Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Комбіновані м’ясопродукти з білковими добавками тваринного і рослинного походження
    (2002) Клименко, Михайло Миколайович; Пасічний, Василь Миколайович; Штонда, Оксана Анатоліївна; Сосіна, Ольга Володимирівна
    У статті йдеться про розроблення вдосконалених технологій по виробництву комбінованих м’ясопродуктів з підвищеним білковим, мінеральним та вітамінним вмістом, створення збалансованих за харчовою цінністю продуктів з використанням рослинної і тваринної сировини. The article deals with the development of advanced technologies for the production of meat products combined with a high protein, mineral and vitamin content creation balanced by the nutritional value of products using plant and animal material.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз впливу консервувальних сумішей на механізм окиснення ліпідного комплексу варених кормів
    (2001) Топчій, Оксана Анатоліївна; Клименко, Михайло Миколайович
    У роботі наведено результати досліджень по введенню консервувальних сумішей, які дозволяють гальмувати псування жирової фази вареного тваринного корму як за рахунок антиокислювальних компонентів, що входять до складу розроблених рецептур, так і за рахунок включення органічних кислот, які пригнічують життєдіяльність мікроорганізмів, розвиток яких спричиняє небажані біохімічні перетворення. The paper presents the results of research on the introduction of a preserving mixes that allow retard spoilage fat phase of cooked animal feed as a by-oxidant components that are part of the developed formulations, and to include organic acids that inhibit the activity of microorganisms, which leads to the development of undesirable biochemical transformation.
  • Ескіз
    Документ
    Використання продуктів екструзійної обробки як один із напрямів ресурсозбереження при виробництві м'ясопродуктів
    (2008) Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Клименко, Михайло Миколайович; Гапченко, Наталія Олегівна; Лопатін, Г. І.
    Проаналізовано перспективи використання у виробництві м’ясних продуктів екструдатів насіння бобових культур. З'ясовано характер змін нативної сировини з бобових при волого-термічній обробці, що дозволяє використовувати їх як джерело високоякісного білка, вуглеводів, харчових волокон. Експериментально встановлені режими екструзійної обробки сировини (квасоля, боби, сочевиця), які дозволяють інактивувати антихарчові компоненти, а також отримувати білкову добавку з відповідними функціонально-технологічними та органолептичними властивостями. Analysis of the prospects for use in the manufacture of meat products extrudate bean seeds . It was shown character changes from native raw bean with wet- heat treatment, they can be used as a source of high quality protein , carbohydrates, dietary fiber. Experimental set modes extrusion processing of raw materials (beans, beans , lentils ), which allow inactivate anty food components, and get a protein supplement with appropriate functional and technological and organoleptic properties.
  • Ескіз
    Документ
    Використання текстурованного борошна з квасолі у виробництві реструктурованих шинкових виробів
    (2002) Клименко, Михайло Миколайович; Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Штонда, Оксана Анатоліївна
    Проаналізовано перспективи використання у виробництві реструктурованих шинок текстурованого борошна з квасолі. З'ясовано характер змін нативної квасолі при волого-термічній обробці, що дозволяє використовувати її як джерело високоякісного білка, вуглеводів, харчових волокон. Досліджено позитивний вплив волого-термічної обробки на функціонально-технологічні властивості біополімерів квасолі. Встановлено їх вплив на формування структури шинок. Analysis of the prospects for use in restructured hams teksturovannoho meal of beans . Found out the nature of changes in the native beans moist heat treatment that you can use it as a source of high quality protein , carbohydrates, dietary fiber. Investigated the positive impact wet- heat treatment on functional and technological properties of biopolymers beans. Determined their impact on the structure of the tavern.
