Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Біоризики сучасності
    (2020) Хоньків, Мирослав Олександрович; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена Володимирівна
    В статті розглянута проблема використання біотехнологічних та генетичних досягнень в створенні та попередженні масових спалахів епідемій. Наводиться класифікація джерел біоризиків, патогенних біологічних агентів в залежності від їх потенціалу до масштабності викликаних захворювань. In the article the problem of use of biotechnological and genetic advances in the creation and prevention of mass outbreaks of epidemics is considered. Provides a classification of sources of biorisks, pathogenic biological agents depending on their potential to scale caused by diseases.
  • Ескіз
    Документ
    Використання принципів НАССР при виробництві сиру кисломолочного
    (2019) Солошенко, Катерина Ігорівна; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена Володимирівна
    В роботі розглядаються ризики хімічного, фізичного,біологічного походження та точки критичного контролю при виробництві сиру кисломолочного. The work considers the risks of chemical, physical, biological origin and critical control point in the production of sour milk cheese.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасна молекулярна гастрономія
    (2019) Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена Володимирівна
    В статті показані перспективні напрями створення м’ясних напівфабрикатів за молекулярною технологією «Sous Vide» для закладів ресторанного господарства. Розглянуті можливості отримання м’яса яловичини підвищеної харчової і біологічної цінності, з високими органолептичними властивостями, збільшення виходу готового продукту. The article presents perspective directions of creation of meat semifinished products by the molecular technology "Sous Vide" for restaurants of the restaurant industry. The possibilities of obtaining beef meat of high nutritional and biological value, with high organoleptic properties, increase of output of the finished product are considered.
  • Ескіз
    Документ
    Запобігання виникнення надзвичайних ситуацій на підприємствах цукрової галузі
    (2015) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Степанець, Іван Федотович; Авдієнко, Світлана Олексіївна; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена Володимирівна
    В статті проаналізовано можливі причини виникнення аварійних ситуацій на підприємствах цукрової промисловості. Розглянуто основні шляхи запобігання виникненню аварій, що дозволить уникнути людських жертв та мінімізувати матеріальні втрати.
  • Ескіз
    Документ
    Попередження аварійних ситуацій на молокопереробних підприємствах
    (2015) Авдієнко, Світлана Олексіївна; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена Володимирівна
    Проаналізовано можливі причини виникнення аварійних ситуацій на підприємствах молокопереробної галузі. Розглянуто основні шляхи запобігання виникненню аварій, що допоможе попередити втрати серед персоналу, знизити ризик появи вторинних уражаючих факторів та мінімізувати негативні наслідки In the article analyzed possible causes the occurrence of accidents in the dairy industry. Reviewed the main ways of preventing the accidents. This will prevent loss among staff and minimize the negative effects.
  • Ескіз
    Документ
    Забруднювачі продовольчої сировини та харчових продуктів
    (2015) Матиящук, Олена Володимирівна; Слободян, Ольга Петрівна; Авдієнко, Світлана Олексіївна; Матиящук, Андрій Миколайович
    В роботі розглядаються основні забруднювачі продуктів харчування і продовольчої сировини; основні шляхи їх надходження; їх дія на організм людини.
  • Ескіз
    Документ
    Прогнозування розвитку та методи оцінки наслідків аварій вибухонебезпечних об'єктів на підприємствах хлібопекарної галузі
    (2008) Слободян, Ольга Петрівна; Степанець, Іван Федотович; Матиящук, Олена Володимирівна
    Розглянуті основні причини аварій та їх сценарій розвитку на підприємствах хлібопекарної галузі. Наведені методики оцінки наслідків аварій вибухонебезпечних об'єктів. The basic causes of accidents and their scenario for the baking industry. The method of assessing the consequences of accidents explosive objects.
  • Ескіз
    Документ
    Запобігання виникненню вибухів на підприємствах цукрової галузі
    (2011) Степанець, Іван Федотович; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена Володимирівна
    Підвищення безпеки підприємств цукрової галузі передбачає: прогнозування сценаріїв виникнення аварій; постадійний аналіз умов розвитку аварій; оцінку заходів, що перешкоджають виникненню аварій; способи і засоби локалізації аварій.