Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Особливості застосування рентгенівського експерименту до структурних досліджень масложирових систем(1998) Рашевська, Тамара Олексіївна; Гулий, Іван Степанович; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна; Шилов, В. В.; Гомза, Юрій ПетровичДосліджували зразки молочного жиру за допомогою рентгенівського дифрактометра. Розроблена і відпрацьована рентгенооптична схема. Studied samples of milk fat by using X-ray diffractometer. Designed and tested X-ray optical scheme.Документ Аналіз впливу поверхнево-активних речовин на процес кристалізації фруктози(2000) Лементар, Святослав Юрійович; Гулий, Іван Степанович; Мирончук, Валерій Григорович; Івчук, Надія ПавлівнаПроведено дослідження впливу ряду поверхнево-активних речовин на реологічні властивості розчинів фруктози, швидкість кристалізації фруктози та її гранулометричний склад. Встановлено оптимальні концентрації поверхнево-активних речовин в розчинах фруктози, при яких досягається зниження їх в’язкості, підвищується швидкість кристалізації фруктози та покращується її гранулометричний склад. The research of a number of surfactants on the rheological properties of the solutions of fructose, fructose crystallization rate and its particle size distribution. The optimum concentration of surfactants in solutions of fructose, at which the reduction of viscosity increases the rate of crystallization of fructose and increases its size distribution.Документ Сучасні погляди на енергетично-інформаційний обмін у природі та механізм біорезонансного впливу на організм людини(2001) Гулий, Іван Степанович; Сімахіна, Галина Олександрівна; Бандуренко, Галина МихайлівнаВикладено сучасні теорії енергетично-інформаійного обміну між об'єктами, розглянуто можливі механізми взаємодії живих організмів з надслабкими електромагнітними полями та можливості біорезонансних впливів на організм людини.Документ Функціональне харчування у системі відновлення здоров’я та екологічного захисту населення(2000) Сімахіна, Галина Олександрівна; Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Науменко, Наталія ВалентинівнаПоказано, що сучасні світові тенденції в галузі харчування пов’язані зі створенням функціональних продуктів широкого асортименту, які при щоденному використанні у складі раціону сприяють відновленню здоров’я та підтриманню його на належному рівні. З’ясовано проблеми їх створення, механізм дії на живий організм та проаналізовано ряд груп продуктів функціонального харчування, що користуются попитом на світовому та вітчизняному ринках. It is shown that the current global trends in nutrition related to the creation of a wide range of functional products that are in daily use in the diet help to restore health and maintain it at an adequate level. Found out the problem of their creation, the mechanism of action of a living organism and analyzed a number of groups of functional food that korystuyutsya demand in global and domestic markets.