Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 13
  • Ескіз
    Документ
    Кисломолочний напій з пектином
    (1997) Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Ромоданова, Валентина Олександрівна; Кігель, Наталя Федорівна
    Розроблено технологію виробництва кисломолочного напою на основі кефіру подовженого терміну зберігання – завдяки повторній тепловій обробці сквашеної суміші. The technology for the production of fermented milk-based drink kefir extended shelf life thanks to re-heat treatment squalene mix.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка технології виробництва дитячого кисломолочного напою продовженого терміну зберігання
    (1995) Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Ромоданова, Валентина Олександрівна
    Авторами проведена робота по розробці технології нового дитячого кисломолочного продукту. В ролі активної комплексоутворюючої речовини був вибраний пектин яблучний. The authors of the work on the development of the technology of the new children's dairy products. As an active kompleksowego substance was selected pectin.
  • Ескіз
    Документ
    Молочна галузь – дітям
    (1997) Ромоданова, Валентина Олександрівна; Скорченко, Тетяна Анатоліївна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна
    Авторами розроблено технологію виробництва напою кисломолочного «Київський» для дитячого і дієтичного харчування та сиру кисломолочного «Столичний». The authors have developed a technology for production of a fermented milk drink "Kyiv" for children and dietary food and cheese dairy "Capital".
  • Ескіз
    Документ
    Новий кисломолочний продукт дитячого харчування з лікувально-дієтичними властивостями
    (1997) Ромоданова, Валентина Олександрівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна
    Розроблено технологію кисломолочного продукту для дитячого харчування з пектином та полісолодовим екстратом. Завдяки повторному тепловому обробленню сквашеної суміші з наповнювачами продукт має продовжений термін зберігання. Technology of fermented milk product for children nutrition with pectin and polisolodoviy extract аre developed. Thanks to the re-heat-treated fermented mixture with fillers product has an extended shelf life.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання компресійних властивостей молочно-солодового десерту
    (2003) Мінорова, Антоніна Володимирівна; Ромоданова, Валентина Олександрівна; Смірнов, Вадим Семенович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
    Встановлено позитивний вплив використання стабілізаційної системи — сироватко-желатинового комплексу (СЖК) на консистенцію продукту. Визначено її оптимальну дозу. Досліджено компресійні властивості молочно-солодового десерту під час зберіганні. The positive influence of the stabilization system - whey gelatin complex (WGC) the consistency of the product. The optimal dose of WGC was defined. Compression properties of the investigated dairy dessert malt in storage.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив вакуумної гомогенізації на стабільність жирової фази молока
    (2003) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Ромоданова, Валентина Олександрівна; Шурчкова, Юлія Олександрівна
    Вивчено вплив вакуумної гомогенізації на стабільність жирової фази молока. Встановлено, що новий вид гомогенізації у 1,5... З рази зменшує кількість дестабілізованого жиру в обробленому молоці, запобігає утворенню асоціатів жирових кульок. Обґрунтовано стабільність сформованих адсорбційних оболонок. На підставі отриманих даних доведено можливість уповільнення процесу відстоювання жиру в готовій продукції завдяки використанню вакуумної гомогенізації. The impact of a vacuum homogenization on the stability of the milk fat phase was studied. It was determined that new way of homogenization decreases the quantity of a destabilized fat in the processed milk in 1.5…3 times and prevents formation of fat globules associates. A stability of the formed adsorption layers was substantiated. Based on the obtained data one proved that the process of fat settling in finished goods could be inhibited as a result of vacuum homogenization application.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження структурно-механічних показників нових сиркових десертів та їх зміни під час зберігання
    (2001) Мінорова, Антоніна Володимирівна; Ромоданова, Валентина Олександрівна; Смірнов, Вадим Семенович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бабенко, О. Б.
    Вивчено структурно-механічні показники сиркових десертів, зокрема, компресійні, як важливі елементи об’єктивної оцінки консистенції продукту. Досліджено відносні пластичність та пружність системи та їх зміну в процесі зберігання залежно від дози сироватко-желатинового комплексу (СЖК). Визначено оптимальну концентрацію СЖК, що забезпечує задані структурно-механічні властивості.
  • Ескіз
    Документ
    Стабілізаційні системи у виробництві молочних продуктів
    (2001) Ромоданова, Валентина Олександрівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Фещенко, Галина Петрівна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
    Наведено результати досліджень можливості використання в технологіях молочних продуктів стабілізаторів: желюючих крохмалів екструзійного та фосфатного, створених кафедрою цукристих речовин НУХТ, і карбоксиметилцелюлози (КМЦ) модифікацій АЕ 1985, АЕ 2785, АЕ 2985 (виробництва «Акzо Nobel» (Нідерланди). Досліджено умови їх розчинення в різних розчинниках (вода, незбиране молоко), визначено в’язкість і плинність розчинів стабілізаторів різних концентрацій від 0,3 до 1,5 % для КМЦ та від 0,8 до 3,0 % для модифікованих крохмалів. Встановлені раціональні дози введення вказаних стабілізаторів. малов. One presented research results of the potential application of the following stabilizers in the dairy product technologies: gelling starch, extruded and phosphate starch, developed by the Sugar Materials Department of NUFT and carboxymethylcellulose (CMC) with modifications of АЕ 1985 АЕ 2785, АЕ 2985 (“Akzo Nobel” (Netherland) production). Conditions of their dissolving in different solvents (water, whole milk) are researched and one determined viscosity and fluidity of the stabilizer solutions with different concentrations ranging from 0.3% to 1.5% for CMC and from 0.8% to 3.0% for modified starches. Efficient rates of the injection for the mentioned stabilizers were determined.
  • Ескіз
    Документ
    Електрометричне визначення якості
    (1998) Ромоданова, Валентина Олександрівна; Смірнов, Вадим Семенович; Гуляєв-Зайцев, Сергій Сергійович; Мазуренко, Олександр Григорович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Пухляк, Анастасія Григорівна
    Розроблено спосіб визначення ступеня розведення молока водою шляхом вимірювання його електропровідності.
  • Ескіз
    Документ
    Використання меду у виробництві молочних продуктів
    (2001) Дмитровська, Галина Петрівна; Ромоданова, Валентина Олександрівна; Прендзевська, О. В.; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Кожура, Іван Михайлович
    В статті доведено, що мед є перспективною сировиною для молочної галузі і при правильній організації виробництва дає можливість виготовляти рентабельну продукцію як масового, так і лікувально-профілактичного призначення, оригінальну за біохімічним складом і смаковими властивостями. Описані труднощі, пов’язані з використанням меду, при розробці нових промислових технологій молочних продуктів та шляхи їх усунення. Особливу увагу приділено технологічним операціям, пов’язаним з транспортуванням, підготовкою та внесенням меду у молочну основу. The paper proved that honey is a promising material for the dairy industry and with proper organization of production allows to produce cost-effective mass production as well as health care destination for original biochemical composition and flavor. We describe the difficulties associated with the use of honey in the development of new industrial technologies dairy products and ways to address them. Particular attention is paid to technological operations connected with transportation, preparation and making honey in milk-based products.