Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження впливу технологічних параметрів вибілювання соняшникової олії на вміст продуктів окиснення(2012) Носенко, Тамара Тихонівна; Олексенко, А. О.Метою роботи було дослідження накопичення продуктів окиснення в рослинній олії під час її рафінації та можливостей зменшення їх вмісту зміною параметрів адсорбційної рафінації. Вміст продуктів окиснення оцінювали за значенням пероксидного та анізидинового числа. Масову частку жирних кислот в олії визначали за значенням кислотного числа. Кислотне, пероксидне та анізидинове число жиру визначали стандартними методами. Найбільш значні зміни ступеню окиснення олії відбуваються внаслідок адсорбційної рафінації: на порядок зменшується значення пероксидного числа і майже аналогічно зростає значення анізидинового. Досліджено вплив кількості адсорбенту та ступенів обробки під час адсорбційної рафінації на значення пероксидного та анізидинового числа. Збільшення кількості адсорбенту та двократна обрабка суттєво не зменшували вмісту продуктів окиснення в олії. Investigation of oxidized products accumulation in vegetable oil during refining and possibility of their decreasing by variation of bleaching parameters were the purpose of this work. Oxidized products content was evaluated according to the peroxide and anisidine value, free fatty acid content according to acid value respectively. Acid, peroxide and anisidine value were determined according to standard methods. Most important changes of oxidation degree were due to bleaching: peroxide value became by order of magnitude lower and anisidine value increased almost by the same order. The influence of bleaching clay quantity and quantity of bleaching clay treatment on the peroxide and anisidine value was investigated. Neither influence of bleaching clay quantity nor double bleaching clay treatment decreased oxidized products content substanntially.Документ Дослідження ступеню окиснення соняшникової олії під час рафінації(2011) Носенко, Тамара Тихонівна; Олексенко, А. О.Стаття присвячена дослідженню показників ступеню окисненості соняшникової олії в процесі її переробки (зберігання та рафінації). Наведено результати змін пероксидного та анізидинового числа на стадіях рафінації олії. Критичними з точки зору накопичення продуктів окиснення є такі стадії як: зберігання сирої олії, нейтралізація та вибілювання. Встановлена обернена залежність між значенням пероксидного та анізидинового числа олії після адсорбційної рафінації.