Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
Документ Дослідження ароматичних властивостей сортових яблучних соків(2010) Горячова, О. О.; Науменко, Ксенія АндріївнаУ статті представлені порівняльні дослідження ароматичних властивостей яблучних соків з сортів Антонівка звичайна, Кальвіль сніговий, Уелсі, Пепін шафранний, Мекінтош, Слава переможцям і Малинове оберландське, вирощених в Полтавській області. Для встановлення рівня якості дослідних зразків соків за ароматом застосовано сенсорні методи: диференційований метод із використанням балової оцінки та метод багатократних порівнянь. Кількість ароматичних речовин у сортових яблучних соках визначено методом газової хроматографії із застосуванням попереднього концентрування аромату. The comparison research of aromatic properties of apple juice from the grapes Antonovka ordinary, Calvil, Wells, Pepin saffron, Mekintosh, Glory to the winners and robin, grown in the Poltava region is presented in the article. For determining the level of quality prototypes juice sensory analysis methods applied: differentiated method using ball estimates and method of multiple comparisons. Quantity of aromatic substances in the variety of apple juice were determined by gas chromatography using a pre-concentration of flavor.Документ Новий підхід до вирішення проблеми вловлювання ароматичних речовин під час концентрування соків і екстрактів(2009) Українець, Анатолій Іванович; Фролова, Наталія Епінетівна; Науменко, Ксенія АндріївнаУ статті запропоновано перспективний спосіб уловлювання ароматотвірних речовин за умови концентрування соків і екстрактів – адсорбційна колонка, що має градієнт селективності адсорбентів щодо ароматичних компонентів. This article presents a promising way to catch the aroma substances during the concentration of juices and extracts - adsorption column with a gradient of selective adsorbents on aromatic components.Документ Мікролабораторна установка дослідження ароматичної складової соків та екстрактів з рослинної сировини(2011) Фролова, Наталія Епінетівна; Науменко, Ксенія Андріївна; Українець, Анатолій Іванович; Усенко, Віталій ОлександровичНаведені результати досліджень ароматформуючих речовин рослинної сировини з використанням мікролабораторної установки. Конструкція та принципи дослідження передбачають адсорбційне градієнтно-селективне концентрування ароматичних речовин з послідуючою термодесорбцією безпосередньо у газохроматографічну систему, чим забезпечується достовірна інформація про якісний та кількісний склад ароматформуючих речовин предмету дослідження, що є необхідним як для поповнення інформаційної бази, так і для практичного використання у виробничих умовах при вивченні адсорбційно-десорбційних циклів. The results of herbal aromatic substances using microlaboratory unit are presented. The design and principles of the research provide adsorption gradient-selective concentration of aromatic component with the subsequent thermal desorption directly into the gas-chromatographic system. This gives adequate information about the qualitative and uantitative composition of aromatic component of substances, which is necessary both for completing the information base and practical use in industrial conditions during the study of adsorption-desorption cycles.