Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційний фактор забезпечення продовольчої безпеки
    (2004) Страшинська, Лариса Володимирівна; Коваленко, А. О.; Шелудько, Е. І.
    Дана стаття присвячена проблемам підвищення ролі інноваційного фактора у розвитку агропромислового виробництва на сучасному етапі становлення ринкової економіки. В умовах трансформації відносин в агропромисловому секторі економіки формування нового організаційно-економічного механізму спрямоване на створення конкурентного середовища в науково-технологічній сфері та визначення стимулів, що сприяють підвищенню конкурентоспроможності науково-технічної продукції та є необхідною умовою економічного зростання агропромислового виробництва та покращення стану продовольчої безпеки у країні. Given article is devoted to problems of increase of a role of the innovative factor in development of agroindustrial manufacture at the present stage of becoming of market economy. In conditions of transformation of relations in agroindustrial sector of economy formation of the new organizational - economic mechanism is directed on creation of the competitive environment and use of the scientific - technology factors assisting increase of competitiveness of production and are a necessary condition of economic growth of agroindustrial manufacture improvement of a condition of food safety in the country.
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми якості та безпеки продуктів харчування в Україні
    (2004) Страшинська, Лариса Володимирівна
    Посилення позицій України на світовому ринку та вступ до Світової організації торгівлі вимагають нових підходів до оцінки якості і безпеки харчової продукції і продовольчої сировини. В розглянутій статті визначені основні шляхи забруднення продуктів харчування, запропоновані першочергові заходи удосконалення методології оцінки якості і безпеки харчової продукції і продовольчої сировини, обґрунтовано необхідність застосування вимог системи НАССР, а також сконцентровано увагу на державних пріоритетах щодо вирішення необхідних та актуальних завдань забезпечення екологічних вимог до продуктів харчування. Strengthening Ukraine's position in the global market and entry into the World Trade Organization require new approaches to assessing the quality and safety of food products and raw materials. The basic ways of food contamination are considered in this article, offered priority measures to improve methodology for assessing the quality and safety of food products and raw materials, proved the necessity of applying the requirements of HASP and concentrated attention on national priorities to tackle necessary and urgent problems of environmental requirements for food products.
  • Ескіз
    Документ
    Основні критерії оцінки рівня продовольчої безпеки України та стратегічні напрями її підвищення
    (2011) Страшинська, Лариса Володимирівна; Грецька, Г. А.
    Проаналізовано сучасний стан продовольчої безпеки України, визначено основні оціночні критерії її рівня, обґрунтовано стратегічні завдання щодо підвищення рівня продовольчої безпеки відповідно до кожного оціночного критерію, визначено певні розбіжності та застереження відповідно до існуючого порядку обчислення цих критеріїв, запропоновано ефективні шляхи покращання рівня продовольчої безпеки з урахуванням сучасних тенденцій розвитку продовольчого ринку країни. The current state of food security of Ukraine is analyzed, defined the main evaluation criteria of its level, grounded strategic objectives to enhance food security according to each evaluation criterion, identified certain differences and reservation in accordance with the existing procedure for calculating these criteria, proposed effective ways to improve the level of food security taking into account current trends in the food market in the country.