Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Аналіз жирнокислотного складу м’ясних паштетів(2018) Москалюк, Оксана Євгеніївна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Пешук, Людмила ВасилівнаУ статті наведено результати досліджень жирнокислотного складу й кінетики окиснення жиру в процесі зберігання розроблених паштетів з використанням грибної сировини та фітокомплексу пророщених зерен злакових культур. Створення збалансованих рецептур м’ясних паштетів підвищеної харчової цінності з поліпшеним жирнокислотним складом можна розглядати як важливий напрям у сучасному харчуванні. The article presents the results of studies of fatty acid composition and kinetics of fat oxidation in the process of storage of developed pates using fungal raw materials and phytocomplex of germinated grains of cereal crops. Creation of balanced recipes of meat pates of high nutritional value with an improved fatty acid composition can be considered as an important trend in modern nutrition.Документ Дослідження стабільності купажованих олій у процесі їх зберігання(2012) Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Кот, Тетяна ОлександрівнаОдним з пріоритетних напрямків державної політики в області здорового харчування є створення технологій якісно нових харчових продуктів, призначених не тільки для диференційованого забезпечення людей в харчових речовинах і енергії але й здатних до профілактики різних захворювань, зміцнення захисних функцій організму й адекватної адаптації людини до оточуючого середовища. Одним із ключових напрямків розв'язання окресленої проблеми є розробка і впровадженням харчових продуктів збалансованого жирнокислотного складу, збагачених біологічно активними добавками природного походження. Тому створення та впровадження у масове виробництво нових видів купажованих олій-сумішей функціонального призначення зі збалансованим складом жирних кислот має важливе значення для населення України. One of priority directions of public policy in area of healthy feed there is creation of technologies qualitatively the new food foods, intended not only for the differentiated providing of people in food substances and energy but also apt at a prophylaxis different diseases, strengthening of protective functions of organism and adequate adaptation of man to the environment. One of key trends of decision of the outlined problem there is development and by introduction of the food foods of the balanced жирнокислотного composition, enriched biologically by active additions of natural origin. Therefore creation and applying in mass industry of new types of купажованих oils-mixtures of the functional setting with the balanced composition of fat acids have an important value for the population of Ukraine.