Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Нанотехнології: технологічні аспекти гідрування олієжирової сировини
    (2014) Осейко, Микола Іванович; Голодна, Олена В'ячеславівна
    У статті розглянуто нанотехнологічну трифазну систему (оліякаталізатор-водень). У результаті аналітичного розгляду науково-технічних джерел виявлено критичні точки процесу гідрування та підтверджено необхідність експериментальних досліджень. Фізико-хімічні показники вихідної сировини і продуктів гідрогенізації визначено стандартними методами. Наведено результати експериментальних досліджень показників сировини (тропічних олій, купажованої олії) та отриманих гідрогенізатів. З використанням каталізаторів Н1 і Н2 отримано асортимент гідрогенізатів із заданою температурою плавлення і твердістю (консистенцією). Nanotechnological three phase system (butter — catalyst — hydrogen) has been studied in this article. As a result of analytical consideration of scientific and technical sources, the critical points of hydrogenation process have been investigated and the necessity of experimental researches has been proved. The physical and chemical indexes of raw material and products have been defined using standard methods.The results of experimental studies of raw material indexes (tropical butters, mixtures of butters) and the obtained products are presented. With the use of N1 and N2 catalysts assortment fats having the set temperature of melting and set degree of hardness (consistency) have been developed.
  • Ескіз
    Документ
    Нанотехнології: гідровані жири для кондитерських композицій
    (2014) Осейко, Микола Іванович; Голодна, Олена В'ячеславівна
    У статті досліджено гідрування олієжирової сировини (олій) і конди-терських композицій. У результаті аналітичного розгляду науково-технічних джерел виявлено необхідність удосконалення кондитерських жирів і композицій. Фізико-хімічні показники вихідної сировини і продуктів визначено стандартними методами. Наведено результати експериментальних досліджень показників соняшникової олії та отриманих продуктів. Витрата каталізаторів П8 і Н0 склала 1,0... 1,1 кг/т, витрата водню — 27...52 нм/т. Отримано кондитерський жир із раціональними температурами плавлення і твердістю (консистенцією) для виробництва кондитерських композицій. The article considers the hydrogénation of oil and fat raw material, as well as confectionery formulations. As a result of analytical consideration of scientific and technical sources, the necessity of improving confectionery fats and formulations was determined. The physical and chemical indexes of feedstock and final products were defined by the standard methods.The results of experimental researches of indexes of sunflower oil and its products are shown. P8 and N0 catalyst consumption is 1,0...1,1 kg/t, hydrogen consumption is 27...52 nm3/t. The confectionery fat, suitable for confectionery formulations with rational melt temperature and hardness (consistency) was produced.
  • Ескіз
    Документ
    Аспекти моніторингу олії та насіння соняшнику
    (2011) Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир Анатолійович; Осейко, Микола Іванович
    Показано актуальність проведення моніторингу олії та насіння соняшнику на вміст поліциклічних ароматичних вуглеводнів, зокрема бенp(а)пірену. Обґрунтовано необхідність вирішення проблеми канцерогенної безпеки олієжирових та жировмісних харчових продуктів з надійним їх контролем за бенз(а)піреном.