Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Аналіз роботи промислових екстракторів на буряковій стружці різних профілів(2015) Люлька, Олександр Миколайович; Люлька, Дмитро Миколайович; Мирончук, Валерій Григорович; Пушанко, Микола МиколайовичУ статті проведено порівняльний аналіз середньоінтегральної часу перебування бурякової стружки трикутного та жолобчатого поперечних перерізів на промислових зразках дифузійних апаратів. Експериментально встановлено, що стружка трикутного профілю більш рівномірно переміщується транспортними системами. Потоки в екстракторі при роботі на трикутній стружці мають менші відхилення від протитоку, що підвищує концентрацію сахарози в дифузійному соку, який відбирається з апаратів, також зменшуються втрати сахарози в жомі. The article presents the results of comparative analysis of the integral average time of extraction of beet cossettes of triangular and grooved cross sections at industrial extractors. It has been set experimentally that the cоssette with triangular profile is moved by transport systems uniformly and proportionally. The streams in the extractor when working on triangular cossettes have less deviation from the counterflow. Therefore, the concentration of sucrose in the diffusion juice delivered from the extractors is densified and the loss of sucrose in the pulp decreases.Документ Геометричні характеристики бурякової стружки, як фактор ефективної роботи бурякорізок(2015) Люлька, Олександр Миколайович; Мирончук, Валерій Григорович; Люлька, Дмитро МиколайовичЗапропоновано рівняння для розрахунку висоти підйому бурякорізальних ножів та площі поперечного перерізу стружки при заданому числі Сіліна для відомих на сьогодні профілів бурякової стружки. Уточнено вплив характеристик робочих органів бурякорізальних машин на форму поперечного перерізу та якість бурякової стружки. Запропоновано методику прогнозного визначення числа Сіліна з урахуванням кількості браку стружки. The equation to calculate the height of knives for beet slicers and cross-sectional area at a given Silin number for presently known profiles beet cossettes. Clarified the influence of the characteristics of the working bodies beet cutters on cross-sectional shape and quality of sugar beet cassettes. A method for determining the Silin number forecast based on the number of marriage cossettes.Документ Перспективні напрямки використання викидів цукрового заводу(2015) Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро Миколайович; Пушанко, Микола Миколайович; Лементар, Святослав Юрійович; Мельник, Ольга Євгеньєвна; Перекрест, Володимир ВікторовичПроаналізовані викиди цукрових заводів з сатураційних та сульфітаційних апаратів. Доведена перспективність використання низько- потенційних теплових викидів та можливість абсорбційного очищення газів, що приводить до зниження енерговитрат та забруднення навколишнього середовища. Запропанована проста в реалізації схема для проведення попередньої теплової та хімічної обробки бурякової стружки. Emissions from sugar plants and carbonated sulfitatsionnyh devices are analyzed. Authors proved promising use of low – potential thermal emissions and the possibility of absorption of gas purification, which leads to lower energy consumption and environmental pollution. Article offers easy-to-implementation schedule for the preliminary thermal and chemical processing of sugar beet chips.