Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Розробка способу підготовки екстрагента з використанням електромембранної технології для вилучення сахарози із бурякової стружки(2011) Купчик, Михайло Петрович; Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна МиколаївнаДосліджено вплив електромембранноі активації водних розчинів (ЕАВР) на фізико-хімічні властивості екстрагенту для вилучення цукрози. Доведена доцільність використання ЕАВР як добавки в екстрагент при процесі екстрагування сахарози із буряковоі стружки. Визначена оптимальна концентрація в екстрагенті ЕАВР, а також підтверджена доцільність використання в якості елктроліта ИаСІ В результаті математичної обробки експериментальних даних визначено оптимальні витрати ЕАВР в процесі екстрагування сахарози з буряковоі стружки, комп'ютерна оптимізація дозволила встановити узагальнений критерій залежності чистоти дифузійного соку від концентрації ЕАВР. Influence elektromembrannoi activation of aqueous solutions (EAVR) on physical and chemical properties extractant to extract sucrose. The expediency EAVR use as additives in extractant in the extraction process sucrose with buryakovoi chips. The optimum concentration of extractant EAVR and confirmed the feasibility of using elktrolita YaSI as a result of mathematical experimental data processing optimum cost EAVR in the extraction of sucrose buryakovoi chips, computer optimization possible to establish general criteria depending on purity diffusion juice concentration EAVR.Документ Флагману з підготовки фахівців цукрової промисловості - 130 років(2013) Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна МиколаївнаНаведений короткий опис розвитку цукрової галузі в Україні, та історичний літопис створеня та формування Національного університету харчових технологій. Дана оцінка вкладу керівників інституту протягом 130 років. Відмічено останні досягнення НУХТ, відзначено великий вклад ректора Іванова С.В., в популяризації та розвитку історії університету. A brief description of the sugar industry in Ukraine, and historical accounts created and the formation of the National University of Food Technologies. The estimation of the contribution of heads of institutions for 130 years. Marked recent advances our library, marked a major contribution Rector Ivanov SV, in the promotion and development of the history of the university.Документ Вплив сортових особливостей на природні комплексні сполуки топінамбура(2013) Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна Миколаївна; Сакун, М. М.В статті розглядається, що досліджена зміна природних комплексних сполук топінамбура під час метаболізму та вирощуванні. Визначені найбільш технологічні сорти топінамбура для промислової переробки, з точки зору врожайності та інтенсивності накопичення органічних складових. Отримані результати досить значні для організації промислової переробки топінамбура та отримання продуктів цільового призначення і дозволяють прогнозувати інтенсивність накопичення комплексних сполук та їх якісний склад на протязі всього терміну росту. We explored changing of natural complex compounds of topinambur during metabolism and cultivating. Our specialists identified the most technological varieties of topinambur for industrial processing, considering of crop capacity and intensity of accumulation of some organic constituents. The results are quite significant for the industrial processing of topinambur and receive product purpose and to predict the intensity of accumulation of complex compounds and their qualitative composition throughout the growth period.Документ Сучасні електромембранні методи підготовки технологічних середовищ для харчових виробництв(2010) Купчик, Михайло Петрович; Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна МиколаївнаВ статті розглядається дослідження процесу одержання дифузійного соку при різних видах живильної води та додаванні електромембранно підготовленого водного розчину. Комп`ютерна оптимізація дозволила встановити узагальнений критерій залежності чистоти дифузійного соку від концентрації ЕАВР. Дані параметри технологічного процесу забезпечують мінімальний перехід нецукрів із бурякової стружки в дифузійний сік в процесі екстрагування сахарози.Документ Вплив електромембранної активації водних розчинів на фізико-хімічні властивості екстрагенту для вилучення цукрози(2012) Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна МиколаївнаВ статті розглядається спосіб підвищення ефективності бурякоцукрового виробництва шляхом інтенсифікації процесу екстрагування сахарози із застосуванням електромембранної підготовки реагента – електроактивованого водного розчину (ЕАВР). Встановлено ефективність застосування ЕАВР, та визначено, що добавка в екстрагент збільшує чистоту дифузійного соку. Визначено ефективність бактерицидної дії ЕАВР відносно мікрофлори живильної води та дифузійного соку.Документ Вплив електромембранної обробки на мікробіологічну забрудненість дифузійного соку(2012) Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна МиколаївнаВ статті розглядається, що попередня обробка стружки електроактивованим водним розчином (ЕАВР) знижує вміст у дифузійному соку мезофільно аеробних і факультативно анаеробних мікроорганізмів (МАФАМ) та пліснявих грибів і дріжджів. Дані заходи дозволяють зменшити невраховані втрати сахарози і збільшити вихід готової продукції, та відмовитися від використання хімічних дезінфектантів, що підвищить екологічну безпеку бурякоцукрового виробництва.