Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Крафтові напої як сервісна інновація в готельному та туристичному бізнесі
    (2024) Пушка, Ольга Сергіївна; Різник, Анастасія Олександрівна; Дочинець, Інга Вікторівна
    Проаналізовано сучасний стан, значення та перспективи розвитку готельного та туристичного бізнесу в Україні та світі. Розглянуто поняття крафтові продукти та напої як складову туризму, передумови появи крафтових виробництв, переваги та перспективи їх розвитку. Наведено характеристику вин, гастрономічних турів та винних регіонів України. Показано взаємозв’язок крафтових напоїв з індустрією гостинності та туризму
  • Ескіз
    Документ
    Збагачення корисними нутрієнтами виробів з листкового тіста
    (2017) Доценко, Віктор Федорович; Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна; Дочинець, Інга Вікторівна; Савчук, О. О.
    У статті йде мова про збагачення борошняних кулінарних та кондитерських виробів (листкових) дієтичними добавками (нутрієнтами). Наведено результати досліджень впливу низькотемпературної обробки на життєдіяльність дріжджів у тісті, розробка технології прісного листкового напівфабрикату з використанням молочної сироватки, заміна введення житнього, гречаного борошна в рецептуру листкових виробів, використання маргарину для листкового тіста. Поліпшення органолептичних та фізико-хімічних показників, покращення і збереження реологічних характеристик, вдосконалення технології за рахунок харчових добавок антиоксидантної дії у вигляді порошків сухих ягід обліпихи, калини та глоду.
  • Ескіз
    Документ
    Розширення асортименту виробів функціонального призначення в закладах ресторанного господарства
    (2019) Кирпіченкова, Оксана Миколаївна; Дочинець, Інга Вікторівна; Стахурська, Лілія Вацлавівна
    Наведені дослідження щодо розробки нового виду здобного пісочного печива з додаванням конопляного шроту і конопляної олії. Дані добавки дозволять створити виріб функціонального призначення, збагачений харчовими волокнами, повноцінним білком, поліненасиченими жирними кислотами, вітамінами, мінеральними речовинамиприведены The article deals with the development of a new type of baking sand bar with the addition of hemp straw and hemp oil. The developed biscuits are enriched with a complete protein, chlorophyll, vitamins and minerals. Also, 100g of biscuits covers the daily human need in food fibers by 11-16% and satisfies the minimum need of an adult in polyunsaturated fatty acids. Thus developed the cookies have functional properties
  • Ескіз
    Документ
    Розширення асортименту страв оздоровчого призначення в закладах ресторанного господарства
    (2019) Гейнак, Олена Ігорівна; Кирпіченкова, Оксана Миколаївна; Сильчук, Тетяна Анатоліївна; Дочинець, Інга Вікторівна
    Стаття присвячена розробці страви “Салат з курятиною, грушею та авокадо”, що додатково збагачений клітковиною та поліненасиченими жирними кислотами, які містяться в авокадо, також розраховано енергетичну цінність страви Т he article is devoted to the development of a dish "Salad with a chicken, pear and avocado", an additional enrichment with cellulose and polyunsaturated fatty, contained in the avocado, as well as the calculation of the energy value of the dish
  • Ескіз
    Документ
    Сирна запіканка з підвищеною біологічною цінністю для харчування спортсменів
    (2019) Сильчук, Тетяна Анатоліївна; Дочинець, Інга Вікторівна; Чернігівська, Катерина Євгенівна; Серікова, Аліна Романівна
    Запропоновано спосіб створення сирної запіканки на основі комбінування сировини тваринного і рослинного походження. Обґрунтовано вибір рослинних збагачувачів та розроблений новий вид запіканки із підвищеним вмістом вітамінів, мінеральних речовин, які містяться в меді, волоських горіхах та кориці. Сирну запіканку з підвищеною біологічною цінністю можна рекомендувати для харчування спортсменівКлючові слова:кисломолочний сир, запіканка, харчування спортсменів. The method of creation of cheese casserole based on combining raw materials of animal and vegetable origin is offered. The choice of plant enrichers was substantiated and a new type of casserole with a high content of vitamins, minerals contained in honey, walnuts and cinnamon was developed. Cheese casserole with high biological value can be recommended for nutrition athletes
  • Ескіз
    Документ
    Порівняльний аналіз конкурентноздатних виробників
    (2019) Дочинець, Інга Вікторівна
    Проведено аналіз відомих виробників, конкурентноздатність та методів підвищення вироблених товарів. The analysis of known manufacturers, competitiveness and methods of increasing manufactured goods
  • Ескіз
    Документ
    Збагачення борошняних кондитерських виробів функціональними інгредієнтами
    (2019) Іщенко, Тетяна Іванівна; Дочинець, Інга Вікторівна; Скрибченко, Анастасія Вікторівна
    Обґрунтовано використання пшеничних висівок у якості функціонального інгредієнта, який збагачує страву «Бананові мафіни» харчовими волокнами.
