Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Гідратація цукрози в присутності хлоридів, нітратів і карбонатів деяких лужних металів
    (1998) Бобрівник, Леонід Дем'янович; Климович, В. М.; Мірошников, Олег Миколайович; Подобій, Олена Валеріївна; Ляховчук, О. В.
    Показано, що на гідратацію цукрози опосередковано найбільше впливає катіон калію, який зміцнює водневі зв’язки у розчинах. Зі збільшенням заряду аніонів збільшується сольватація їх молекулами цукрози. Хлорид-іон найсильніше впливає на зміну конформації молекули цукрози.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу трет-бутанолу на стан води в розчинах цукрози
    (2006) Мірошников, Олег Миколайович; Михайлик, Вячеслав Аврамович; Подобій, Олена Валеріївна
    Методом диференціальної скануючої калориметрії досліджено теплоти фазових переходів у структурі цукрового розчину при додаванні трет-бутанолу.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесів гідратації цукрози з використанням ІЧ-спектроскопії
    (2009) Подобій, Олена Валеріївна; Мірошников, Олег Миколайович; Олянська, Світлана Пантелеймонівна
    Проведено спектроскопічні дослідження впливу добавок дипептидів на характер міжмолекулярних взаємодій у водних розчинах цукрози. Аналіз отриманих даних показав, що гідратація цукрози визначається водневими зв’язками, іон-дипольними та гідрофобними взаємодіями.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження структурних змін у водних розчинах цукрози в присутності трет-бутанолу
    (2009) Подобій, Олена Валеріївна; Мірошников, Олег Миколайович
    Проведено дослідження впливу трет-бутанолу на структурні зміни у водних розчинах цукрози із використанням сталагмометричного методу.