Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Обґрунтування використання овочевих пюре в технології січених виробів з м’яса індички лікувально-профілактичного призначення(2021) Свідло, Карина Володимирівна; Пересічна, Світлана Михайлівна; Мамченко, Людмила Євгенівна; Карпенко, Людмила КостянтинівнаУ статті представлений огляд щодо виробництва січених виробів з м’яса. Наведені данні дослідження волого зв’язуючої здатності м’ясного фаршу (ВЗЗ) з індички та овочевого пюре з квасолі, цибулі та печериць. На підставі досліджень запропоновано рецептури та технології січених виробів лікувально-профілактичного призначення. Встановлено, що підвищення кількості квасолі на 10 % у модельній системі «м’ясо індички – квасоля відварна – цибуля ріпчаста» підвищує ВЗЗ на 13,60…14,06%. Підвищення кількість печериць у системі «м’ясо індички – квасоля відварна – печериці» на 10% знижує ВЗЗ на 11,49…14,13%.Документ Технологія кулінарної продукції функціонального призначення для студентів(2013) Пересічна, Світлана МихайлівнаРозглянуто технології кулінарної продукції функціонального призначення для харчування студентів. Проаналізовано харчову цінність готової продукції. The developed technologies culinary products functionality for nutrition students. Analyzed the nutritional value of the finished commodityДокумент Мінеральний склад чизкейків з використанням рослинної сировини(2014) Пересічний, Михайло Іванович; Пересічна, Світлана Михайлівна; Розумна, Н. В.Визначено вміст мінерального складу чизкейків з використанням рослинної сировини із заданими критеріями харчової цінності. The content of the mineral composition of cheesecakes with raw plant materials with predetermined criteria nutritional value.Документ Розроблення харчових раціонів функціонального призначення для студентів(2014) Пересічний, Михайло Іванович; Пересічна, Світлана МихайлівнаHозроблено науково обгрунтовані скомплектовані обідні тижневі раціони харчування у двох варіантах збалансованими за основними харчовими речовинами та енергетичною цінністю. The scientifically substantiated weekly diets for lunches in two variations, which are balanced in terms of main nutrients and calories.Документ Скринінгова оцінка впливу харчування на здоров’я студентів(2014) Пересічна, Світлана МихайлівнаВивчено вплив харчового раціону на формування здоров'я студентів шляхом використання опитувальника SF-36, що дозволило визначити якість життя студентів та своєчасно провести його корекцію. The studied the influence of diet on the students’ health by using the Short Form-36 questionnaire, which are allowed students to realize the quality of life and change it in time.Документ Особливості формування СПА-харчування(2014) Андрущенко, Дмитро Валерійович; Пересічна, Світлана МихайлівнаНадано рекомендації щодо споживання корисних продуктів, необхідних в раціоні людини, а також щодо складання СПА-меню. Recommendations for products required in the human diet, as well assembly spa menu