  • Ескіз
    Документ
    Перспектива використання нової нетрадиційної сировини в борошняних кондитерських виробах
    (2019) Сильчук, Тетяна Анатоліївна; Дочинець, Інга Вікторівна; Бєдусенко, Лілія Сергіївна; Мельник, Юлія Вікторівна
    Досліджено корисні властивості пажитника, вивчено його хімічний та амінокислотний склад. Наведено переваги та представлено рецептуру нових кондитерських виробів з його використанням. Розраховано хімічний склад, енергетичну цінність, амінокислотний склад. Зазначено, що страви з пажитником характеризуються високими органолептичними показниками та підвищеною харчовою цінністю the useful properties of fenugreek are studied, its chemical and amino acid composition is studied. The benefits of using fenugreek are given. Presented is a recipe for new confectionery products using fenugreek. Their chemical composition, energy value, amino acid composition are calculated. It is noted that fenugreek foods are characterized by high organoleptic characteristics and high nutritional value
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення «Гарбузово- обліпиховий смузі» геродієтичного призначення
    (2018) Сильчук, Тетяна Анатоліївна; Дочинець, Інга Вікторівна; Юрченко, Ольга Володимирівна
    Значна частина населення – літні люди, які потребують і будуть потребувати особливостей в обслуговуванні, лікуванні, профілактиці різної вікзалежної патології, у тому числі і в організації раціонального харчування, яке істотно впливає на весь організм людини, на тривалість її життя, профілактику та лікування патологій старості. В статті наведено розроблення геродієтичного смузі, який збагачений харчовими волокнами. А significant part of the population is elderly people who need and will need special features in the maintenance, treatment, prevention of various age pathologies, including in the organization of rational nutrition, which significantly affects the entire human body, the duration of her life, prevention and treatment of old age pathologies . The article presents the development of the gerodietetical smoothie, enriched with dietary fibers.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка методу комплексної кількісної оцінки якості бісквітних напівфабрикатів
    (2017) Кузьмін, Олег Володимирович; Комарницький, Роман Вікторович; Губеня, Вячеслав Олександрович; Дочинець, Інга Вікторівна
    Для кількісної характеристики узагальненого параметра оптимізації у статті запропоновано комплексний показник якості, що базується на принципах кваліметрії та дає змогу оцінити якість продукції одним числом за органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними показниками, визначити вміст токсичних елементів, радіонуклидів, мікотоксинів, пестицидів і харчових показників (білки, жири, вуглеводи, мінеральні речовини, вітаміни). A comprehensive quality score indicator based on the principles of quality control is proposed for quantifying the characteristics of the generalized optimization parameter and evaluating the quality of the products according to the number of organoleptic, physical, chemical and microbiological indicators of the content of toxic elements, mycotoxins, pesticides and food indices (fibers fats, carbohydrates, minerals, vitamins).