a number of surfactants on the rheological properties of the solutions of fructose, fructose crystallization rate and its particle size distribution. The optimum concentration of surfactants in solutions of fructose, at which the reduction of viscosity increases the rate of crystallization of fructose and increases its size distribution.Документ Методика розрахунку параметрів масового росту та розчинення кристалів цукру(1994) Кузьменко, Борис Володимирович; Мирончук, Валерій Григорович; Гулий, Іван СтепановичНаведені співвідношення для визначення питомої швидкості росту та розчинення кристалів цукру за умов седиментації, перемішування, гідродинамічної кавітації з метою створення ефективного обладнання для цукрової промисловості. The relatios adduces for the determination of the specific rate of growth and dissolution of sugar crystals in condition sedimentation, mixing, hydrodynamic cavitation to create efficient equipment for the sugar industry.Документ Вплив рециркуляції на показники роботи кристалізаційних схем цукрового виробництва(1994) Мирончук, Валерій Григорович; Гулий, Іван Степанович; Плотнір, О. В.; Потельчак, В. А.Наведено вплив величини рециркуляту в кристалізаційних системах на кількість випареної води в вакуум – апаратах. Показано, що збільшення частки рецикуляції зменшує енергетичні витрати на випаровування води у вакуум – апаратах відносно одиниці маси отриманого цукру. Given effect of the value recycle in crystallization systems on the amount of water evaporated in a vacuum – pans. It is shown that increasing the proportion recirculation reduces energy costs for water evaporation in a vacuum – pans the relative unit mass produced sugar.Документ Вертикальні кристалізатори в цукровому виробництві(1995) Мирончук, Валерій Григорович; Гулий, Іван Степанович; Потельчак, В. А.; Плотнір, О. В.; Петров, С.Використання вертикальних кристалізаторів з подовженним терміном перебування в них утфелю при швидкості охолодження в межах 0,23 град./год. Забезпечує умови кристалізації, які сприяють одержанню якісних цукрових утфелів, поліпшують гранулометричний склад кристалів, забезпечують краще виснаження міжкристального розчину.Документ Універсальна модель багатоступеневої кристалізації цукру(Наукові праці УДУХТ, 1998) Мирончук, Валерій Григорович; Єщенко, Оксана Анатоліївна; Гулий, Іван СтепановичРозроблена універсальна модель багатоступеневої кристалізації цукру на основі теорії змішування компонентів. Модель дозволяє за допомогою персонального комп'ютера одержувати реальні характеристики продуктів кристалізації, давати оцінку впливу окремих вхідних факторів на показники роботи схем кристалізації цукру, моделювати роботу кристалізаційних відділень в залежності від реальних умов виробництва, а також гнучко та оперативно реагувати на можливі нестандартні виробничі ситуації.Документ Дослідження впливу електроіскрових розрядів на властивості соків цукрового виробництва(2001) Василів, Володимир Павлович; Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Хомічак, Любомир Михайлович; Дашковський, Юрій Олександрович; Олішевський, Валентин Вікторович; Слива, Юлія ВолодимирівнаНаведено результати досліджень впливу електроіскрових розрядів на очищення соків цукрового виробництва. Results on the effect on the electric spark discharge purification of juices from sugar production.Документ Електроіскрові технології в харчовій промисловості: перспективи застосування(2002) Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Дашковський, Юрій Олександрович; Хомічак, Любомир Михайлович; Олішевський, Валентин Вікторович; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Блаженко, Сергій Іванович; Василів, Володимир Павлович; Маринін, Андрій ІвановичЗа рахунок імпульсного електрогідравлічного ефекту активність вапняного молока зростає на 7÷9% порівняно з активністю вихідного вапняного молока. Після оброблення електроіскровими розрядами вапняне молоко стає більш гомогенним, та майже вдвічі менше розшаровується, що свідчить про подрібнення всіх його складових частин