Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
15 результатів
Результати пошуку
Зараз показуємо 1 - 10 з 15
Документ Використання вдосконалених постковідних реабілітаційних програм в готельних підприємствах Львівщини(2022) Бойцова, Анастасія Іванівна; Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Іщенко, Тетяна ІванівнаУ статті розглянута сутність захворювання COVID-19, його найпоширеніші наслідки та проблема людства в необхідності реабілітації після нього. Проаналізовано досвід використання у світових та вітчизняних засобах розміщення постковідної реабілітації. Доведена доцільність вдосконалення існуючих реабілітаційних постковідних програм шляхом додавання до них додаткових нових заходів та впровадження їх в готельних підприємствах Львівщини.The article considers the essence of the disease COVID-19, its most common consequences and the problem of humanity in the need for rehabilitation after it. The experience of using post-coded rehabilitation accommodation in world and domestic means is analyzed. The expediency of improving the existing rehabilitation post-lead programs by adding additional new measures to them and implementing them in hotel enterprises of Lviv region is proved.Документ Індустрія гостинності в умовах пандемії Covid-19: проблеми та напрями антикризового розвитку(2021) Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Іщенко, Тетяна ІванівнаРозглянуто сучасний стан готельно-ресторанного бізнесу в Україні та альтернативні підходи до організації діяльності закладів ресторанного господарства та готельних підприємств в умовах пандемії Covid-19.The current state of the hotel and restaurant business in Ukraine and alternative approaches to the organization of restaurants and hotel enterprises in a Covid-19 pandemic are considered.Документ Криворіжжя – перспективний регіон для проектування готелів з організацією індустріальних турів(2021) Довбаш, Анна Сергіївна; Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Іщенко, Тетяна ІванівнаУ статті розглянуто поняття «індустріальний туризм», з’ясовано його сутність та передумови виникнення. Проаналізовано сучасний стан індустріального туризму у світі та в Україні. Розкрито передумови його розвитку в Україні для підвищення туристичної привабливості країни. Досліджено туристичну активність промислових підприємств Дніпропетровщини і, зокрема, Криворіжжя. Надано характеристику найпривабливішим об’єктам індустріального туризму Кривбасу. Наведено доцільність проектування готелю з організацією індустріальних турів в м. Кривий РігThe article considers the concept of "industrial tourism", clarifies its essence and prerequisites. The current state of industrial tourism in the world and in Ukraine is analyzed. Prerequisites for its development in Ukraine to increase the tourist attractiveness of the country are revealed. The tourist activity of industrial enterprises of Dnipropetrovsk region and, in particular, Kryvyi Rih is studied. The description of the most attractive objects of industrial tourism of Kryvbas is given. The expediency of designing a hotel with the organization of industrial tours in Kryvyi Rih is given.Документ Економічна доцільність створення равликової ферми як додаткового джерела доходу готельного підприємства(2020) Шидловська, Олена Броніславівна; Іщенко, Тетяна Іванівна; Медвідь, Ірина Миколаївна; Савега, Олеся ЄвгеніївнаУ статті проведено аналіз ефективності рішення об’єднання готельного та одного з напрямків аграрного бізнесу – геліцекультури з можливістю створення власної равликової ферми, як альтернативного способу грошових надходжень під час карантинних заборон. Висвітлено найбільш проблемні аспекти функціонування індустрії гостинності в умовах пандемії COVID-19, наслідком якої є великі економічні збитки за рахунок втрати значної кількості потенційних споживачів. Запропоновано шляхи збереження та відновлення економічної стабільності підприємств готельного господарства. Обґрунтовано переваги розвитку та перспективність бізнесу по вирощуванню равликів в Україні та місце цієї ланки агробізнесу у світі. Визначено найбільші равликові ферми в Україні, лідерів експорту та імпорту продуктів равликівництва. Обґрунтовано доцільність поєднання геліцекультури з індустрією гостинності як інноваційного напряму її розвитку, що сприятиме залученню більшої кількості потенційних споживачів готельних послуг та зростанню економічного потенціалу готельних підприємств. Розглянуто практичне застосування продуктів равликівництва в індустрії гостинності, що охоплює виробництво кулінарної продукції з додаванням равликів, розширення комплексу оздоровчих spa-послуг вираженого медичного спрямування з використанням слизу равликів, екскурсії до спеціально обладнаної равликової ферми, виробництво елементів декору для готелю та прикрас з мушель. Виявлено найбільш розповсюджених представників молюсків, що вирощуються в умовах сьогодення. Визначено ризики, що пов’язані з організацією равликового бізнесу повного циклу та основні шляхи збуту равликової продукції. Загалом, встановлено економічну доцільність організації ферми з вирощування равликів на підприємствах готельного господарства, яка полягає в отриманні додаткового доходу, забезпеченні