Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Перспективні напрямки енергозбереження в спиртовому виробництві
    (2006) Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Сосницький, Віталій Володимирович
    Розглянуті пріоритетні напрямки зниження енерговитрат у спиртовому виробництві, зокрема впровадження технології низькотемпературної водно-теплової обробки крохмалевмісної сировини з використанням концентрованих ферментних препаратів (ФП) селективної дії та енергетичної модернізації брагоректифікаційних установок.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив концентрації сухих речовин сусла та температури бродіння на склад леткої частини спиртової бражки
    (2006) Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман Григорович; Сизько, Валерій Борисович; Єрмакова, Ганна Володимирівна; Сосницький, Віталій Володимирович
    З метою визначення оптимального технологічного режиму брагоректифікації та забезпечення стабільного виробництва високоякісного ректифікованого спирту одержані дані щодо біосинтезу органічних летких домішок спирту під час бродіння залежно від концентрації сухих речовин та температури.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив виду зернових культур та ступеню дисперсності їх помелу на склад леткої частки спиртової бражки
    (2004) Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Кириленко, Роман Григорович; Сизько, Валерій Борисович; Єрмакова, Ганна Володимирівна; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Артюхов, Володимир Якович; Михайлів, А. П.
    Розглянуто комплекс технологічних заходів для стабільного одержання спирту високої якості з зернової сировини залежно від ступеня дисперсності помелу і температури термоферментативної обробки.
  • Ескіз
    Документ
    Зброджування висококонцентрованого сусла осмофільними штамами дріжджів
    (2009) Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман Григорович; Єрмакова, Ганна Володимирівна; Сосницький, Віталій Володимирович; Боровик, І.
    Одним з напрямків впровадження безвідходної енерго- та ресурсозберігаючої технології переробки зерна на спирт, харчові, кормові продукти та біоетанол є використання висококонцентрованого сусла із крохмалевмісної сировини і подальше його зброджуванням осмофільними расами дріжджів, толерантними до основного продукту їх життєдіяльності (етанолу) і підвищеної температури та з високою біосинтетичною здатністю.