Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Очищення шунгітом соку столового буряку від пектинових речовин
    (2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Марценюк, Олександр Степанович
    Досліджена кінетика процесу адсорбції пектинових речовин із соку столового буряка природним мінералом шунгітом.Investigational kinetics of adsorption pectin matters from beetroot juice by a natural mineral shungit
  • Ескіз
    Документ
    Кінетичні закономірності адсорбції пектинових речовин із яблучного соку
    (2011) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна
    Досліджено кінетику адсорбції пектинових речовин із яблучного соку палигорськітом. Обгрунтовано механізм адсорбційних процесів, що відбуваються при цьому та визначено коефіцієнт дифузії. The kinetics of the adsorption of pectin from apple juice palygorskite. The mechanism of adsorption processes occurring at the same time and the diffusion coefficient.
  • Ескіз
    Документ
    Кінетика адсорбції пектинових речовин монтморилонітом і глауконітом із соку столового буряка
    (НУХТ, 2009) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Марценюк, Олександр Степанович
    Досліджена кінетика адсорбції пектинових речовин із соку столового буряка природними мінералами українських родовищ: монтморилонітом, глауконітом. Обґрунтовано механізм адсорбційних процесів, що відбуваються при цьому та визначено коефіцієнт дифузії пектинових речовин.
  • Ескіз
    Документ
    Очищення соку столового буряка сорбентами
    (2012) Мельник, Людмила Миколаївна; Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Зіновій Петрович
    Досліджено процес адсорбційного очищення від пектинових речовин соку столового буряка за допомогою шунгіта, палигоскіт, глауконіта. Встановлені раціональні технологічні параметри адсорбції пектинів для одержання сокового концентрату. For the production of vegetable juices concentrate, it is reasonable to extract part of pectic substances in order to prevent gelation process. Extraction of pectic substances from vegetable juices can be performed with the help of carbon and natural sorbents. Their adsorption selectivity facilitated the formation of combined sorbents, which showed high level of efficiency during the research.
  • Ескіз
    Документ
    Адсорбція пектинових речовин із соку столового буряка палигорськітом
    (2008) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Папіжук, Л. С.
    Досліджена можливість використання природного дисперсного мінералf - палигорськита для адсорбції пектинових речовин з бурякового соку з метою отримання якісного концентрованого бурякового соку або соку без м'якоті. Обгрунтовано механізм адсорбції пектину палигорськитом. Підібрані оптимальні технологічні параметри адсорбційного очищення бурякового соку від пектинових речовин.сока без мякоти. The authors conducted the research as to the possibility to use natural dispersed mineral – paligorskit – for adsorption of pectic substances from beet juice in order to obtain concentrated beet juice of high quality or juice without pulp. The authors provided grounds for the mechanism of adsorption of pectine by paligorskit. The authors also selected optimal technological parameters for adsorptive refining of beet juice from pectic substances.
  • Ескіз
    Документ
    Очищення овочевих соків карбоновими і мінеральними сорбентами
    (2012) Мельник, Людмила Миколаївна; Шейко, Таміла Володимирівна
    Досліджена адсорбційна спроможність палигорськіта, глауконіта, шунгіта щодо пектинових речовин із соку столового буряка. Встановлено, що шунгіт ефективніше поглинає пектини, ніж глинисті мінерали. Наведено раціональні параметри адсорбції пектинових речовин із соку столового буряка шунгітом. Investigated adsorption capacity of palygorskite, glauconite, Shung on pectin from the juice of table beets. Found that zhung efficiently absorbs pectins than clay minerals. An rational parameters of adsorption of pectin from the juice of table beet Shung.
  • Ескіз
    Документ
    Очищення шунгітом соку столового буряку від пектинових речовин
    (2009) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Марценюк, Олександр Степанович
    Досліджена кінетика процесу адсорбції пектинових речовин із соку столового буряка природним мінералом шунгітом.
  • Ескіз
    Документ
    Освітлення яблучного соку природним адсорбентом – палигорськітом
    (2004) Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Манк, Валерій Веніамінович; Жестерева, Наталія Анатоліївна
    Встановлена доцільність і визначені оптимальні технологічні параметри використання природного дисперсійного мінералу палигорськіта в технології освітлення яблучного соку. При цьому в обробленому соці у 5 разів зменшується кількість пектинових речовин, порівняно з контролем, що дає підстави припустити, що саме адсорбція пектинових речовин поверхнею сорбента сприяє підвищенню показника прозорості соку. Інші якісні показники соку в процесі освітлення його палигорськітом практично не змінюються.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження адсорбції колоїдних речовин яблучного соку палигорськітом
    (2005) Матко, Світлана Василівна; Манк, Валерій Веніамінович; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна
    Вивчено можливість і визначено оптимальні технологічні параметри використання природного дисперсійного мінералу палигорськіту в технології прояснення яблучного соку. Встановлено, що в обробленому соку найсуттєвіше зменшується кількість колоїдних речовин, насамперед пектинів, порівняно з контролем. Це дає підстави припустити, що саме адсорбція пектинових речовин поверхнею сорбенту сприяє проясненню соку.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження адсорбції пектинових речовин яблучного соку природними мінералами
    (2007) Матко, Світлана Василівна; Манк, Валерій Веніамінович; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Мельник, Зіновій Петрович
    Вивчено можливість і підібрано оптимальні технологічні параметри використання природних дисперсних мінералів палигорськіту та гідрослюди при виробництві проясненого яблучного соку. Встановлено, що в обробленому соку зменшується кількість пектинових речовин порівняно з контролем.