конкурентних переваг на ринку та покращенні рентабельності, підвищенні ефективності роботи засобу розміщення в цілому. The article analyzes the effectiveness of the decision to combine the hotel and heliculture businesses, the sphere of agribusiness, to get the possibility to create your own snail farm as an alternative way of receiving money during quarantine restrictions. It highlights the most problematic aspects of the hospitality industry functioning in the context of the COVID-19 pandemic, which resulted in large economic losses due to the loss of a significant number of potential consumers. There are suggested ways to save and restore the economic stability of hotel enterprises. The diversity of the range of services provided by hotel enterprises through the introduction of additional opportunities, mainly focused on improving the quality of food services, comfortable health of consumers and recreation, all these are an alternative source of additional financial income for any accommodation facility. The advantages and prospects of the snail breeding business development in Ukraine and the place of this sphere in the world agribusiness is substantiated. It is defined the largest snail farms in Ukraine, leaders in export and import of snail products. The expediency of combining heliceculture with the hospitality industry as an innovative direction of its development is proved, what will help to attract more potential consumers of hotel services and increase the economic potential of the hotel enterprises. The article observes the practical use of snail products in the hospitality industry, which includes the production of culinary products with the addition of snails, the expansion of a complex of health-improving and spa services of a pronounced medical direction using snail slime, excursions to a specially equipped snail farm, production of hotel decor items and mussel decorations. The most common representatives of shellfish grown in today’s conditions are revealed. The risks associated with the organization of a full-cycle snail business and main ways of the snail products sale have been identified. In general, the economic feasibility of organizing a snail farm at the hotel industry is established, which consists of obtaining additional income, providing competitive advantages in the market and improving profitability, increasing the efficiency of the accommodation facility as a whole.Документ Інноваційний підхід до організації сніданку в рекреаційних готелях(2019) Скрибченко, Анастасія Вікторівна; Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Іщенко, Тетяна ІванівнаСтаття присвячена новітньому підходу до організації харчування під час сніданку в рекреаційних готелях. Проаналізовано хімічний склад основних страв меню розширеного континентального сніданку та найбільш поширених в Україні видів мікрогріну. Обґрунтовано збагачення основних страв розширеного континентального сніданку мікрогріном, як джерела фізіологічно важливих для організму людини нутрієнтів. Наведено доцільність вирощування мікрогріну в автоматизованих контейнерах на території готелю.Документ Інформаційні технології в готельній індустрії України: реалії та перспективи(2020) Доценко, Віктор Федорович; Шидловська, Олена Броніславівна; Медвідь, Ірина Миколаївна; Бєдусенко, Лілія СергіївнаУ статті проведено аналіз використання інформаційних технологій в готельному бізнесі України та розглянуто перспективи його розвитку. Висвітлено найбільш впливові аспекти функціонування індустрії гостинності. Обґрунтовано необхідність постійного впровадження інновацій на висококонкурентному ринку готельних послуг. Наведено причини низької інноваційної активності вітчизняних підприємств готельного господарства. Визначено, що перспективним напрямком розвитку готельного бізнесу є інформатизація засобів розміщення. Обґрунтовано доцільність впровадження інформаційних технологій (ІТ) як інноваційного напряму розвитку індустрії гостинності. Наведено приклади використання новацій у сфері інформаційних технологій у практичній діяльності провідних готелів світу, які визначають сучасність підприємств готельної індустрії та їх конкурентну спроможність. Виявлено, що з метою отримання конкурентних переваг на ринку готельних послуг актуальним є використання інформаційних технологій для оптимізації менеджменту в готелі шляхом впровадження інтегрованих електронних систем управління. Звернуто увагу на необхідність застосування сервісних ІТ-технологій, до яких відносять глобальні системи бронювання та CRM системи. Окремо виділено доцільність автоматизації процесу комунікації відвідувачів з персоналом за допомогою мобільних додатків для обміну повідомленнями, що є передумовою покращення ефективності діяльності засобу розміщення. Встановлено актуальність впровадження інформаційних технологій в закладах ресторанного господарства при готелях. Визначено, що пріоритетним напрямом нововведень в цій сфері є використання інтерактивних технологій, які являють собою сенсорні столи або панелі з електронним меню. Розглянуто аргументи перспективності поєднання інтерактивних поверхонь з методом фудпейрингу, що сприятиме як зростанню економічного потенціалу підприємства гостинності, так і покращенню якості харчування споживачів. Загалом, встановлено економічну доцільність впровадження інформаційних технологій на підприємствах готельного господарства, яка полягає в отриманні додаткового доходу, зниженні витрат, удосконаленні процесу обслуговування, забезпеченню конкурентних переваг на ринку, підвищенню ефективності роботи окремих підрозділів та готелю в цілому.