  • Ескіз
    Документ
    Консерванти для комбікормів
    (2001) Клименко, Михайло Миколайович; Топчій, Оксана Анатоліївна
    У статті наведено результати розробки варених тваринних кормів подовженого терміну зберігання завдяки застосуванню створених в університеті консервуючих сумішей. При вивченні якості вареного тваринного корму, що містить консервуючу суміш, у процесі зберігання досліджували зміни білка і якісного та кількісного складу амінокислот. The results of the development of cooked animal feed extended shelf life through the use of established at the University of preservative mixtures. In the study of quality of cooked animal feed containing the preserving mixture during storage investigated the changes in protein and qualitative and quantitative composition of amino acids.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія виробництва варених кормів з подовженим терміном зберігання
    (2006) Клименко, Михайло Миколайович; Топчій, Оксана Анатоліївна; Пасічний, Василь Миколайович
    Стаття присвячена вирiшенню питання збiльшення термiну зберiгання варених кормів, адже внаслідок високого мікробіологічного забруднення сировини виробництво кормів для тварин потребує стабілізацію якості данного виду продуктів за допомогою методів направлених на пригнічення життєдіяльності мікроорганізмів, які спричиняють псування кормів. The article is devoted to resolving issues increase the period of storage of the boiled sterns because a result of high microbiological contamination of raw materials the animal feed production requires stabilization of quality products of this kind for help of methods aimed at inhibiting the activity of microorganisms that cause food spoilage.
  • Ескіз
    Документ
    Продукти для шкільного харчування
    (2008) Пешук, Людмила Василівна; Клименко, Михайло Миколайович; Пасічний, Василь Миколайович; Хіврич, Борис Іванович; Пампура, Тетяна Вікторівна; Тимошенко (Кремешна), Ірина Володимирівна; Сабадаш, Петро Миколайович; Демчук, Олександр Анатолійович
    У статті запропоновано способи виробництва продуктів для шкільного харчування, при використанні розроблених рецептур і технологій виробництва, що призводить до отримання стабільних за якістю продуктів, які відповідають вимогам діючих нормативних документів. The article suggests ways to produce food for school meals, using recipes developed and technologies, leading to a stable quality products that meet the requirements of the applicable regulations.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія виробництва варених тваринних кормів
    (2005) Клименко, Михайло Миколайович; Топчій, Оксана Анатоліївна
    Розроблено технологію вареного тваринного корму з подовженим терміном зберігання, яка дає змогу отримати корм багатий на білок, жир, мінеральні речовини. Встановлено, що внесення у готовий корм створених консервувальних сумішей дає можливість запобігти небажаним мікробіологічним та хімічним перетворенням протягом 12... 14 діб. The technology Boiled animal forages long Period of storage which allows to receive a forage богатьй fibers, fats And mineral substances is developed. It is established that entering in The ready sterns the created preserving mixes allows to avoid microbiological and chemical changes throughout 12. 14 days
  • Ескіз
    Документ
    Застосування активних засобів навчання і комп’ютерної техніки для підготовки спеціалістів мясної та оліє жирової промисловості
    (1999) Клименко, Михайло Миколайович; Пасічний, Василь Миколайович
    Наведено дані про використання комп'ютерних технологій для підготовки спеціалістів м'ясної та олієжирової промисловості. Provides data on the use of computer technology for training meat and oil and fat industry.
  • Ескіз
    Документ
    Фосфатні суміші
    (1998) Клименко, Михайло Миколайович; Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Грек, Олена Вікторівна; Фоменко, Веніамін Васильович
    У формуванні якісних та кількісних показників ковбасних виробів істотну роль відіграє процес складання фаршу, який базується не лише на майстерності, а й на наукових дослідженнях. Дослідження функціонально-технологічних властивостей м'ясних емульсій та якісних показників ковбасних виробів підтверджують доцільність використання запропонованих фосфатних сумішей Significant role is played by the process of mince making in the formation of qualitative and quantitative indicators of sausages, which is based not on skill only, but also on scientific research. Investigation of functional and technological properties of meat emulsions and sausages quality justify the the proposed phosphate mixtures usage.