Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Безпечність харчових продуктів в пакувальних машинах(2020) Гавва, Олександр Миколайович; Кохан, Олена Олександрівна; Марцинкевич, Леся Валентинівна; Голоперов, Ігор ВікторовичСтаття присвячена розгляду видів псування харчових продуктів, в ній наведена класифікація пакувальних машин за рівнем гігієни та вимоги стандартів щодо забезпечення безпечності харчових продуктів на кінцевих операціях виробництва, а саме пакування готової продукції.The article is devoted to consideration of the types of spoilage of food products, it lists the classification of packaging machines according to the level of hygiene and the requirements of standards for ensuring the safety of food products in the final operations of production, namely the packaging of finished products.Документ Дослідження поведінки неглазурованих помадних цукерок з частковою заміною цукру на полідекстрозу під час їх зберігання(2021) Онофрійчук, Оксана Сергіївна; Кохан, Олена Олександрівна; Камбулова, Юлія Вікторівна; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаУ статті наведено результати досліджень зміни фізико-хімічних і структурномеханічних властивостей неглазурованих помадних цукерок, виготовлених із 30- відсотковою заміною сахарози на полідекстрозу, під час їх зберігання. Результати досліджень показали, що часткова заміна цукру в рецептурі помадних цукерок на харчове волокно полідекстрозу позитивно впливає на збереження якості помадних цукерок у процесі зберігання. Згідно з отриманими результатами встановлено, що значення активності води, показника усихання та пластичної міцності зразків з полідекстрозою нижчі порівняно з контрольним зразком помадних цукерок. Використання полідекстрози в технології неглазурованих помадних цукерок має позитивний вплив на подовження терміну зберігання неглазурованих помадних цукерок і надає їм статусу харчового продукту з низьким показником глікемічності. The article presents the results of research on changes in physicochemical and structural-mechanical properties of unglazed fondant sweets made with 30% substitution of sucrose for polydextrose during storage. The results of research have shown that the partial replacement of sugar by polydextrose in the formulation of fondant sweets has a positive effect on maintaining the quality of fondant sweets during storage. According to the obtained results, it was found that the values of water activity, drying rate and plastic strength of samples with polydextrose are lower compared to the control sample of fondant sweets. The use of polydextrose in the technology of unglazed fondant sweets has a positive effect on extending their shelf life and gives them the status of a food product with a low glycemic index.Документ Модулі дозування та фасування рідкої продукції пакувальних машин(2018) Гавва, Олександр Миколайович; Михайлик, Борис Вадимович; Кохан, Олена Олександрівна; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаОднією з тенденцій розвитку пакувальних машин є зростання ступеня їх модульності [1]. Так функціональні модулі можуть бути виготовлені та вдосконалені поза пакувальною машиною, при цьому їх робота повністю узгоджується з іншими модулями. Під функціональним модулем розуміють конструктивно закінчену сукупність складальних одиниць та деталей, які об’єднані загальним функціональним призначенням і відповідають вимогам спряження з іншими модулями пакувальної машини, включно до габаритних і встановлювальних розмірів. У машинах пакування рідини в споживчу тару основним функціональним модулем є модуль формування дози та фасування її в тару. Це підтверджується актуальністю сьогодення в забезпеченні високої продуктивності та точності дозування продукції.Документ Технологічні особливості виробництва біодизельного пального з рослинних олій(2008) Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав Юрійович; Марцинкевич, Леся Валентинівна; Твердохліб, О. О.Досліджено вплив якості сировини, кількості метанолу та каталізатора на якість проходження реакції переестерифікації. Негативний вплив збільшеної вологості в неочищений маслах і її вплив на проходження реакції. Розглянута схема роботи нового автоматизованого міні-заводупо виробництву біодизельного палива. The influence of the quality of raw materials, methanol and catalyst on the quality of the reaction pereesteryfikatsiyi. The negative impact of increased moisture in crude oil and its effect on the transmission reaction. A scheme of the new automated mini zavodupo biodiesel.