Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Розробка комплексної харчової добавки на основі тваринної та рослинної сировини для м'ясних продуктів
    (2019) Сухенко, Владислав Юрійович; Штонда, Оксана Анатоліївна; Сонько, Н. М.; Шевчук, Людмила Михайлівна
    У статті наведено результати органолептичних досліджень, основних функціонально-технологічних і структурно-механічних властивостей харчової добавки. Харчова добавка являє собою суміш таких складових: альгінату натрію, соєвої клітковини та сироваткового білка. Дослідженню підлягали експериментально-встановлені зразки харчової добавки на основі тваринної та рослинної сировини, виготовлені шляхом ретельного змішування сухих складових у певному співвідношенні масових частин, які здатні створювати міцні структурні системи. Кожна складова суміші має свою функціональність для м ’ясного продукту в цілому. Комплексна харчова добавка на основі тваринної та рослинної сировини є порошкоподібною, однорідною сипучою масою без сторонніх домішок, що забезпечує її введення до складу рецептури м’ясних продуктів у вигляді порошкоподібного продукту, коли гідратація відбувається безпосередньо при змішуванні та утворенні фаршу. The paper presents the results of organoleptic studies, the basic functional-technological and structural-mechanical properties of food supplement. The nutritional supplement is a mixture of the following components, namely: sodium alginate, soy fiber and whey protein. The study was subjected to experimentally-established samples of food additives based on animal and vegetable raw materials made by carefully mixing the dry components in a certain ratio of mass parts, which are capable for creating strong structural systems. Each component of the mixture has its own functionality for the meat product as a whole. A complex food additive based on animal and vegetable raw materials is a powdery, homogeneous bulk mass without any impurities, which allows its introduction into the formulation of meat products in the form of a powdered product, when hydration occurs directly when mixed and formed mince.
  • Ескіз
    Документ
    Математичне моделювання процесу транспортування і протискування м'яса в шнекових подрібнювачах
    (2014) Сухенко, Владислав Юрійович
    У статті створено математичну модель руху сировини шнеком вовчка і теоретично обґрунтовано можливість авторегулювання процесу за рахунок забезпечення еластичності витків шнека. При завантаженні м'ясної сировини у вовчок для її подрібнення характерне значне об'ємне стискання м'ясної сировини за короткий проміжок часу. Режими роботи вовчків вивчались досить ґрунтовно і за результатами цих досліджень були визначені залежності продуктивності, питомих витрат енергії від кількості різальних площин, діаметрів отворів ґраток і швидкостей обертання ножів та шнека. Але величини допустимих тисків витікання, при яких не відбувається руйнування структури м'ясної сировини, неповністю обґрунтовані і мало дослідженні. В процесі подрібнення м'яса у вовчку найбільший тиск виникає у кінці шнека на внутрішній поверхні ґратки, тому що в цій зоні відбувається продавлювання м'яса через різальний механізм. Знаючи величину тиску витікання фаршу, при якому починає відбуватися руйнування структури м 'яса, і використовуючи експериментальну залежність між максимальним тиском і величиною зазору, можна так підібрати геометричні і фізичні характеристики шнека, що при гранично допустимому тиску витки шнека почнуть відгинатися в напрямку, протилежному до напрямку переміщення м'яса, утворюючи при цьому зазор між ним і корпусом, через який частина продукту перетече за виток шнека, а інша частина буде поступово проходити через ґратки без руйнування структури. The work a mathematical model of the movement of raw materials screw top and theoretically justified the possibility of autoregulation process by providing elasticity turns of the screw. When loading of raw meat in grinding down for his crushing characterized by a significant volume contraction of raw meat in a short period of time. Modes of operation tops studied thoroughly enough and the results of these studies have been defined depending on productivity, specific energy consumption tops on the number of planes cutters, hole di-ameter grids and speeds knife and auger. But the amount allowable pressure of flow, in which there is no breakdown of the structure of raw meat, not justified and little explored. In that during grinding meat grinder highest pressure occurs at the end of the screw on the inner surface of the lattice, because this point occurs through extrusion of meat Slitting machine. Knowing the pressure efflux minced, wherein destruction of the structure begins to occur from the meat and the relationship between the pilot pressure and the maximum size of the gap, one can choose the geometrical and physical characteristics of the screw, that the maximum allowable pressure, will flex the screw turns in the direction opposite to the direction of movement of meat, thus forming a gap between it and the housing, through which part of the product will flow in coil screw, and another part will gradually pass through the lattice without destruction of the structure.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання процесу приготування повітряно-водяних сумішей для зволоження таблеткових мас
    (2014) Чепелюк, Олена Олександрівна; Шпак, Максим Сергійович; Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав Юрійович
    З використанням програмного пакета Flow Vision було змодельовано два варіанти ежекційних пристроїв, які відрізняються між собою координатами подачі рідкого і газового середовища. Наслідком досліджень стала запропонована раціональна конструкція ежекційного пристрою, який забезпечує одержання у короткий термін зволоженої дрібнодисперсної таблеткової суміші з рівномірно розподіленими компонентами. Using the software package Flow Vision was modeled two options ejecting devices that differ coordinates supply of liquid and gaseous medium. In the simulation process were separately examined ejection zone fluid supply and air mixing confuser and diffuser section. Result of the research was a better mix of primary components in the feed liquid in the central tube and the air – in the peripheral holes. This helped to ensure uniform wetting friable tablet mixtures and obtaining high-quality granulated in a granulator-dryer in the application of ejectors in which the feed liquid is in the central tube and the air – in the peripheral holes. The result of research was the rational design of ejecting a device that gives a brief period in damp coin fine mixture of evenly distributed components.
