Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Постадійне зневоднення водно-спиртових розчинів морденітом
    (2014) Корнієнко, Володимир Вікторович; Мельник, Людмила Миколаївна; Таран, Віталій Михайлович
    У статті наведено обґрунтування необхідності виробництва зневодненого ета- нолу з метою його використання як добавки до пального. Як зневоднюючу сиро- вину запропоновано використовувати бражний дистилят, як поглинач води - природний мінерал морденіт. Теоретично обґрунтовано роль молекули води в кристалохімії морденіту та в структурі інших цеолітів, що сприяє встановленню механізму її поглинання сорбентом. Відмічено переваги сорбції води із парової фази водно-спиртових розчинів порівняно з поглинанням морденітом молекул води з рідини. Встановлено раціональні концентрації початкових водно-спиртових розчинів і розчинів, що виходять після першої та другої стадій зневоднення. Визначено температурні параметри, які слід підтримувати в процесі сорбції води з бражного дистиляту в першому та другому адсорбері. Розроблено методику проведення постадійного зневоднення бражного дистиляту морденітом і схему установки постадійного зневоднення, описано принцип її роботи. Shows the substantiation of necessity production dehydrated ethanol for use as an additive to gasoline. Proposed use as raw materials for dehydration — distillate of a fermentation mixture, as a absorber of water — a natural mineral — mordenite. Theoreicaly justified the role of water molecules in the crystal chemistry of mordenite and zeolite in the other, which contributes to the establishment its absorption mechanism sorbent. Is marked advaages sorption of water from the vapor phase of water-alcohol solutions compared to mordenite absorption of water molecules from the liquid Established rational initial concentraion of wateralcohol solutions and solutions that come after the first and second stages of dehydration. Given the temperature settings to be maintained in the process of sorption of water from distillate of a fermentation mixture in the first and second absorber. Shows the method of stepwise dehydration distillate of a fermentation mixture by mordenite. Designed the scheme installation stepwise dehydration and described principles of its operation.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження закономірностей кінетики сушіння одиничних крапель квасних комбінованих заквасок
    (2001) Дубковецький, Ігор Володимирович; Таран, Віталій Михайлович; Антонюк, Тетяна Антонівна; Малежик, Іван Федорович; Прибильський, Віталій Леонідович; Заритовська, А. Г.
    Дослідження закономірностей кінетики сушіння одиничних крапель квасних комбінованих заквасок. Investigation of drying kinetics of single droplets leaven ferments combined.
  • Ескіз
    Документ
    Зневоднення етилового спирту морденітом
    (2012) Корнієнко, Володимир Вікторович; Мельник, Людмила Миколаївна; Таран, Віталій Михайлович
    Досліджено адсорбційну спроможність морденту щодо води із спиртових розчинів для отримання вуглеводневої кисневмісної добавки до пального. Встановлені раціональні температурні параметри щодо адсорбції води та фракційність адсорбенту.
  • Ескіз
    Документ
    Зневоднення етанолу природним мінералом морденітом
    (2011) Таран, Віталій Михайлович; Мельник, Людмила Миколаївна; Корнієнко, Володимир Вікторович
    Досліджено процес зневоднення етанолу природним мінералом морденітом. Визначено найкращі параметри адсорбції води з етилового спирту: фракційність, температура. Обгрунтовано механізм поглинання води морденітом.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості течії газонаповненого тіста в циліндричному формувальному каналі
    (2012) Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир Іванович; Таран, Віталій Михайлович; Бодров, Віктор Семенович; Кравченко, Олександр Іванович
    Запропонований спосіб розрихлення тістових заготовок передбачає екструдування тіста, наповненого вуглекислим газом. На створеній експериментальній установці отримані дані, які лягли в основу розрахунку епюри швидкості потоку газонаповненого тіста в залежності від вмісту газової фази. На основі проведених експериментальних досліджень і отриманої епюри швидкості потоку в циліндричному каналі нами розраховані критерії гідродинамічної подібності для потоку газонаповненого дріжджового тіста.