Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
15 результатів
Результати пошуку
Документ Медико-соціальні наслідки аварії на Чорнобильській атомній електростанції(2016) Чорна, Тетяна Миколаївна; Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра АнатоліївнаУ статті наведено результати аналізу медико-соціальних наслідків радіоактивного забруднення території України внаслідок катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції У ході дослідження зазначеної теми проаналізовано загальну площу забруднення радіонуклідами території Білорусі, України та Російської Федерації, описано основні впливи іонізуючого випромінювання на навколишнє середовище, а також вплив на живі організми. Вивчено взаємозв’язок стану захворюваності населення України за останні десятиліття з Чорнобильською катастрофою, зміни законодавчої бази, що гарантує пільги постраждалим громадянам і дітям, які проживали на території віднесеній до зони посиленого радіоекологічного контролю до 1 січня 2015 року. The article shows the results of analysis of medical and social consequences of radioactive contamination in Ukraine as an effect of the Chernobyl nuclear power plant accident. The total area of contamination in Belarus, Ukraine and the Russian Federation was analyzed during the study. The main influence of ionizing radiation on the enviromnent and impact on living organisms was described. The relation between the illnesses in Ukraine (population morbidity) over the past decade and the Chernobyl disaster were studied. The changes in the legal framework are studied that guarantee benefits for adults and children living in the territory assigned to the zone of enhanced radiation monitoring before January 1, 2015.Документ Запобігання виникнення надзвичайних ситуацій на підприємствах цукрової галузі(2015) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Степанець, Іван Федотович; Авдієнко, Світлана Олексіївна; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаВ статті проаналізовано можливі причини виникнення аварійних ситуацій на підприємствах цукрової промисловості. Розглянуто основні шляхи запобігання виникненню аварій, що дозволить уникнути людських жертв та мінімізувати матеріальні втрати.Документ Попередження аварійних ситуацій на молокопереробних підприємствах(2015) Авдієнко, Світлана Олексіївна; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаПроаналізовано можливі причини виникнення аварійних ситуацій на підприємствах молокопереробної галузі. Розглянуто основні шляхи запобігання виникненню аварій, що допоможе попередити втрати серед персоналу, знизити ризик появи вторинних уражаючих факторів та мінімізувати негативні наслідки In the article analyzed possible causes the occurrence of accidents in the dairy industry. Reviewed the main ways of preventing the accidents. This will prevent loss among staff and minimize the negative effects.Документ Забруднювачі продовольчої сировини та харчових продуктів(2015) Матиящук, Олена Володимирівна; Слободян, Ольга Петрівна; Авдієнко, Світлана Олексіївна; Матиящук, Андрій МиколайовичВ роботі розглядаються основні забруднювачі продуктів харчування і продовольчої сировини; основні шляхи їх надходження; їх дія на організм людини.Документ Заходи щодо запобігання аварійній ситуації на молокопереробному підприємстві(2014) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Пухляк, Анастасія ГригорівнаУ статті визначено вимоги до проектування та розміщення молоко-переробних підприємств. Наведено основні стадії розвитку, передумови й ознаки виникнення аварійних ситуацій на таких підприємствах. На прикладі молочноконсервного заводу розроблено графік безаварійної зупинки цеху з виробництва згущених молочних консервів.Документ Небезпеки, які приховує пластиковий посуд(2014) Нещадим, Лариса Петрівна; Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра АнатоліївнаПолімери, з яких виготовляється одноразовий посуд інертні, нетоксичні і не "мігрують" в їжу. Але проміжні речовини, технологічні добавки, розчинники, а також продукти хімічного розпаду здатні проникати в їжу і отруїти людину. В роботі проаналізовано використання пластикової тари, харчові упаковки, одноразовий посуд. Polymers, including disposable tableware made inert, non-toxic and not "migrate" to eat. However, intermediates, processing aids, solvents and chemical decay products are able to penetrate the food and poison humans. In work analyzes the use of plastic packaging, food packaging, disposable tableware.Документ Прогнозування розвитку та методи оцінки наслідків аварій вибухонебезпечних об'єктів на підприємствах хлібопекарної галузі(2008) Слободян, Ольга Петрівна; Степанець, Іван Федотович; Матиящук, Олена ВолодимирівнаРозглянуті основні причини аварій та їх сценарій розвитку на підприємствах хлібопекарної галузі. Наведені методики оцінки наслідків аварій вибухонебезпечних об'єктів. The basic causes of accidents and their scenario for the baking industry. The method of assessing the consequences of accidents explosive objects.Документ Запобігання виникненню вибухів на підприємствах цукрової галузі(2011) Степанець, Іван Федотович; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаПідвищення безпеки підприємств цукрової галузі передбачає: прогнозування сценаріїв виникнення аварій; постадійний аналіз умов розвитку аварій; оцінку заходів, що перешкоджають виникненню аварій; способи і засоби локалізації аварій.Документ Підвищення безпеки роботи підприємств м’ясо-молочної промисловості(2012-02) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса Петрівна; Авдієнко, Світлана ОлексіївнаПідприємства м’ясної та молочної галузі є хімічно небезпечними об’єктами, оскільки оснащені аміачними холодильними установками. Джерелами потенційної небезпеки цих підприємств також є газове господарство, автозаправні станції, склади кисневих і пропан-бутанових балонів, цех сушіння молочної сировини. Тому на підприємствах м'ясо-молочної галузі повинні бути розроблені «Правила улаштування, експлуатації та технічного обслуговування систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення» згідно Наказу Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 15.05.2006р № 288. Companies of meat and dairy industry are chemically hazardous objects because they are equipped with ammonia refrigerating systems. The sources of such companies ’potential danger are also: gas facilities, gas stations, storages of oxygen and propane-butane containers, shops for draying milk raw. That is why companies of meat-dairy industry should develop “Regulations for arrangement, operation and maintenance of the systems for early detection of emergency situations and alert of people in case they appear ” according to the Order of the Ministry of Ukraine for Emergency Situations and on Affairs of Protecting Population from the consequence of Chernobyl Catastrophe № 228, dated 15.05.2006.Документ Виховання студентів на факультеті технології м'ясо-молочних та парфумерно-косметичних продуктів (ТММПКП)(2013) Слободян, Ольга Петрівна; Пухляк, Анастасія Григорівна; Данилко, ОленаВиховна робота охоплює всіх студентів від першого курсу до п'ятого, забезпечується через наставників студентських груп, професорсько-викладацький склад факультету. Educational work covers all students from first year to fifth, mentors provided through student groups, teaching staff faculty.