Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Пряничні традиції України в контексті промислового виробництва ХІХ ст.(2021) Левицька, Надія Миколаївна; Коцюбанська, Ольга ОлександрівнаСтаття присвячена розвитку пряничної справи в Україні на переході до промислового виробництва. Висвітлено окремі аспекти історії формування місцевої традиції пряничної справи, проаналізовано статистику пряничних підприємств у контексті загального розвитку кондитерської галузі, обсяги виробництва та продажу, аналіз технічного забезпечення галузі.Документ «Історія однієї фабрики» – автобіографічна пам’ятка промислового розвитку Львову(2013) Коцюбанська, Ольга ОлександрівнаСтаття присвячена архівній пам’ятці Центрального державного історичного архіву України ( м. Львів) «Історія однієї фабрики» як унікальному історичному документу, що водночас є свідченням розвитку кондитерської промисловості Львова 20-х років ХХст., автобіографічним твором, знайомить дослідника з деякими аспектами соціально-економічного та етнонаціонального розвитку Західної України. The article is devoted to the archival source the Central government archive of Ukraine (Lvov) « History of one factory» as to the unique historical document, which simultaneously is the certificate of development confectionary industry of Lvov of 20th years of ХХ century, an autobiographic work, and acquaints a researcher with some aspects of socio-economic and etnonacional development of Western Ukraine.Документ Мануфактурна та фабрично-мануфактурна стадії розвитку кондитерської промисловості Харкова (друга половина ХІХ- початок ХХ ст.)(2012) Коцюбанська, Ольга ОлександрівнаУ статті розглядається розвиток кондитерської промисловості Харкова у мануфактурній та фабрично-мануфактурній стадіях, його особливості та загальні закономірності. В окремому порядку приділяється увага персоналіям кондитерського світу Харкова та співвідношенню продуктів регіональної специфіки та загальноєвропейського асортименту. пThe paper is devoted to the development of the confectionery industry of Kharkov in manufactory and fabric-manufactory stages, its features and the general laws. In separately order the attention to a personnels of the confectionery world of Kharkov and a parity of products of regional specificity and the all-European assortment is paid.Документ Становлення кондитерської промисловості в Києві(2007) Коцюбанська, Ольга ОлександрівнаСтаття присвячена становленню кондитерської промисловості м. Китєва, його особливостям. Використані архівні матеріали по даній темі, в тому числі вміщені у звітах Київського губернатора, статистичні дані дозволяють представити динаміку розвитку галузі, та дають підставу стверджувати, що саме цей період є періодом становлення кондитерського виробництва м. Києва, як виробництва промислового, роздивитися його позитивні та негативні риси. Проводяться паралелі та порівняння з іншими центрами розвитку цієї галузі промисловості в Україні: Харковом та Одесою. Наводяться дані про склад персоналу, асортимент, умови праці та оплату на підприємствах того часу. Кондитерська промисловість Києва розглядається як поетапне створення галузі з мережі невеличких крамниць з «домашнім» способом виробництва в мануфактурні підприємства та подальший перехід до промислового виробництва.