Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Вивчення особливостей гідролізу біополімерів важкозброджуваної зернової сировини(2010) Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман ГригоровичНа основі проведених досліджень запропонована інтенсивна технологія переробки різних, видів зернової сировини на спирт з використанням ферментів геміцелюлазного комплексу направленого призначення. Як джерело целюлолітичних ферментів досліджувався комплексний ферментний препарат з торгівельною маркою Ultraflo, який володіє целюлазною, ксиланазною та арабаназною активністю і ефективно гідролізує (глюкани, пентозани та інші гумі-речовини). Based on these studies suggested intensive technology of various kinds of raw grain into alcohol using enzymes gemitselyulaznogo complex directional purposes. As a source of enzymes studied tselyulolitichnih complex enzyme preparation with the brand Ultraflo, having tselyulaznoyu, and arabanaznoyu xylanase activity and efficiency of hydrolysis (glucans, pentosans and other humic substances).Документ Перспективні напрями енергозбереження при біоконверсії рослинної сировини в етиловий спирт(2006) Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Сизько, Валерій Борисович; Кириленко, Роман Григорович; Рудаков, Володимир КостянтиновичВ проблемній науково-дослідній лабораторії Ніцонального університету харчових технологій проводяться роботи по удосконаленню та оптимізації спиртового виробництва, підвищенню конкуретоспроможності вітчизняної спиртової галузі як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. За участю фахівців ПНДЛ розроблено та налагоджено виробництво сучасного науковоємного обладнання брагоректифікаційних установок, розроблена технологія технічного, денатурованого та парфумерного спирту з вуглеводвмісної сировини, паливних оксигенатів з поновлювальної рослинної сировини, високооктанової кисневмісної добавки-сирцю до бензинів, яка є сировиною для виробництва палиивного етанолу. In the problem research laboratory of Niconal'nogo of university of food technologies works are conducted on an improvement and optimization of alcoholic production, increase of konkuretospromozhnosti of domestic alcoholic industry, both on internal and on external, markets. With participation of specialists of PNDL the production of modern naukovoemnogo equipment of the bragorektifikaciynikh settings is developed and adjusted, developed technology of the technical, denaturized and perfume alcohol from vuglevodvmisnoy raw material, fuel oksigenativ from a renewal digister, high-antiknock oxygen-containing addition-raw to petrols, which is raw material for the production of paliivnogo ethanol.Документ Вплив концентрації сухих речовин сусла та температури бродіння на склад леткої частини спиртової бражки(2006) Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман Григорович; Сизько, Валерій Борисович; Єрмакова, Ганна Володимирівна; Сосницький, Віталій ВолодимировичЗ метою визначення оптимального технологічного режиму брагоректифікації та забезпечення стабільного виробництва високоякісного ректифікованого спирту одержані дані щодо біосинтезу органічних летких домішок спирту під час бродіння залежно від концентрації сухих речовин та температури.Документ Впровадження енерго- та ресурсозберігаючої технології спиртових бражок із крохмалевмісної сировини на мелясних спиртових заводах(2002) Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Сизько, Валерій Борисович; Байизбеков, У. А.; Ібаков, Е. К.Досліджені технологічні процеси розрідження замісів та отримання сусла спиртового виробництва при переробці різних видів сировини з використанням високоефективних концентрованих ферментних препаратів різного походження. Переведення мелясних спиртових заводів на виробництво спирту із крохмалевмісної сировини можна здійснювати в короткі терміни без суттєвих матеріальних витрат, з можливістю оперативного переходу на виробництво спирту із меляси чи зерна в залежності від кон,юнктури ринку.Документ Зброджування висококонцентрованого сусла осмофільними штамами дріжджів(2009) Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман Григорович; Єрмакова, Ганна Володимирівна; Сосницький, Віталій Володимирович; Боровик, І.Одним з напрямків впровадження безвідходної енерго- та ресурсозберігаючої технології переробки зерна на спирт, харчові, кормові продукти та біоетанол є використання висококонцентрованого сусла із крохмалевмісної сировини і подальше його зброджуванням осмофільними расами дріжджів, толерантними до основного продукту їх життєдіяльності (етанолу) і підвищеної температури та з високою біосинтетичною здатністю.Документ Технологічні особливості переробки жита в етанол(2004) Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Кириленко, Роман Григорович; Сизько, Валерій Борисович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Артюхов, Володимир Якович; Михайлів, А. П.Останнім часом на ринку сировини для спиртової галузі переважає жито, що вирізняється високою крохмалистістю та відносно низькою ціною. Однак це нетехнологічна, важка для виготовлення спирту сировина, її переробляють переважно в суміші з іншими зерновими, зокрема пшеницею. Цим досягають середньозваженого виходу спирту з однієї тони умовного крохмалю.Документ Інтенсифікація гідролізу складових частин жита комплексом ферментних препаратів(2007) Левандовський, Леонід Вікторович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Глускина, Татьяна СергеевнаОстаннім часом на ринку сировини для спиртової галузі переважає жито, що вирізняється високою крохмалистістю та відносно низькою ціною. Однак це нетехнологічна, важка для виготовлення спирту сировина, її переробляють переважно в суміші з іншими зерновими, зокрема пшеницею. Цим досягають середньозваженого виходу спирту з однієї тони умовного крохмалю.