Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Структура визначення стратегії ціноутворення підприємствами готельного бізнесу
    (2023) Нікітіна, Тетяна Андріївна; Богуславський, Олександр Володимирович
    В роботі розглянуті питання ціноутворення підприємствами готельного бізнесу. Побудовано одну з моделей поетапної структури визначення стратегії ціноутворення підприємствами готельного бізнесу. Була запропонована структура визначення стратегії ціноутворення на готельні послуги. The work examines the issues of pricing by hotel business enterprises. One of the models of the step-by-step structure of pricing strategy determination by hotel business enterprises has been built. A framework for determining the pricing strategy for hotel services was proposed.
  • Ескіз
    Документ
    Впровадження інноваційного меню для людей хворих на целіакію як спосіб підвищення конкурентоздатності ресторанного закладу при туристичному готелі
    (2021) Середа, Ольга Григорівна; Нікітіна, Тетяна Андріївна
    У статті обґрунтовано необхідність впровадження інновації при туристичному готелі; досліджено контингент споживачів; проаналізовані заклади ресторанного господарства з наявністю безглютенового меню в м. Суми; розкрито сутність інновації; наведені переваги меню для людей хворих на целіакію; охарактеризовано вплив продуктів безглютенового меню на здоров’я хворої людини.The article substantiates the need for innovation in a tourist hotel; the contingent of consumers is investigated; the establishments of restaurant economy from gluten-free menus in Sumy are analyzed; the essence of innovation is revealed; the advantages of using the usual menu from the menu for people with celiac disease are given; and the impact of gluten-free products on the health of the sick person is described.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування послуги оксігіпертермії як інновації в готельному бізнесі
    (2020) Голобородько, Олександр Олександрович; Нікітіна, Тетяна Андріївна
    Публікація актуалізує необхідність постійного впровадження інновацій. Робота містить дослідження застосування технології оксігіпертермії, як інновації в готельному бізнесі. У статті доведено позитивний вплив на економічний результат діяльності готелю від застосування оксігіпертермії як додаткової готельної послуги.The publication highlights the need for continuous innovation. The work contains research on the application of oxyhyperthermia technology as an innovation in the hotel business. The impact of oxyhyperthermia services on the hotel guest. The article proves the positive impact on the economic performance of the hotel from the use of oxyhyperthermia as an additional hotel service.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення ефективності консолідації капіталу в готельному бізнесі
    (2020) Нікітіна, Тетяна Андріївна; Богуславський, Олександр Володимирович
    Сучасні підприємства індустрії гостинності широко застосують консолідацію капіталу для одержання найкращого ефекту від своєї діяльності. Метою здійснення консолідації капіталу є підвищення ефективності, максимізації прибутку підприємства та посилення його конкурентних переваг на ринку. Найбільш розповсюдженими формами здійснення консолідації капіталу в готельні й індустрії є стратегічні альянси та злиття і поглинання.Today's hospitality businesses make extensive use of capital consolidation to get the best out of their business. The purpose of capital consolidation is to improve efficiency, maximize the company's profits and enhance its competitive advantages in the market. The most common forms of capital consolidation in the hospitality and industry are strategic alliances and mergers and acquisitions.
  • Ескіз
    Документ
    Економетрична модель консолідації капіталів підприємств індустрії гостинності
    (2020) Нікітіна, Тетяна Андріївна; Богуславський, Олександр Володимирович
    Сучасні підприємства індустрії гостинності широко застосують консолідацію капіталу для одержання найкращого ефекту від своєї діяльності. Метою здійснення консолідації капіталу є підвищення ефективності, максимізації прибутку підприємства та посилення його конкурентних переваг на ринку. У статті визначено що вибір партнера по консолідації повинен виходити з оцінки доцільності консолідації капіталу, вибору певної форми та виду консолідації капіталу. Визначення доцільності здійснення об’єднання капіталів підприємств готельної індустрії повинно ґрунтуватися на оцінці ефективності потенційної консолідації та виявленні ймовірних ризиків.Modern hospitality companies widely use capital consolidation to get the best out of their business. The purpose of capital consolidation is to increase efficiency, maximize the company's profits and strengthen its competitive advantages in the market. Consolidation of capital of hotel enterprises is carried out in various forms. There is a rapid development of hotel chains. However, due to an incorrectly identified partner, the consolidation of capital by hotel enterprises may not lead to the desired effect. There is a question of determining the effectiveness of the capital consolidation in the hotel business, in particular the question of choosing a consolidation partner.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка ефективності консолідації капіталу в готельному бізнесі.
    (2020) Нікітіна, Тетяна Андріївна; Богуславський, Олександр Володимирович
    У статті розглянуто консолідацію капіталу як економічний термін. Проаналізовано застосування консолідації капіталів провідними світовими готельними компаніями. У статті показано що найбільш розповсюдженими формами консолідації капіталу в готельному бізнесі є стратегічні альянси а також злиття та поглинання. Представлені основні підходи до визначення ефективності здійснення консолідації капіталу підприємствами готельної індустрії. Оцінка ефективності потенційної консолідації представлена у вигляді визначення коефіцієнта ефективності діяльності готельних підприємств в результаті консолідації їх капіталів; представлено розрахунок ефекту синергії від проведення потенційної консолідації капіталів підприємств готельного бізнесу. The article considers the capital consolidation as an economic term. The application of the capital consolidation by the world's leading hotel companies is analyzed. The main reasons motivating the hotel business to consolidate capital have been studied. Enterprises of the hotel business apply capital consolidation in order to achieve the maximum effect from their activities and gain a competitive advantage in the hotel services market. The article presents the main forms of the capital consolidation of enterprises.
  • Ескіз
    Документ
    Інновації як інструмент підвищення конкурентоспроможності готельного підприємства на прикладі капсульного готелю «MONOTEL SPACE»
    (2019) Москаленко, Дарина Максимівна; Кошшої, Олександр Степанович; Нікітіна, Тетяна Андріївна
    У статті обґрунтовано необхідність постійного впровадження інновацій; досліджено застосування технології капсульного готелю як інноваційної діяльності у сфері послуг готельного господарства; з’ясовано інноваційні технології, які застосовуються в закладах готельних господарства капсульного типу; наведено пропозиції щодо їх удосконалення; визначено переваги та недоліки технологічних рішень, а також охарактеризовано чинники, що впливають на конкурентоспроможність готелю «Monotel Space».The necessity of continuous introduction of innovations is substantiated in the article; application of capsule hotel technology as an innovative activity in the sphere of hotel services is investigated; elucidated innovative technologies used in capsule-type hotel establishments; suggestions for their improvement are given; the advantages and disadvantages of technological solutions are identified, as well as the factors that influence the competitiveness of the Monotel Space Hotel.