Документ Дослідження впливу гідроколоїдів на структурно-механічні властивості тіста і якість безглютенового хліба(2019) Медвідь, Ірина Миколаївна; Доценко, Віктор Федорович; Шидловська, Олена БроніславівнаУ статті розглядається необхідність пошуку нових шляхів покращення якості безглютенового хліба для людей, які страждають на целіакію. В якості одного із напрямків вирішення даної проблеми запропоновано використання гідроколоїдів. Доведено ефективність сумісного використання гідроксипропілметилцелюлози (ГПМЦ) та знежиреного лецитину для виробництва рисового хліба із застосуванням ферментативної модифікації крохмалю борошна.The article considers the needs of search for new ways to improve the quality of gluten-free bread for the people suffering from celiac disease. The use of hydrocolloids have been offered as one of the ways to resolve this issue. The efficiency of the combined use of hydroxypropylmethylcellulose (HPMC) and low-fat lecithin in the production of rice bread using the enzymatic modification of starch flour has been proved.Документ Концептуальні засади розвитку українських готелів-музеїв(2019) Маліневська, Тетяна Дмитрівна; Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Іщенко, Тетяна ІванівнаСтаття присвячена актуальним напрямам залучення музейної справи в економічний простір сучасного туризму. Розглянуто тенденції розвитку музейного туризму як ключової сфери діяльності музеїв в рамках ринкової моделі функціонування. Обґрунтовано тезу про необхідність і переваги інтеграції музейного простору в сферу гостинності. Зроблено огляд найбільш відомих світових та українських готелів-музеїв. Проаналізовано тенденції розвитку писанкарства. Наведена доцільність зведення готелю-музею писанкового розпису в м. Кам'янець-Подільський Хмельницької області. The article is devoted to the actual directions of attraction of the museum business into the economic space of modern tourism. The tendencies of the development of museum tourism as a key area of activity of museums within the framework of market model of functioning are considered. The thesis is grounded on the necessity and advantages of integrating the museum space into the sphere of hospitality. An overview of the most famous world and Ukrainian hotel-museums is made. The tendencies of the development of Easter eggs are analyzed. The expediency of building a hotel-museum of Easter eggs in Kamyanets-Podilskyi Khmelnitsky region.Документ Дослідження впливу амілолітичних ферментів на мікробіологічні процеси в тісті та якість рисового хліба(2018) Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Доценко, Віктор ФедоровичУ статті досліджено вплив ферментів α- амілази та глюкоамілази на процеси дозрівання рисового тіста та якість готового хліба. Встановлено, що застосування ферментативної модифікації крохмалю рисового борошна сприяє інтенсифікації перебігу мікробіологічних процесів в тісті, що призводить до поліпшення якості готових виробів. В результаті проведених досліджень визначено доцільність розроблення заходів, спрямованих на покращення пружно-еластичних властивостей тіста з рисового борошна з метою зменшення втрат вуглекислого газу, утворюваного при бродінні. The influence of α-amylase and glucoamylase on the rice dough maturation and quality of rice bread has been studied in the article. It has been stated, that the use of fermentative modification of starch in the rice flour helps to intensify the course of microbiological processes in the dough that leads to improvement of quality of readymade products. As a result of research, the expediency of elaboration of activities aiming to improve elastic properties of rice flour dough to reduce carbon dioxide losses, formed during fermentation.Документ Перспективи розширення асортименту хлібобулочних виробів для хворих на целіакію(2017) Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Доценко, Віктор Федорович; Федоренко, Юлія ОлександрівнаУ статті проведено аналіз наукових досліджень щодо можливості розширення асортименту хлібобулочних виробів спеціального призначення, а саме для хворих на целіакію. Розглянуто проблематику захворювання, основні принципи дієтотерапії та забезпеченість ринку України безглютеновими продуктами. Проведено аналіз безглютенової сировини та структуроутворювачів для розроблення технології безглютенового хліба. The article gives a detailed analysis of scientific researches concerning possibility of expansion of assortment of bakery products for special purposes, namely for patients with celiac disease. Disease problematic, the basic principles of diet therapy and Ukraine securities market of gluten-free products are considered in the article. The paper also shows the analysis of gluten-free raw materials and builders for the development of manufacturing technologies gluten-free bread.