Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Енерго- та ресурсоощадна технологія очищення дифузійного соку(2008) Ровинський, Артем Дем’янович; Олянська, Світлана Пантелеймонівна; Равський, Володимир Іванович; Косенко, К. В.; Горобець, П. Г.; Сіренко, М. А.; Гнатюк, Н. В.На Погребищенському цукровому заводі компанією “Техінсервіс” у 2006 році була впроваджена нова сучасна схема очищення дифузійного соку. Описано конструкції, принцип роботи і переваги нового обладнання: гарячого дефека-тора, який працює без перемішуючих пристроїв, апаратів для І і ІІ карбонізації, дозрівача соку ІІ карбонізації. Результати експериментальних і виробничих досліджень з 2004 по 2007 рік представлені в таблицях. Впровадження схеми дозволило скоротити витрати вапняку на 40 %, зменшити витрати умовного палива на 1,08 % до маси буряків.Документ Впровадження схеми очищення дифузійного соку ГК “ТЕХІНСЕРВІС” на погребищенському цукровому заводі(2007) Ровинський, Артем Дем’янович; Олянська, Світлана Пантелеймонівна; Равський, Володимир Іванович; Фенюк, І. Р.; Сіренко, М. А.На Погребищенському цукровому заводі (Вінницька область) в 2006 році була впроваджена сучасна нова схема очищення дифузійного соку. Описано конструкції, принцип роботи і переваги нового обладнання: гарячого дефекатора, який працює без перемішуючих пристроїв, карбонізаторів соку для І і ІІ сатурації, дозрівача соку ІІ сатурації. Сік ІІ сатурації і сироп мали чистоту вищу, забарвленість нижчу, кращі седиментаційно-фільтраційні показники, ніж за типової схеми очищення. Впровадження схеми дозволило скоротити витрати вапна, підвищити коефіцієнт використання СО2 на І та ІІ сатурації. At Pogrebichenskiy sugar plant (Vinnitsa region) modern purification scheme of diffusion juice was introduction in 2006. Equipment for main liming, 1st and 2nd carbonatation and tank for repining juice after 2nd carbonatation and their modes of operation briefly described. The excellent results are mentioned. Thin juice und syrup had purity higher, colour lower and better sedimentation and filtration characteristics than at stardard sheme. Use of this method in diffusion juice purification has descreased lime consumption, descreased the fuel consumption, increased the coefficient of utilization of carbon dioxide gas in Ist and 2nd carbonatation apparatuses.