Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Розробка технології хліба з використанням хмелю(2010) Юрчак, Віра Гаврилівна; Рак, Валентина Петрівна; Проценко, Лідія ВасилівнаРозроблено технологію виробництва пшеничних сортів хліба функціонального призначення на хмелевих заквасках без застосування пресованих дріжджів, збагаченого біологічно-активними речовинами хмелю. The developed technology of production of wheat bread of functional purpose on hop leaven without the use of compressed yeast, enriched with biologically active substances of hops.Документ Цінна сировина для виробництва пива(2006) Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Проценко, Лідія ВасилівнаПроведені лабораторні дослідження приготування і бродіння сусла з частковою заміною солоду патокою мальтозною. Отримані результати показали можливість заміни до 20 % солоду патокою мальтозною або цукрозою. There was a laboratory research of cooking and fermentation of wort with partial replacement of malt on maltose syrup. The results show the possibility of replacing up to 20 % malt on maltose syrup or saccharose.Документ Удосконалення технології зберігання хмелю у виробництві пива(2006) Венгер, Олександр Олександрович; Ляшенко, Микола Іванович; Проценко, Лідія Василівна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Літвинчук (Воронцова), Світлана ІванівнаНаведено результати досліджень впливу терміну та умов зберігання пресованого хмелю реєстрованих сортів на склад гірких речовин, індексу старіння та ефірних олій. Визначено, що у процесі зберігання хмелю при температурному режимі +2...+4 °С, можна в 2–4 рази зменшити втрати гірких речовин та в 2 рази – ефірної олії, в результаті чого підвищиться якість хмелю у процесі зберігання.Документ Удосконалення методики нормування хмелю в пивоварінні(2001) Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Галак, Григорій Михайлович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Ляшенко, Микола Іванович; Проценко, Лідія ВасилівнаУдосконалена методика нормування хмелю з врахуванням вмісту в ньому не лише гірких речовин, але і поліфенолів. Визначено і формалізовано залежність якості охмеління сусла і пива від питомої частки β-кислот на одиницю кількості α-кислот. Запропоновані рівняння пройшли випробування в лабораторних і заводських умовах. Доведений позитивний вплив удосконаленої методики нормування хмелю на раціональне його використання і підвищення якості пива.Документ Підвищення якості пива застосуванням хмельових препаратів(2007) Проценко, Лідія Василівна; Ляшенко, Микола Іванович; Бармаков, Михайло Сергійович; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Літвинчук (Воронцова), Світлана ІванівнаВстановлено, що використання в технології пива гранульованого хмелю ефективніше, ніж нативного хмелю в шишках. Експериментально підтверджена доцільність використання в пивоварінні липницького етанольного екстракту хмелю, який за якістю не поступається німецьким аналогам. Для отримання високоякісного пива в процесі охмеління сусла доцільно об'єднувати хмельові екстракти з тонкоароматичними сортами хмелю. It is found that the using granular hops in technology of beer is efficiently than native hop cones. Experimentally confirmed the appropriateness of the using in the brewing Lipnitskiy ethanol extract of hops, which is not worse than the German analogs. To obtain high-quality beer in the process of hopping the wort is expedient to integrate hop extracts with subtly aromatic kinds of hops.Документ Покращення якості пива з використанням замінників солоду(2011) Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Дерій, Олена Іванівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Проценко, Лідія Василівна; Богданов, Єгор СерафімовичНаведено результати досліджень впливу цукровмісних замінників солоду на фізико-хімічні показники, величину хмельової гіркоти пива та динаміку діацетилу в процесі бродіння. Досліди показують що використання економія гіркоти хмелю за вмістом альфа-кислот на 12 - 20 %. Підвищення рівня біологічної та колоїдної стійкості за рахунок збільшення ступеню зброджування, накопичення більшої кількості спирту, зниження вмісту білкових речовин і поліфенолів - попередників помутнінь пива. Results on the effect of malt sugar-substitutes on physico-chemical parameters, the value of hop bitterness of beer and the dynamics of diacetyl during fermentation. Experiments have shown that the use of these substitutes can save alpha acid hop in the 12 - 20%, and also leads to increased levels of biological and colloidal stability by increasing the degree of fermentation, the accumulation of large amounts of alcohol, reducing the amount of proteins and polyphenols - precursors of beer haze.Документ Економія хмелю у пивоварінні при заміні частки солоду цукровмісною сировиною(2010) Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Проценко, Лідія Василівна; Дерій, Олена ІванівнаНаведені результати впливу використання цукровмісних замінників солоду на якість сусла і готового пива, а також на біологічну і колоїдну стійкість пива.Документ Використання хмелю для збагачення хліба біологічно активними речовинами(2010) Рак, Валентина Петрівна; Юрчак, Віра Гаврилівна; Проценко, Лідія Василівна; Пасічник, Ірина ОлександрівнаВстановлено, що у разі використання 0,12 % до маси борошна ароматичного хмелю Злато Полісся з частково вилученим лупуліном вміст поліфенолів у хлібі в 1,5 рази перевищує їх кількість у хлібі з 0,08 % нативного хмелю, а вміст гірких речовин становить 0,40 мг у 100 г хліба і відповідає прийнятному його смаку. При цьому в 300 г хліба міститься 1,7 мг або 4,8 мкмолі ксантогумолу, що надає хлібу функціональних властивостей.