Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Інноваційні технології підвищення ефективності харчових виробництв(2014) Соколенко, Анатолій ІвановичВикладено інформацію щодо сукупності напрямків в застосуванні інноваційних технологій щодо харчових виробництв. Завданням таких технологій визначено максимально можливе використання енергетичних і матеріальних ресурсів перероблюваних сировинних потоків. трансформації останніх відбуваються за рахунок зовнішніх енергетичних впливів з одночасним утворенням вторинних енергетичних ресурсів. Їх накопичення є першим етапом перехідних процесів, а на другому етапі реалізується швидкоплинний перехід до нового термодинамічного стану в імпульсному режимі з фазовими переходами в супроводженні явищ кавітації. Саме останні є збудниками гідродинамічного стану середовищ та інтенсивного масообміну. Показано доцільність поглибленого використання енергетичних потенціалів анаеробних бродильних середовищ у формі змінних показників газоутримувальної здатності, кінетичної енергії циркуляційних контурів і повисотних градієнтів розчиненого СО2. Provides information on the aggregate trends in the application of innovative technologies in the food industry. The objective of such technologies to determine the maximum possible use of energy and material resources of processed feed streams. Transformation of the latter is due to external radiation with simultaneous formation of secondary energy resources. Their accumulation is the first stage of transition. In the second stage implemented a rapid transition to a new thermodynamic state in a pulsed mode with phase transitions accompanied by cavitation phenomena. It is the latter are the causative agents of the hydrodynamic state of the environment and the intensive mass transfer. The expediency of in-depth use of energy potential of anaerobic fermentation media in the form of variables gas-retaining ability, the kinetic energy of circulation circuits and gradients of dissolved CO2 adjustment environment.Документ Енергетичні трансформації в харчових технологіях(2012) Соколенко, Анатолій Іванович; Костюк, Володимир Степанович; Васильківський, Костянтин Вікторович; Палаш, Анатолій АнатолійовичНаведена загальна оцінка енергетичних трансформацій, які мають місце в харчових технологіях. Вхідні сировинні потоки оцінюються результатом колообігу вуглецю і фотосинтезу різноманітної органіки, створенням носіїв хімічної енергії, представлена інформація щодо спроб використання гібридних конструкцій нанотехнологій. Оцінено перспективи енергетичних трансформацій і енергетичних накопичувачів на основі розчинених газів.Документ Енергетичні трансформації в процесах бродіння пива(2010) Миколів, Іван Михайлович; Шевченко, Олександр Юхимович; Бут, Сергій Анатолійович; Піддубний, Володимир Антонович; Соколенко, Анатолій ІвановичВиконано аналіз енергетичних трансформацій за зброджування пива, показано можливість використання потенціалу синтезованого двооксиду вуглецю і напрямки удосконалення бродильних ЦКТ.Документ Енергетичні потоки харчових виробництв(2009) Соколенко, Анатолій Іванович; Шевченко, Олександр Юхимович; Піддубний, Володимир Антонович; Якимчук, Микола ВолодимировичНаведено аналіз енергетичних потоків харчових виробництв з оцінкою перспектив і напрямків енергозбереження. The analysis of energy flows food production with the assessment of the prospects and directions of energy.