Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Підвищення безпеки роботи підприємств м’ясо-молочної промисловості(2012-02) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса Петрівна; Авдієнко, Світлана ОлексіївнаПідприємства м’ясної та молочної галузі є хімічно небезпечними об’єктами, оскільки оснащені аміачними холодильними установками. Джерелами потенційної небезпеки цих підприємств також є газове господарство, автозаправні станції, склади кисневих і пропан-бутанових балонів, цех сушіння молочної сировини. Тому на підприємствах м'ясо-молочної галузі повинні бути розроблені «Правила улаштування, експлуатації та технічного обслуговування систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення» згідно Наказу Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 15.05.2006р № 288. Companies of meat and dairy industry are chemically hazardous objects because they are equipped with ammonia refrigerating systems. The sources of such companies ’potential danger are also: gas facilities, gas stations, storages of oxygen and propane-butane containers, shops for draying milk raw. That is why companies of meat-dairy industry should develop “Regulations for arrangement, operation and maintenance of the systems for early detection of emergency situations and alert of people in case they appear ” according to the Order of the Ministry of Ukraine for Emergency Situations and on Affairs of Protecting Population from the consequence of Chernobyl Catastrophe № 228, dated 15.05.2006.Документ Безаварійна зупинка харчових підприємств у надзвичайних ситуаціях(2012) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Авдієнко, Світлана ОлексіївнаАналізуються небезпечні фактори, що приводять до порушень в роботі харчових підприємств. Приведена схема безаварійної зупинки підприємств м'ясної галузі. Hazards are analyzed, leading to malfunction of food businesses. Present trouble-free circuit stops the meat industry enterprises.Документ Психологічний захист населення в надзвичайних ситуаціях(2009) Чорна, Тетяна Миколаївна; Заєць, Віра АнатоліївнаРозглянуто питання щодо надання психологічної допомоги людям, які потрапили в екстремальну ситуацію. Наразі у зв'язку зі збільшенням кількості стихійних лих. аварій та катастроф як у світі, так і в Україні, особливої актуальності набуває навчання рятувального персоналу, просвіта населення, а також формування мережі служб, підготовлених для забезпечення психологічного захисту постраждалих. Consider providing psychotech support people who are in extreme- Well the situation. Currently, due to the increased kilkos- those disasters. Accidents and disasters in the world, and in Ukraine, acquires a special urgency teachsupply rescue personnel, public education, and and creating a network of services, prepared for providing psychological protection of victims.Документ Психологічний захист населення в надзвичайних ситуаціях(2009) Чорна, Тетяна Миколаївна; Заєць, Віра АнатоліївнаРозглянуто питання щодо надання психологічної допомоги людям, які потрапили в екстримальну ситуацію. наразі у зв'язку зі збільшенням кількості стихійних лих, аварій та катастроф як у світі, так і в Україні, особливої актуальності набуває навчання рятувального персоналу, просвіта населення, а також формування мережі служб, підготовлених для забезпечення психологічного захисту постраждалих. The issue on providing psychological assistance to the people who have got in extremely situation had been considered. In view of dramatically increase of hazards, accidence and disasters in the whole world as well as in Ukraine, training of the rescue workers, education of the people, and also forming the network of the services prepared for psychological protection of indemnities becomes now very important.Документ Проблеми викладання дисциплін циклу безпеки життєдіяльності у вищих навчальних закладах(2010) Чорна, Тетяна Миколаївна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса Петрівна; Слободян, Ольга ПетрівнаВ останні роки все частіше постає реальна загроза виникнення стихійних лих, а також надзвичайних ситуацій техногенного походження - на радіаційно-, хімічно-, вибухо- і пожежонебезпечних об’єктах, гідротехнічних спорудах. Як наслідок, через зовсім невеликий проміжок часу в державі може скластися ситуація, коли в економіку виходитимуть фахівці без відповідних знань, умінь та навичок з питань безпеки життєдіяльності, промислової безпеки, охорони праці та у сфері цивільного захисту. Така ситуація є прямою загрозою для національної безпеки України, оскільки рівень безпеки суспільства в значній мірі залежить від якості викладання зазначених спеціальних дисциплін.Документ Підготовка фахівців харчових галузей з питань безпеки(2011) Заєць, Віра Анатоліївна; Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Авдієнко, Світлана ОлексіївнаВ статті розглянуто питання щодо необхідності підвищення рівня підготовки фахівців харчової промисловості з питань безпеки, зокрема прогнозування та визначення основних дій під час аварійної ситуації з викидом сильнодіючих отруйних речовин (СДОР).