Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Біологічно активні рослинні олії із нетрадиційної сировини(2003) Осейко, Микола Іванович; Українець, Анатолій Іванович; Мирончук, Валерій Григорович; Пешук, Людмила Василівна; Шеманська, Євгенія Іванівна; Усатюк, Світлана Іванівна; Заєць, Євген; Гуца, С. В.У статті наведено дані щодо показників складу і якості рослинних олій із нетрадиційної сировини, що необхідні для створення ресурсозберігаючих технологій вилучення та збереження біологічно активних речовин у продуктах харчового, лікувально-профілактичного та функціонального призначення. The article presents data on the performance and quality of the vegetable oil from non-conventional raw materials needed to build resource-saving technologies of extraction and preservation of biologically active substances in food products, forging poly-care and functionality.Документ Біологічно активні комплекси ліпідів та екстрактів(2003) Осейко, Микола Іванович; Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Пешук, Людмила ВасилівнаУ статті наведено створення ресурсозберігаючих технологій оптимального вилучення та збереження в кінцевих продуктах біологічно активних речовин для використання концентратів ліпідів і екстрактів у продуктах лікувально-профілактичного та функціонального призначення. saving technologies create an optimum extraction and storage of final products, biologically active compounds for use concentrates and extracts lipids in prokduktah health care and functionality.Документ Антиокислювальна дія фосфатвмісних добавок на ліпіди свинини(2004) Страшинський, Ігор Мирославович; Осейко, Микола Іванович; Гончаров, Георгій ІвановичДосліджено вплив розробленої фосфатної суміші і харчової композиції на окислення ліпідів у модельних варених ковбасах, виготовлених з м’ясної сировини з ознаками PSE i DFD. Обґрунтовано доцільність використання запропонованих харчових добавок для зменшення вмісту продуктів окислення та покращання якості варених ковбас.Документ Якість варених ковбас(2004) Осейко, Микола Іванович; Страшинський, Ігор Мирославович; Гончаров, Георгій ІвановичРезультати досліджень модельних варених ковбас свідчать про прискорення окислювальних змін ліпідів у ході технологічного процесу. Фосфатні препарати помітно гальмують окислювальні процеси ліпідів. Використання розробленої нами фосфатної суміші як індивідуально, так і у складі харчової композиції підвищує стійкість м’ясних систем до окислення, сприяє зменшенню вмісту продуктів окислення у готових м’ясних виробах та покращує їх якісні показники.Документ Стійкість кольору варених ковбас(2004) Осейко, Микола Іванович; Страшинський, Ігор Мирославович; Гончаров, Георгій ІвановичУтворення нітрозопігментів у м’ясопродуктах, зокрема варених ковбасах, залежить від реакції середовища і уповільнюється внаслідок зсуву величини рН м’ясної системи в лужний бік. Для дослідження стійкості кольору нами запропонована модифікована методика визначення спектрофотометричних характеристик зрізів м’ясопродуктів після їх експозиції.Документ Вплив фосфатовмісних добавок на окиснення ліпідів варених ковбас(2005) Осейко, Микола Іванович; Страшинський, Ігор Мирославович; Гончаров, Георгій ІвановичНаведено результати досліджень впливу фосфатовмісних добавок на окиснення ліпідів варених ковбас. Встановлено, що в ході технологічного процесу окислювальні змінення ліпідів прискорюються. Доведено, що використання розробленої нами фосфатної суміші як окремо, так і у складі харчової композиції підвищує стійкість м’ясних систем до окиснення, сприяє зменшенню вмісту продуктів окиснення у готових м’ясних виробах та поліпшує якісні показники їх.