Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
15 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив легалізації грального бізнесу на розвиток готельної індустрії(2023) Кирпіченкова, Оксана Миколаївна; Литвинець, Лариса Федорівна; Ущаповський, Артем ОлеговичСтаття присвячена проблемі розвитку готельного бізнесу України завдяки легалізації азартних ігор. Це було зроблено з метою наповнити бюджет України значними коштами, стимулювати розвиток готельного, ресторанного бізнесу. Згідно реєстрів, де наведена інформація щодо наявності у суб'єкта господарювання права на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор у гральних закладах казино на сьогоднішній день в Україні функціонує вісім крупних операторів, що зареєстрували свої бренди азартних ігор. Вони комбінують в одному закладі зали для гри в рулетку, ігор в карти та зали гральних автоматів, де використовують різні види грального обладнання. Ще дванадцять операторів проваджують діяльність з ор-ганізації та проведення азартних ігор у залах гральних автоматів. Вони створили розгалужену мережу залів гральних автоматів при готелях , що охоплює всі великі міста України. Отже азартні ігри не втрачають своєї актуальності, вони однією з рушійних сил туризму внутрішнього та світового, що позитивно впливає на роз-виток готельної сфери. The article is devoted to the problem of the development of the hotel business in Ukraine thanks to the legaliza-tion of gambling. The ban on the gambling business showed that there is a demand for gambling establishments. During the period when gambling was prohibited on the territory of Ukraine, every year law enforcement agencies exposed hundreds of illegal establishments: casinos, poker halls, slot machine halls, etc. The legalization of the gambling business took place to strengthen the development of the hotel and restaurant business. business Accord-ing to the registers, which provide information about the business entity's right to organize and conduct gambling activities in casino gambling establishments, eight large operators that have registered their gambling brands are operating in Ukraine today. They combine in one institution rooms for playing roulette, playing cards, and rooms for slot machines, where different types of gaming equipment are used. This helps to attract more guests with different tastes. Another twelve operators are involved in the organization and conduct of gambling in slot machine halls. They created an extensive network of gaming machine halls at hotels, covering all major cities of Ukraine. Based on the results of the analysis of the given data, the following conclusions can be drawn. Gambling does not lose its relevance and is one of the driving forces of domestic and international tourism. This has a positive effect on the development of the hotel industry. But with the development of the gambling business, the expected revenues were not received. Therefore, there is a need to further improve the legal framework for taxation of the gaming business and strengthen state control.Документ Сучасні напрямки використання плодів бузини чорної у виробництві ресторанної продукції(2022) Кирпіченкова, Оксана Миколаївна; Литвинець, Лариса ФедорівнаУ статті досліджується напрями використання плодів бузини сушеної в технології ресторанної продукції. Зокрема, розроблена технологія приготування пюре-напівфабрикату бузинового, яке можна використовувати в технології різних груп кулінарної продукції, і рецептури соусів та десерту з його додаванням. The article examines the ways of using dried elderberry fruits in the technology of restaurant products. In particular, the technology for preparing a semi-finished elderberry puree, which can be used in the technology of various groups of culinary products, and the recipe for sauces and desserts with its addition, has been developed.Документ Використання технологій 3D друку для підвищення конкурентоспроможності ресторану(2021) Кирпіченкова, Оксана Миколаївна; Литвинець, Лариса Федорівнав статті розглянуто перспективність використання методу 3D друку для виготовлення страв та виробів у ресторанах, щоб підвищити його популярність і, відповідно, конкурентоспроможність серед подібних закладів.the article considers the prospects of using the method of 3D printing for the manufacture of dishes and products in restaurants to increase its popularity and competitiveness among such establishments.Документ Формування конкурентних переваг підприємств індустрії гостинності в сучасних умовах функціонування(2018) Литвинець, Лариса ФедорівнаДосліджено теоретичні проблеми забезпечення конкурентних переваг під- приємства, розроблено рекомендації по форму- ванню конкурентних пере-ваг підприємств готель-ного бізнесу в умовах сучасної української еко-номіки. The oretical problems of ensuring the competitive advantages of the enterprise are researched, recommendations for the formation of competitive scales of hotel business enterprises in the conditions of modern Ukrainian economy have been developed.