Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Вивчення впливу електрофізичних методів обробки на мікробіологічні показники харчових продуктів
    (2017) Святненко, Роман Сергійович; Маринін, Андрій Іванович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
    Сучасний ринок харчових продуктів характеризується все більшою різноманітністю та конкуренто спроможністю готової продукції. Харчові продукти в свою чергу, дуже чутливі до умов зберігання та транспортування, тому науковці все частіше намагаються знайти способи покращення мікробіологічних показників сировини продукції протягом усього технологічного циклу та забезпечення терміну зберігання готової продукції. На підставі аналітичного огляду літературних джерел в статті наведено результати досліджень по впливу електрофізичних полів, показано переваги над традиційними методами обробки. Thе modern food market characterized by increasing diversity and competitiveness capacity of finished products. Food in turn, very sensitive to storage and transportation, so scientists are increasingly trying to find ways to improve the microbiological production of raw materials throughout the production cycle and ensure the shelf life of the finished product. Based on an analytical review of the literature in article describes the results of studies on the effects of electro fields shown advantages over traditional methods of treatment.
  • Ескіз
    Документ
    Дія електричних розрядів на мікробіологічні показники сироватки молочної
    (2013) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Пухляк, Анастасія Григорівна
    В статті наведено результати мікробіологічних досліджень сироватки молочної, що оброблена електроіскровими розрядами з напругою 30…45 кВт та кількістю імпульсів від 5 до 25 з кроком 5. Встановлено, що обробка електричними розрядами з напругою 45кВ та кількістю розрядів 15…25 найефективніша, так як загальна кількість мікроорганізмів сироватки молочної, зменшилась в середньому на 50…55 %. Доведено, що електрогідравлічний ефект має інактивуючу дію на всі види мікроорганізмів, що досліджувались Article contains research results of milk whey processed by electrospark discharges with 30…45kW and impulse quantity ranging from 5 to 25 with a step of 5. It is determined that electrospark discharge processing with 45kW and discharge quantity of 15…25 is the most effective as a total quantity of microorganisms in milk whey decreased on average by 50…55%. It is confirmed that electrohydraulic influence has inactivated effect on all kinds of microorganisms subject to research.