Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
36 результатів
Результати пошуку
Зараз показуємо 1 - 10 з 36
Документ Історичні фрагменти розвитку кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв НУХТ(2013) Таран, Віталій Михайлович; Гавва, Олександр Миколайович; Теличкун, Володимир Іванович; Губеня, Олексій Олександрович; Решетняк, ВалентинУ статті розповідається історія кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв. The article tells the story department machines and devices food and pharmaceutical industries.Документ Постадійне зневоднення водно-спиртових розчинів морденітом(2014) Корнієнко, Володимир Вікторович; Мельник, Людмила Миколаївна; Таран, Віталій МихайловичУ статті наведено обґрунтування необхідності виробництва зневодненого ета- нолу з метою його використання як добавки до пального. Як зневоднюючу сиро- вину запропоновано використовувати бражний дистилят, як поглинач води - природний мінерал морденіт. Теоретично обґрунтовано роль молекули води в кристалохімії морденіту та в структурі інших цеолітів, що сприяє встановленню механізму її поглинання сорбентом. Відмічено переваги сорбції води із парової фази водно-спиртових розчинів порівняно з поглинанням морденітом молекул води з рідини. Встановлено раціональні концентрації початкових водно-спиртових розчинів і розчинів, що виходять після першої та другої стадій зневоднення. Визначено температурні параметри, які слід підтримувати в процесі сорбції води з бражного дистиляту в першому та другому адсорбері. Розроблено методику проведення постадійного зневоднення бражного дистиляту морденітом і схему установки постадійного зневоднення, описано принцип її роботи. Shows the substantiation of necessity production dehydrated ethanol for use as an additive to gasoline. Proposed use as raw materials for dehydration — distillate of a fermentation mixture, as a absorber of water — a natural mineral — mordenite. Theoreicaly justified the role of water molecules in the crystal chemistry of mordenite and zeolite in the other, which contributes to the establishment its absorption mechanism sorbent. Is marked advaages sorption of water from the vapor phase of water-alcohol solutions compared to mordenite absorption of water molecules from the liquid Established rational initial concentraion of wateralcohol solutions and solutions that come after the first and second stages of dehydration. Given the temperature settings to be maintained in the process of sorption of water from distillate of a fermentation mixture in the first and second absorber. Shows the method of stepwise dehydration distillate of a fermentation mixture by mordenite. Designed the scheme installation stepwise dehydration and described principles of its operation.Документ Комбінований сусловарильний апарат(2009) Чепелюк, Олександр Миколайович; Удодов, Сергій Олександрович; Таран, Віталій МихайловичВиробництво пива в умовах мі ні-пивзаводів — порівняно новий напрямок, тому процеси, що від буваються при цьому, потребують дослідження й аналізу. Установки для приготування пива невеликої потужності, що їх нині використовують, споживають значну кількість енергії, вони до сить складні й громіздкі, тож вста новлюють їх на великих площах, до того ж вони не придатні для ви користання безпосередньо в за лах барів, кафе, ресторанів. Beer production in terms of E no-beer - a relatively new direction, because the processes of buvayutsya thus require research and analysis. Plants for the preparation of Beer low power that their currently used to consume significant amount of energy they priorities would need complex and cumbersome, so deter novlyuyut them over large areas moreover, they are not suitable for you directly by the use of crystals bars, cafes and restaurants.Документ Визначення раціональних конструктивних та експлуатаційних характеристик обладнання для транспортування нехарчової м'ясної сировини(2006) Беседа, Сергій Дмитрович; Штефан, Євгеній Васильович; Таран, Віталій МихайловичДля харчової промисловості найдосконалішими слід вважати технологічні лінії закритого виконання. В них сировина, напівфабрикати, складові компоненти виробництва, які часто шкідливо впливають на навколишнє середовище, розміщуються в закритому обладнанні. For the food industry should be considered most advanced production lines closed execution. In these materials, intermediates, components of production, which are often harmful impact on the environment, are placed in an enclosed equipment.