Документ Логістична система управління підприємств індустрії гостинності(2018) Литвинець, Лариса Федорівна; Матюшенко, Раїса ВасилівнаРозкрито сутність логістичної системи управління підприємств індустрії гос-тинності, особливості формування логістики в сфері гостинності. Визначено структуру логістичної системи управління готелем та її вплив на управління підприємствами готельного бізнесу. Означено проблеми та перспективи впровадження логістичного управління у практику під-приємств готельно-ресто-ранного господарства. The essence of the logistic system of management of the enterprises of the industry of statehood, features of the formation of logistics in the field of hospitality is revealed. The structure of the hotel logistics management system and its influence on the management of hotel business enterprises are determined. The problems and perspectives of implementation of logistic management in the practice of hotel business facilities are noted.Документ Оптимізація товарно-матеріальних запасів як інструмент управління оборотним капіталом(2008) Литвинець, Лариса ФедорівнаРозглянуті раціональні ме тоди управління оборотним капіталом підприємства. Враховуючи погіршення ефективності розміщення обігових коштів вносяться пропозиції щодо формування оптимальної структури обігових коштів, коригування їхнього обсягу. Rassmatryvayutsya ratsyonalnыe methods oborotnыm capital management company. Vvydu uhudshayuscheysya эfektyvnosty oborotnыh deployment assets Formation vnosyatsya proposals at optymalnoy structure oborotnыh funds, korrektyrovanyya s Obem.Документ Сучасні підходи до управління матеріально-технічними запасами підприємств(2012) Литвинець, Лариса ФедорівнаОбґрунтовано розгляд управління запасами підприємства як специфічної функції менеджменту, яке реалізується на основі загальних функцій. Досліджено місце управління запасами в системі управління підприємством. Розглянуто сучасні підходи до управління матеріально-технічними запасами підприємства. Grounded review inventory management enterprises as a specific management functions, which is sold on the basis of common functions. Investigated location inventory management system management. Modern approaches to the management of logistical supplies company.Документ Оптимізація товарно-матеріальних запасів як інструмент управління оборотним капіталом(2006) Литвинець, Лариса ФедорівнаРозглянуті раціональні методи управління оборотним капіталом підприємства. Враховуючи погіршення ефективності розмі¬щення обігових коштів вносяться пропозиції щодо формування оптимальної структури обігових коштів, коригування їхнього обсягу. The author scrutinizes rational methods of current capital management. In view of deteriorating efficiency of current assets allocation author suggests to form optimal structure of money in circulation and correct its volume.Документ Стратегічне управління підприємством готельного господарства(2013) Литвинець, Лариса ФедорівнаУ статті розглянуто основні теоретичні положення щодо економічної сутності стратегічного управління на ринку готельних послуг, особливості організації діяльності підприємств у сфері готельної індустрії, визначено проблеми розвитку підприємств готельного господарства. Проаналізовано досвід зарубіжних країн для пропозицій стосовно подальшого розвитку сфери гостинності України та підвищення її конкурентоспроможності в умовах інтеграції української економіки у світове господарство . In article rassmotrenы basic provisions эkonomycheskoy theoretical essence strategic management services in the market hostynychnыh, features of the organization activities of enterprises in the area hostynychnoy INDUSTRIYA, opredelenы problems of development of enterprises hostynychnoho economy. proanalyzyrovan experience zarubezhnыh countries for generating proposals for development sphere hostepryymstva Ukraine and uh improving competitiveness in terms of integration into Ukrainian economy the world economy.Документ Особливості регуляторної політики у виробництві харчової продукції(2014) Березянко, Тамара Володимирівна; Литвинець, Лариса ФедорівнаУ статті розглянуто проблеми та тактики регуляторного впливу на діяльність корпоративного сектору харчової промисловості. У цій статті розглянуто основні вузькі місця розвитку корпоративного сектору, проаналізовано еволюцію бізнес-середовища в харчовій промисловості, проблеми узгодженості між інтересами власників і суспільства. Підкреслено, що законодавче регулювання в основному враховує потреби ресурсних секторів. Наведено результати законотворчої діяльності Верховної Ради України за 5 та 6 сесії у області регулювання діяльності корпоративного сектору. Наслідком аналізу є висновок щодо збереження у законодавчому регулюванні преференційності яка дозволяє менеджменту реалізувати тактику маніпулювання умовами ведення бізнесу у галузевих секторах. The problems and tactics of the legislative impact of the activities of the food industry are shown in this article. This article consist the main problems companies at the corporate sector, analise the competitive environment on food markets factors, the problems of ownership in the corporate sector. During the analysis found that the regulation of the food industry is focused mostly on the factors of a fiscal nature. The results of the legislative activity of the Verkhovna Rada of Ukraine session 5 and 6 in the regulation of the corporate sector. Finaly virtually undeveloped with national corporate law became the springboard for the creation and preferential use in practice management techniques manipulation sectoral markets.