Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Розробка технології хліба з використанням хмелю
    (2010) Юрчак, Віра Гаврилівна; Рак, Валентина Петрівна; Проценко, Лідія Василівна
    Розроблено технологію виробництва пшеничних сортів хліба функціонального призначення на хмелевих заквасках без застосування пресованих дріжджів, збагаченого біологічно-активними речовинами хмелю. The developed technology of production of wheat bread of functional purpose on hop leaven without the use of compressed yeast, enriched with biologically active substances of hops.
  • Ескіз
    Документ
    Використання хмелю для збагачення хліба біологічно активними речовинами
    (2010) Рак, Валентина Петрівна; Юрчак, Віра Гаврилівна; Проценко, Лідія Василівна; Пасічник, Ірина Олександрівна
    Встановлено, що у разі використання 0,12 % до маси борошна ароматичного хмелю Злато Полісся з частково вилученим лупуліном вміст поліфенолів у хлібі в 1,5 рази перевищує їх кількість у хлібі з 0,08 % нативного хмелю, а вміст гірких речовин становить 0,40 мг у 100 г хліба і відповідає прийнятному його смаку. При цьому в 300 г хліба міститься 1,7 мг або 4,8 мкмолі ксантогумолу, що надає хлібу функціональних властивостей.