Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення і впровадження норм виробничих втрат зернового дистиляту і норм втрат спирту та готової продукції під час виробництва деяких видів алкогольних напоїв
    (2023) Ковальчук, Володимир Петрович; Чехун, Марина Григорівна; Олійник, Світлана Іванівна
    Розроблення і впровадження науково-обгрунтованих норм виробничих втрат зернового дистиляту, спирту етилового під час виробництва алкогольних напоїв сприятимуть підвищенню ефективності роботи підприємств лікеро-горілчаної галузі та вдосконаленню механізму здійснення державного контролю за повнотою використання спирту етилового під час виробництва лікеро-горілчаної продукції, її зберіганні, переміщенні та транспортуванні. The development and implementation of scientifically based standards for production losses of grain distillate and ethyl alcohol during the production of alcoholic beverages will contribute to increasing the efficiency of the enterprises of the liquor and vodka industry and improving the mechanism of state control over the complete use of ethyl alcohol during the production of liquor and vodka products, its storage, movement and transportation.
  • Ескіз
    Документ
    Стійкість і якість алкогольних напоїв
    (2002) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна
    Наведено результати впливу твердості, лужності, сухого залишку, а також вмісту заліза, марганцю, хлоридів, сульфатів, силікатів, фосфатів, нітратів, нітритів води підготовленої на стійкість і якість алкогольних напоїв. Приведено вимоги до підготовленої води за органолептичними, фізико-хімічними, токсикологічними та мікробіологічними показниками для виробництва лікеро-горілчаної продукції, приготовленої із спирту сорту «Пшенична сльоза», «Люкс», «Екстра», «Вищої очистки». The results of the influence of hardness, alkalinity, dry residue, as well as the content of iron, manganese, chlorides, sulfates, silicates, phosphates, nitrates, nitrites water prepared on the durability and quality of alcoholic products. These аre the requirements for the prepared water for organoleptic, physico-chemical, Toxicological and microbiological parameters for the production of alcoholic beverages, prepared from alcohol varieties «Wheat tear», «Suite», «Extra» and «Higher purification».
  • Ескіз
    Документ
    Визначення катіонно-аніонного складу води питної та підготовленої, алкогольних та безаклогольних напоїв капілярно-електрофоретичним методом
    (2010) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Никитюк, Олександр Андрійович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Олійнічук, Сергій Тимофійович
    Застосування капілярно-електорофоретичного методу дає змогу проводити комплексні дослідження катіонно-аніонного складу води, горілок, лікеро-горілчаних та безалкогольних напоїв. Розроблено та впроваджено галузевий та національні стандарти: СОУ 15.9-37-238:2005 «Вода підготовлена для лікеро-горілчаного виробництва. Методи визначання катіонів та аніонів», ДСТУ 4932:2008 «Горілки і горілки особливі. Визначання масової концентрації фторидів, хлоридів, нітритів, нітратів, фосфатів, сульфатів методом капілярного електрофорезу», ДСТУ 4801:2007 «Горілки і горілки особливі. Визначання масової концентрації амонію, калію, натрію, магнію, кальцію методом капілярного електрофорезу». Application by capillary electrophoresis method allows comprehensive studies of cation-anion water, vodka, liquors and soft drinks. Developed and implemented industry and national standards: SOU 15.9-37-238:2005 "Water prepared for the distillery. Methods for determination of cations and anions, DSTU 4932:2008 «Determination of mass concentration of fluorides, chlorides, nitrites, nitrates, phosphates, sulphates by capillary electrophoresis method», DSTU 4801:2007 «Determination of mass concentration of ammonium, potassium, sodium, magnesium, calcium by capillary electrophoresis method».
  • Ескіз
    Документ
    Підготовка водно-спиртових сумішей із застосуванням фільтрувальних елементів
    (2005) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Олійник, Світлана Іванівна; Левчук, Ірина Володимирівна; Олійнічук, Олексій Сергійович
    Наведено результати досліджень удосконаленої технології виробництва горілок на основі кондиційованої підготовленої води та очищення водно-спиртових сумішей із застосуванням адсорбційно-фільтрувальних елементів патронного типу. The results of studies of advanced technology based on vodka production conditioned prepared water purification and water-alcohol mixtures using adsorption filter cartridge elements.
  • Ескіз
    Документ
    Очистка води активованим вугіллям
    (1999) Ковальчук, Володимир Петрович; Кравчук, Зоя Дмитрівна; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна
    Наведено результати досліджень води, обробленої сорбентами Фільтрасорб F-300 та БАУ-А та вплив перманганатної окислюваності води на дегустаційну оцінку води і горілок. Results of researches of water treated sorbents Filtrasorb F-300 and BAU-A and the impact of permanganate oxidation of water at the degustation evaluation of water and vodka.
  • Ескіз
    Документ
    За оцінками дегустаторів
    (1997) Кравчук, Зоя Дмитрівна; Ковальчук, Володимир Петрович; Гогоман, Ігор Володимирович; Олійник, Світлана Іванівна
    Проаналізовано способи очищення води та водно-спиртових сумішей, виконано аналітичну оцінку зразків горілок, запропоновано шляхи підвищення якості лікеро-горілчаної продукції.
  • Ескіз
    Документ
    Використання нових сорбційних матеріалів у виробництві горілок
    (2001) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна
    Наведено результати досліджень сорбційних характеристик активного вугілля марок БАУ-ЛВ і СWZ(1-4) та перспективність їх застосування у виробництві горілок. Results of the investigations of the sorption characteristics of the active coal grades BAU-LV, СWZ(1-4) and prospects of their use in the production of vodka.