Документ Як впливає зміна температури та об’ємних витрат гріючих газів на затрати палива й електроенергії у хлібопекарських печах(2005) Ковальов, Олександр Володимирович; Таран, Віталій МихайловичУ хлібопекарських печах з рециркуляцією продуктів згорання зміна температури й об’ємних витрат гріючих газів впливає на витрату палива й електроенергії для привода вентилятора рециркуляції. Характер впливу й економічна витрати енергії на привод вентилятора рециркуляції можуть бути встановлені на підставі наведених розрахунків. In baking oven with recirculation of combustion products temperature changes and volume flow of gases warming effect on fuel consumption and electricity to drive the fan recycling. The nature and economic impact of energy consumption on the drive recirculation fan can be installed on the basis of the calculations.Документ Порівняльний аналіз досліджених контактних пристроїв спиртового виробництва(2001) Таран, Віталій Михайлович; Породько, Петро ВікторовичТехнічний рівень спиртової промисловості в значній мірі визначається організацією та апаратурним оформленням найбільш складних процесів - процесів брагоректифікації. В даний час в спиртовій промисловості знайшли широке застосування три основних типа масообмінних контактних пристроїв. The technical level of the alcohol industry is largely determined by the organization and hardware designs the most complex processes - processes rectification of brewed beer. At present, the alcohol industries are widely used three main types of mass transfer contact devices.Документ Дослідження закономірностей кінетики сушіння одиничних крапель квасних комбінованих заквасок(2001) Дубковецький, Ігор Володимирович; Таран, Віталій Михайлович; Антонюк, Тетяна Антонівна; Малежик, Іван Федорович; Прибильський, Віталій Леонідович; Заритовська, А. Г.Дослідження закономірностей кінетики сушіння одиничних крапель квасних комбінованих заквасок. Investigation of drying kinetics of single droplets leaven ferments combined.Документ Виробництво пектину із корене-, бульбоплодів за технологією УДУХТ(1994) Сороколіт, Микола Іванович; Кропивницька, Ірина Олексіївна; Гулий, Іван Степанович; Бобрівник, Леонід Дем'янович; Карпович, Микола Сергійович; Таран, Віталій Михайлович; Донченко, Людмила Володимирівна; Гнатенко, А. М.Традиційна технологія виробництва пектину передбачає кислотний гідроліз, що вимагає використання мінеральної кислоти (соляної, азотної або сірчаної). Наявність їх у технологічних середовищах обумовлює особливі вимоги до технологічного процесу та його обладнання. Traditional technology of pectin involves acid hydrolysis, which requires the use of mineral acids (hydrochloric, nitric or sulfuric). Their presence in the technological environment makes special demands on the process and its equipment.Документ Визначення коефіцієнтів проникності ультрафільтраційної мембрани(2000) Гуцалюк, Валерій Михайлович; Гулий, Іван Степанович; Таран, Віталій Михайлович; Чепелюк, Олександр Миколайович; Усанов, В. О.; Єфіменко, C. І.; Шпильовий, В. І.Феноменологічне співвідношення між питомою продуктивністю ультрафільтраційної мембрани і рушійною силою цього процесу - різницею градієнтів гідродинамічного та осмотичного тисків розчинів по обидва боки мембрани при певній температурі. Phenomenal relationship between specific performance ultrafiltration membranes and the driving force of this process - the difference hydrodynamic gradients and osmotic pressures of solutions on both sides of the membrane at a certain temperature.Документ Вдосконалення процесу виготовлення виробів з тіста з начинкою(2000) Таран, Віталій Михайлович; Титарчук, Анатолій Олександрович; Мізнік, Лариса МиколаївнаВисвітлено способи формування виробів з тіста з начинкою. Вказано на ряд типових недоліків при формуванні виробів. Дано пропозиції щодо усунення існуючих недоліків і подальшого удосконалення процесу. Deals with methods of forming products made of dough with filling. Indicated on a number of typical defects in the formation of products. The proposal to eliminate existing weaknesses and further improve the process.