  • Ескіз
    Документ
    Технологічні особливості виробництва біодизельного пального з рослинних олій
    (2008) Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав Юрійович; Марцинкевич, Леся Валентинівна; Твердохліб, О. О.
    Досліджено вплив якості сировини, кількості метанолу та каталізатора на якість проходження реакції переестерифікації. Негативний вплив збільшеної вологості в неочищений маслах і її вплив на проходження реакції. Розглянута схема роботи нового автоматизованого міні-заводупо виробництву біодизельного палива. The influence of the quality of raw materials, methanol and catalyst on the quality of the reaction pereesteryfikatsiyi. The negative impact of increased moisture in crude oil and its effect on the transmission reaction. A scheme of the new automated mini zavodupo biodiesel.
  • Ескіз
    Документ
    Якість поверхонь деталей обладнання АПК, одержаних пластичним деформуванням
    (2014) Клюк, Олександр Дмитрович; Дзюб, Олександр Григорович; Сухенко, Владислав Юрійович
    Вимірювання твердості показує, що на накатаній поверхні нарізі внаслідок зміцнення поверхневого шару металу виникає наклеп. Measurement of hardness shows that the surface of the rolled thread due to the strengthening of the surface layer of the metal occurs libel.
  • Ескіз
    Документ
    Кавітаційна стійкість неметалевих конструкційних матеріалів
    (Прикарпатський університет ім. Василя Стефаника Фізико-хімічний інститут Асоціація "Вчені Прикарпаття", 2003) Сухенко, Юрій Григорович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Некоз, Олександр Іванович; Сухенко, Владислав Юрійович
    Наведено результати досліджень неметалевих конструкційних матеріалів для експлуатації в умовах кавітаційно-ерозійного зношування. Показано, що полімерні і керамічні матеріали перспективні для виготовлення вузлів технологічного обладнання, призначеного для оброблення харчових середовищ в гідродинамічних кавітаційних апаратів (ГКА). The results of studies of non-metallic structural materials for use in cavitation-erosion wear. It is shown that polymeric and ceramic materials for advanced technological nodes production of equipment for processing food media in hydrodynamic cavitation apparatus (HKA).
  • Ескіз
    Документ
    Застосування плазмового напилення для підвищення довговічності м'ясорізальних вовчків
    (2000) Сухенко, Владислав Юрійович; Таран, Віталій Михайлович; Сухенко, Юрій Григорович
    М’ясорізальний комплект вовчків складається із швидкоспрацьовуваних деталей, і витрати па відновлення його працездатності за період експлуатації вовчків співмірні з початковою вартістю самих машин. Застосування напилених плазмою бронзових антифрикційних вставок на решітках підвищує зносостійкість ножів та решіток в 1,7-3 рази, знижує енергетичні затрати на перероблення м’яса і поліпшує якість м’ясопродуктів.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості гідролізу-екстрагування рослинної сировини при виробництві пектиновмісних паст
    (2012) Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав Юрійович; Бойко, Юрій Іванович; Бородіна, В. М.
    Приведений аналітичний огляд cспособів інтенсифікації гідролізу-екстрагування рослинної сировини для виробництва пектиновмісних паст. The resulted analytical review way intensification of hydrolysis-extraction of plant material to produce pastes containing pectin.
  • Ескіз
    Документ
    Забезпечення зносостійкості валів відцентрових насосів цукрових заводів
    (Національний університет харчових технологій, 2008) Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав Юрійович; Бойко, Юрій Іванович
    Запропоновано методи підвищення зносостійкості валів відцентрових насосів, які перекачують технологічні середовища цукрових виробництв.
  • Ескіз
    Документ
    Динамічні властивості механічної системи кулькового подрібнювача
    (2008) Сухенко, Юрій Григорович; Бойко, Юрій Іванович; Сухенко, Владислав Юрійович
    У статті запропоновано методику розрахунку та визначення оптимального кута нахилу притискних кілець у кульковому подрібнювачі: розв’язком модельної системи, за принципом Д’аламбером для зв’язаної матеріальної точки, реакціями сил інерцій.