Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Порівняльна характеристика сортів рису для виробництва ферментованих напоїв
    (2015) Нгуен Фіонг Донг; Мукоїд, Роман Миколайович; Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана Іванівна
    Дослідження вітчизняних сортів рису та визначення можливості їх використання для виробництва ферментованих напоїв. Для виробництва ферментованих напоїв із злакових культур показником є екстрактивність , яка обумовлена головним чином вмістом крохмалю. Research local rice varieties and determine the possibility of their use for the production of fermented beverages. For the production of fermented beverages with cereals indicator is ekstraktyvnist , which is due mainly starch content.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив термічної обробки рису для приготування сусла у технології безалкогольних ферментованих напоїв
    (2016) Нгуен Фіонг Донг; Олійник, Світлана Іванівна; Прибильський, Віталій Леонідович
    Доведено перспективність застосування зерна рису для виробництва безалкогольних напоїв. Показано вплив термічної обробки рису для приготування сусла у технології ферментованих напоїв. The promise of the use of rice grain for the production of soft drinks is proved. The influence of thermal processing of rice for the preparation of wort in the technology of fermented beverages is shown.
  • Ескіз
    Документ
    Оброблення рису перед приготуванням сусла для ферментованих напоїв
    (2015) Нгуен Фіонг Донг; Олійник, Світлана Іванівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Карпюк, Інна Олександрівна
    Наведено дослідження доцільності застосування термічної обробки рису в технології ферментованого напою та приведено технологічні режими приготування рисового сусла. Застосовували термічну обробку рису шляхом обжарювання; обжарювання та розварювання. The study of expediency of application of heat treatment of rice in the technology of fermented beverage is given and technological regimes of rice wort preparation are given. Apply thermal treatment of rice by roasting; Roasting and boiling.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія рисового сусла для виробництва безалкогольних ферментованих напоїв
    (2016) Нгуен Фіонг Донг; Олійник, Світлана Іванівна; Прибильський, Віталій Леонідович
    Створення ферментованих напоїв оздоровчого призначення є досить актуальною темою сьогодення. На основі теоретичних та практичних досліджень показано необхідність розроблення технології сусла із зерна рису для приготування безалкогольних ферментованих напоїв. Визначено оптимальну дисперсність помелу зерна рису та встановлено вплив гідромодулю на тривалість оцукрення затору. Досліджено динаміку накопичення редукуючих речовин в суслі з різною дисперсністю помелів і встановлена оптимальна кількість розріджуючих та оцукрюючих ферментних препаратів. Доведено перспективність розробленої технології рисового сусла для виробництва безалкогольних ферментованих напоїв і розширення асортименту ринку продуктів оздоровчого напрямку. Creation of fermented beverages for health improvement is a very relevant the theme of today. On the basis of theoretical and practical studies have shown the need to develop technologies of wort of rice grains for the production of non-alcoholic fermented drinks. The optimal dispersion of a grain of rice and hydronic impact on the duration of saccharification of the mash. To study the dynamics of accumulation of reducing substances in the wort with different dispersion grain grinding and set the optimal value of the enzyme preparations. Proven prospectivity preparation of rice mash for the production of non-alcoholic fermented drinks and expanding the range of products wellness directions.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективні напрямки розвитку технології безалкогольних напоїв в Україні
    (2003) Прибильський, Віталій Леонідович
    Проведені науково-дослідні роботи у виробничих умовах дозволяють значно оптимізувати роботу відділень чистих культур мікроорганізмів, інтенсифікувати процес зброджування сусла, покращити санітарно-гігієнічні умови виробництва і т.і. Крім цього, використаний в дослідженнях системний аналіз технологічних процесів, дозволив розробити математичні моделі окремих технологічних ділянок та за допомогою сучасної комп’ютерної техніки їх оптимізувати. Впроваджені заходи суттєво покращують економічні показники роботи підприємств в цілому. The research workin a production environment can significantly optimize the performance of branches of pure cultures of microorganisms to intensify the process of fermentation, improve the sanitary conditions of production, etc. Also use din studies of systems analysis processes, allowed to develop mathematical models of individual processareas and with the help of modern computer technology to optimize them. Implemented measures significant lyimprove economic performance of enterprisesin general.
  • Ескіз
    Документ
    Високоефективні раси дріжджів і молочнокислих бактерій для виробництва безалкогольних ферментованих напоїв
    (2011) Прибильський, Віталій Леонідович; Коваленко, Надія Констянтинівна; Підгорський, Валентин Степанович; Григоров, Юрій Григорович; Цед, Олена Олексіївна
    При дослідженні технологічних властивостей виділених штамів дріжджів встановлені їх значні переваги над виробничими культурами, зокрема генеративної здатності, бродильної активності, здатності обумовлювати відмінні органолептичні показники напоїв та ін. In the study of technological properties of selected strains of yeast are set to their significant advantages over industrial crops, including generative capacity, fermentation activity, the ability to specify different organoleptic and other beverages. The use of innovative cultures for fermented beverages lactic acid bacteria, including Streptococcus diacetilactisheterofermentatyvny haromato utvoryuyuchyh homofermentatyvnyh and Enterococcus faecium K- 77D and Lactobacillus plantarum AN 11/16.Provedeni in a production environment research and industrial production developed soft fermented beverages confirmed the high efficiency of the proposed technology races microorganisms.
  • Ескіз
    Документ
    Нові штами мікроогранізмів
    (2003) Прибильський, Віталій Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Коваленко, Надія Констянтинівна; Підгорський, Валентин Степанович; Григоров, Юрій Григорович
    Питання підбору, виділення й дослідження штамів мікроорганізмів для виробництва ферментованих напоїв – основні в створені нових біотехнологій. У результаті проведених досліджень визначено технологічну придатність нових штамів мікроорганізмів до використання в технології ферментованих напоїв та оптимальні умови їх культивування.