Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
17 результатів
Результати пошуку
Зараз показуємо 1 - 10 з 17
Документ Визначення катіонно-аніонного складу води питної та підготовленої, алкогольних та безаклогольних напоїв капілярно-електрофоретичним методом(2010) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Никитюк, Олександр Андрійович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Олійнічук, Сергій ТимофійовичЗастосування капілярно-електорофоретичного методу дає змогу проводити комплексні дослідження катіонно-аніонного складу води, горілок, лікеро-горілчаних та безалкогольних напоїв. Розроблено та впроваджено галузевий та національні стандарти: СОУ 15.9-37-238:2005 «Вода підготовлена для лікеро-горілчаного виробництва. Методи визначання катіонів та аніонів», ДСТУ 4932:2008 «Горілки і горілки особливі. Визначання масової концентрації фторидів, хлоридів, нітритів, нітратів, фосфатів, сульфатів методом капілярного електрофорезу», ДСТУ 4801:2007 «Горілки і горілки особливі. Визначання масової концентрації амонію, калію, натрію, магнію, кальцію методом капілярного електрофорезу». Application by capillary electrophoresis method allows comprehensive studies of cation-anion water, vodka, liquors and soft drinks. Developed and implemented industry and national standards: SOU 15.9-37-238:2005 "Water prepared for the distillery. Methods for determination of cations and anions, DSTU 4932:2008 «Determination of mass concentration of fluorides, chlorides, nitrites, nitrates, phosphates, sulphates by capillary electrophoresis method», DSTU 4801:2007 «Determination of mass concentration of ammonium, potassium, sodium, magnesium, calcium by capillary electrophoresis method».Документ Підготовка водно-спиртових сумішей із застосуванням фільтрувальних елементів(2005) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Олійник, Світлана Іванівна; Левчук, Ірина Володимирівна; Олійнічук, Олексій СергійовичНаведено результати досліджень удосконаленої технології виробництва горілок на основі кондиційованої підготовленої води та очищення водно-спиртових сумішей із застосуванням адсорбційно-фільтрувальних елементів патронного типу. The results of studies of advanced technology based on vodka production conditioned prepared water purification and water-alcohol mixtures using adsorption filter cartridge elements.Документ Культура невибаглива, але перспективна(2004) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Шматкова, Галина Карпівна; Маринченко, Лоліта ВікторівнаВ статті обґрунтовано доцільність використання нового виду крохмалевмісної сировини – тритікале для виробництва етилового спирту. Обґрунтування перспективних для використання в спиртовій галузі зернових культур, переробка яких дасть змогу зменшити собівартість спирту, зокрема і у виробництві ВКД, й підвищити його конкурентоспроможність, – актуальне завдання сьогодення.Документ Інтелектуальний капітал – передумова економічної незалежності України(2007) Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Олійнічук, Сергій ТимофійовичПередумовою інноваційного розвитку економіки є забезпечення інтеграції освіти, науково-технічної сфери та виробництва, реалізація інноваційних проектів, спрямованих на зниження енергоємності та ресурсовитратності виробництва. У найближчій перспективі інноваційна діяльність має бути зорієнтована на збільшення вітчизняних наукоємних високотехнологічних видів продукції.Документ Спиртова галузь України на шляху до інноваційного розвитку(2007) Українець, Анатолій Іванович; Хомічак, Любомир Михайлович; Шиян, Петро Леонідович; Олійнічук, Сергій ТимофійовичРозглянуті шляхи розвитку спиртової галузі України - науково-технічне оновлення виробництва, впровадження інноваційних ресурсо- і енергозберігаючих, екологічно безпечних технологій, зниження собівартості, підвищення якості, освоєння нових конкурентоспроможних видів продукції, в тому числі і паливного етанолу (біоетанолу).Документ Комерціалізація об'єктів інтелектуальної власності – рушійна сила економічного розвитку(2007) Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Олійнічук, Сергій ТимофійовичПередумовою інноваційного розвитку економіки є забезпечення інтеграції освіти, науково-технічної сфери та виробництва, реалізація інноваційних проектів, спрямованих на зниження енергоємності та ресурсовитратності виробництва. У найближчій перспективі інноваційна діяльність має бути зорієнтована на збільшення вітчизняних наукоємних високотехнологічних видів продукції.Документ Шляхи енергозбереження в харчовій промисловості та перспективні джерела енергоресурсів(2006) Українець, Анатолій Іванович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Шиян, Петро Леонідович; Олійнічук, Сергій ТимофійовичРозглянуто пріоритетні енергозбережні заходи, спрямовані на зростання ефективності харчової промисловості.Документ Інтелектуальна власність : комерціалізація, захист(2005) Шиян, Петро Леонідович; Олійнічук, Сергій ТимофійовичІнтелектуальний капітал відзначає конкурентоспроможність економічної системи, тому є вирішальним ресурсом розвитку. Складовою інтелектуального капіталу є інтелектуальна власність. Сформовано проект науково-технічного розвитку спиртової галузі, який передбачає організаційно-технічні та інноваційні заходи по виведенню спиртової промисловості на європейський рівень із залученням у виробництво інтелектуального продукту.Документ Сучасні й перспективні технології біопалив на світовому ринку(2009) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Кизюн, Григорій Олександрович; Шиян, Петро Леонідович; Сосницький, Віталій ВолодимировичВ Україні, за наявності надзвичайно великого запасу біологічної сировини, використання відновлювальних та альтернативних джерел енергії залишається на низькому рівні й потребує як розробок та впровадження новітніх вітчизняних технологій, так і залучення передового світового науково-технічного досвіду в цій галузі.Документ Удосконалення технологи виробництва спирту і дріжджів(1995) Левандовський, Леонід Вікторович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Шустикова, Наталія Євгенівна; Ткаченко, Любов ВолодимирівнаЕкспериментально встановлено, що оптимальна тривалість культивування дріжджів у двопродуктовому виробництві в умовах мінімального накопичення спирту в середовищі становить 8—10 годин.