Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Використання коагулянтів в процесi екстрагування цукрози з бурякової стружки(2003) Ліпєц, Антон Адамович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Гусятинський, Микола ВолодимировичДосліджено вплив основного сульфату алюмінію, рекомендованого до використання в процесі екстрагування цукрози з бурякової стружки, з точки зору підвищення якості дифузійного соку. The influence of basic aluminum sulfate, recommended for use in the process of sucrose extraction from beet chips, has been investigated in terms of improving the quality of diffusion juice.Документ Сучаснi способи iнтенсифiкацiї процесу екстрагування цукрози з використанням хiмiчних peaгeнтів(2005) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Купчик, Михайло Петрович; Ліпєц, Антон Адамович; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Чорна, Тетяна МиколаївнаВ статті показано, що перспективним напрямом iнтенсифiкації процесу екстрагування є застосування додаткових хiмiчних реагентів – коагулянтів для підготовки живильної води, що дає змогу значно підвищити ефект очищення соку на дифузії. In article it is shown that the perspective direction of an intensification of process of extraction is use of additional chemical reagents – coagulants for preparation of feed water that gives the chance considerably to increase effect of purification of juice on diffusion.Документ Ефективність застосування додаткових хімічних реагентів під час попереднього вапнування дифузійного соку(2011) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Ліпєц, Антон Адамович; Богданов, Єгор Серафімович; Братюк, Дмитро Володимирович; Адаменко, Олег ВолодимировичОбґрунтовано механізм взаємодії пектинових речовин з катіонними коагулянтами та флокулянтами. Визначено ефективність застосування солей алюмінію та ПГМГ під час очищення дифузійного соку.Документ Удосконалення способу очищення клеровок тростинного цукру-сирцю(2012) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Ліпєц, Антон Адамович; Романченко, Наталія МиколаївнаРозроблено спосіб очищення клеровки тростинного цукру-сирцю, що передбачає повернення суспензії вапнокарбонізаційного осаду на стадію розчинення тростинного цукру — сирцю та обробку клеровки коагулянтом. A method of cleaning klerovky cane sugar, which provides for the return of sediment suspension vapnokarbonizatsiynoho the stage of dissolution cane sugar - raw and processing klerovky coagulant.Документ Розроблення методик поляриметричного аналізу із застосуванням комплексного реагенту(2011) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Ліпєц, Антон Адамович; Касян, Ірина Миколаївна; Штангеєв, Валерій Остапович; Молодницька, Олена МиколаївнаВ статі розглянуто застосування нового нетоксичного реагенту для освітлення розчинів сахарози при поляриметричному визначенні масової частки сахарози, який є безпечним і не спричиняє негативного впливу на навколишнє середовище. Наведені розроблені методики визначення масової частки сахарози із застосуванням комплексного реагенту, які забезпечують високу якість освітлення розчинів, їх стійкість протягом тривалого періоду, які відзначаються простою виконання та зручністю у користуванні. In the article is considered to use of new untoxic reagent for clarification of solutions of saccharose, at determination of mass part of saccharose, which is safe and does not causes negative influence on an environment. The developed methods of determination of mass part of saccharose with application of complex reagent, which provide high quality of clarification of solutions, their resistibilitys during the prolongeded period, which are marked the simplicity of implementation and by a comfort in the utillizing.Документ Вплив антимікробної дії основних солей алюмінію на втрати цукрози на дифузії(2001) Салавор, Оксана Мирославівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Ліпєц, Антон Адамович; Клименко, Лариса Степанівна; Гусятинська, Наталія АльфредівнаПропонується спосіб очищення транспортерно-мийної та живильної води за допомогою основних солей алюмінію, оцінку ефективності яких досліджували по мікробіологічній забрудненості води різними групами мікроорганізмів.Документ Зменшення втрат цукрози від мікробіологічного розкладання в процесі перероблення цукрових буряків(2005) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Чорна, Тетяна Миколаївна; Ліпєц, Антон Адамович; Купчик, Михайло ПетровичВизначено вплив сучасних антисептичних препаратів на різні види мікрорганізмів бурякоцукрового виробництва. Розроблено рекомендації щодо зменшення втрат цукрози від мікробіологічного розкладання.Документ Вплив ДГСА на ступінь денатурації бурякової тканини(2004) Ліпєц, Антон Адамович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана МиколаївнаДосліджено вплив дигідроксо сульфату алюмінію, у разі його використання в процесі екстрагування цукрози з бурякової стружки, на перехід високомолекулярних сполук, зокрема пектинових речовин, в дифузійний сік. The effect of dihydroxy aluminum sulphate, when it is used in the extraction of sucrose from beet chips, the transition macromolecular compounds such as pectin, the diffusion juice.Документ Вплив коагулянтів на мікробіологічні процеси у дифузійному апараті(2003) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Ліпєц, Антон Адамович; Гусятинський, Микола Володимирович; Тетеріна, Світлана МиколаївнаДосліджено вплив солей рекомендованих до використання при підготовці живильної води. The effect of salt recommended for use in the preparation of feed water.Документ Вплив основного сульфату алюмінію на перехід високомолекулярних сполук в дифузійний сік у процесі екстрагування цукрози з бурякової стружки(2003) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Ліпєц, Антон Адамович; Коровко, С. М.Досліджено вплив основного сульфату алюмінію, рекомендованого до використання в процесі екстрагування цукрози з бурякової стружки, на перехід високомолекулярних сполук в дифузійний сік під час проведення процесу протягом 60 та 90 хв в діапазоні температур 65...85 С і кількості реагенту 0,015...0,045 % та на ступінь денатурації протоплазми бурякової тканини. The influence of basic aluminum sulphate is recommended for use in the extraction of sucrose from beet chips, the transition Macromolecular the diffusion juice during the process for 60 and 90 min in the temperature range 65 ... 85 C and the amount of reagent 0,015 ... 0.045% and the degree of denaturation of protoplasm beet tissue.