Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Заходи щодо запобігання аварійній ситуації на молокопереробному підприємстві
    (2014) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Пухляк, Анастасія Григорівна
    У статті визначено вимоги до проектування та розміщення молоко-переробних підприємств. Наведено основні стадії розвитку, передумови й ознаки виникнення аварійних ситуацій на таких підприємствах. На прикладі молочноконсервного заводу розроблено графік безаварійної зупинки цеху з виробництва згущених молочних консервів.
  • Ескіз
    Документ
    Небезпеки, які приховує пластиковий посуд
    (2014) Нещадим, Лариса Петрівна; Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна
    Полімери, з яких виготовляється одноразовий посуд інертні, нетоксичні і не "мігрують" в їжу. Але проміжні речовини, технологічні добавки, розчинники, а також продукти хімічного розпаду здатні проникати в їжу і отруїти людину. В роботі проаналізовано використання пластикової тари, харчові упаковки, одноразовий посуд. Polymers, including disposable tableware made ​​inert, non-toxic and not "migrate" to eat. However, intermediates, processing aids, solvents and chemical decay products are able to penetrate the food and poison humans. In work analyzes the use of plastic packaging, food packaging, disposable tableware.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення безпеки роботи підприємств м’ясо-молочної промисловості
    (2012-02) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса Петрівна; Авдієнко, Світлана Олексіївна
    Підприємства м’ясної та молочної галузі є хімічно небезпечними об’єктами, оскільки оснащені аміачними холодильними установками. Джерелами потенційної небезпеки цих підприємств також є газове господарство, автозаправні станції, склади кисневих і пропан-бутанових балонів, цех сушіння молочної сировини. Тому на підприємствах м'ясо-молочної галузі повинні бути розроблені «Правила улаштування, експлуатації та технічного обслуговування систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення» згідно Наказу Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 15.05.2006р № 288. Companies of meat and dairy industry are chemically hazardous objects because they are equipped with ammonia refrigerating systems. The sources of such companies ’potential danger are also: gas facilities, gas stations, storages of oxygen and propane-butane containers, shops for draying milk raw. That is why companies of meat-dairy industry should develop “Regulations for arrangement, operation and maintenance of the systems for early detection of emergency situations and alert of people in case they appear ” according to the Order of the Ministry of Ukraine for Emergency Situations and on Affairs of Protecting Population from the consequence of Chernobyl Catastrophe № 228, dated 15.05.2006.
  • Ескіз
    Документ
    Безаварійна зупинка харчових підприємств у надзвичайних ситуаціях
    (2012) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Авдієнко, Світлана Олексіївна
    Аналізуються небезпечні фактори, що приводять до порушень в роботі харчових підприємств. Приведена схема безаварійної зупинки підприємств м'ясної галузі. Hazards are analyzed, leading to malfunction of food businesses. Present trouble-free circuit stops the meat industry enterprises.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості викладання дисципліни «безпека життєдіяльності» в національному університеті харчових технологій
    (2011) Нещадим, Лариса Петрівна; Чорна, Тетяна Миколаївна; Заєць, Віра Анатоліївна; Слободян, Ольга Петрівна
    В статті розглянуто особливості викладання дисципліни «Безпека життєдіяльності» при підготовці фахівців харчової промисловості. Окрім того,розкрито зміст, структуру і послідовність її вивчення із врахуванням специфіки професійної діяльності майбутніх фахівців у сфері харчової промисловості. The article discusses the features of teaching scipline "Life Safety" in the preparation of food industry professionals. In addition, there are disclosed content, structure and sequence of study, taking into account the specific professional activity of future professionals in the food industry.
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми викладання дисциплін циклу безпеки життєдіяльності у вищих навчальних закладах
    (2010) Чорна, Тетяна Миколаївна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса Петрівна; Слободян, Ольга Петрівна
    В останні роки все частіше постає реальна загроза виникнення стихійних лих, а також надзвичайних ситуацій техногенного походження - на радіаційно-, хімічно-, вибухо- і пожежонебезпечних об’єктах, гідротехнічних спорудах. Як наслідок, через зовсім невеликий проміжок часу в державі може скластися ситуація, коли в економіку виходитимуть фахівці без відповідних знань, умінь та навичок з питань безпеки життєдіяльності, промислової безпеки, охорони праці та у сфері цивільного захисту. Така ситуація є прямою загрозою для національної безпеки України, оскільки рівень безпеки суспільства в значній мірі залежить від якості викладання зазначених спеціальних дисциплін.
  • Ескіз
    Документ
    Підготовка фахівців харчових галузей з питань безпеки
    (2011) Заєць, Віра Анатоліївна; Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Авдієнко, Світлана Олексіївна
    В статті розглянуто питання щодо необхідності підвищення рівня підготовки фахівців харчової промисловості з питань безпеки, зокрема прогнозування та визначення основних дій під час аварійної ситуації з викидом сильнодіючих отруйних речовин (СДОР).