Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
12 результатів
Результати пошуку
Документ Обґрунтування параметрів процесу фільтрування при освітленні напою типу «Комбуча»(2024) Удодов, Сергій Олександрович; Савчук, Роман Олександрович; Чепелюк, Олена Олександрівна; Чепелюк, Олександр МиколайовичДля дослідження освітлення ферментованого напою типу «Комбуча» використані методи фізичного (виробничий експеримент) і обчислювального моделювання в пакеті Solid Works, додаток Flow Simulation. Тривалість процесу фільтрування і якість освітленого напою суттєво залежать від розміру пор фільтраційного кар¬тону і температури напою. При використанні фільтра Colombo 18 рекомендовані значення пор становлять 10 мкм. За цих умов не змінюється якість напою, збе¬рі¬гається його товарний вигляд і подовжується термін зберігання. Найбільш ефек¬тивно процес фільтрування відбувається протягом 60...90 хв, при цьому отри¬му¬ють 500...600 л відфільтрованого напою.Документ Солод з тритікале(2001) Москальова, Людмила Миколаївна; Удодов, Сергій Олександрович; Домарецький, Віталій АфанасійовичРозробка ресурсозберігаючої технології солоду й пива з використанням нетрадиційних видів сировини - важливий напрямок у розв'язанні актуальних проблем пивоварної галузі. Development of resource-saving technologies and malt beer using unconventional raw materials - important direction in solving the pressing problems of the brewing industry.Документ Особливості технології пива на мініпивоварнях(2001) Москальова, Людмила Миколаївна; Удодов, Сергій Олександрович; Домарецький, Віталій АфанасійовичВиробництво пива на мініпивоварнях України буде розширюватись, а кількість мініпивова- рень — збільшуватись. Ці тенденції розвитку пиво варіння в нашій країні сприятимуть безперебійному постачанню свіжого, високоякісного пива населенню окремих міських мікрорайонів і населених пунктів у сільській місцевості.Проведені дослідження і перевірка їх результатів у промислових умовах дали можливість запропону вати мініпивоварням високоефективну технологію. Manufacture of beer microbreweries in Ukraine will expand and the number minipyvova- Rainier - increase. These trends of beer cooking in our country promote uninterrupted supply of fresh, quality beer public some city neighborhoods and towns rural mistsevosti.Provedeni research and verification of the results in industrial conditions made it possible to propose wool microbreweries enabling technologies.Документ Оптимізація сушіння тритікалевого солоду(2002) Москальова, Людмила Миколаївна; Домарецький, Віталій Афанасійович; Удодов, Сергій ОлександровичЗа даними Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла, для успішної селекції тритікале необхідно постійно розширювати генофонд, синтезувати нові фор ми, збільшувати обсяги вихідного матеріалу. Тому ос таннім часом на основі використання досягнень генети ки в селекції тритікале одержано нові позитивні резуль тати. Найбільш результативний метод створення вихід ного матеріалу тритікале - біологічний, який дає змогу включати в синтез нових алоплоїдів сорти м'якої пшени ці. жита й тритікале та одержати перспективніші гексап- лоїдні форми, а також значно розширити генофонд ви хідного матеріалу. According to the Institute Mironivskyi wheat behalf VM Crafts for successful breeding triticale must continuously expand the gene pool, synthesize new forms we increase the volume of source material . Therefore, the oc- Tanna time through the use of genetic advances ing in the selection of new triticale obtained positive results Tats . The most effective method for creating output ing material triticale - biology, which allows include the synthesis of new varieties of soft wheat aloployidiv these. rye and triticale and obtain promising heksap - loyidni shape and expand the gene pool you material derivativesДокумент Комбінований сусловарильний апарат(2009) Чепелюк, Олександр Миколайович; Удодов, Сергій Олександрович; Таран, Віталій МихайловичВиробництво пива в умовах мі ні-пивзаводів — порівняно новий напрямок, тому процеси, що від буваються при цьому, потребують дослідження й аналізу. Установки для приготування пива невеликої потужності, що їх нині використовують, споживають значну кількість енергії, вони до сить складні й громіздкі, тож вста новлюють їх на великих площах, до того ж вони не придатні для ви користання безпосередньо в за лах барів, кафе, ресторанів. Beer production in terms of E no-beer - a relatively new direction, because the processes of buvayutsya thus require research and analysis. Plants for the preparation of Beer low power that their currently used to consume significant amount of energy they priorities would need complex and cumbersome, so deter novlyuyut them over large areas moreover, they are not suitable for you directly by the use of crystals bars, cafes and restaurants.Документ Зручні міні-комплекси для виготовлення пива розробили науковці спільно з фахівцями "Кий-пиво"(2000) Москальова, Людмила Миколаївна; Удодов, Сергій Олександрович; Домарецький, Віталій АфанасійовичНове сучасне технологічне обладнання для міні-пивоварень, яке задовольняє усі технологічні, санітарно-гігієнічні,екологічні та економічні вимоги, розробила фірма "Кий-пиво" разом з кафедрою біотехнології продуктів бродіння Українського державного університету харчових технологій.Документ Прояснення пивного сусла в комбінованому сусловарильному апараті(2008) Чепелюк, Олександр Миколайович; Удодов, Сергій Олександрович; Таран, Віталій МихайловичДля отримання високоякісного пива важливе значення має прояснення охмеленого сусла, видалення з нього осаду. Чимало дослідників стверджують про його шкідливість для процесу бродіння (пригнічує життєдіяльність дріжджів), погіршення стійкості пива під час пастеризації та зберігання, забруднення поверхні охолодження в бродильних апаратах. За смаковими властивостями пиво без осаду має більш м'який і приємний смак, оскільки з осадом виводиться до 20% найбільш грубої гіркоти хмелю. To receive quality beer is essential to clarify hopped wort removal from it of sediment. Many researchers claim about its harm to fermentation (suppressed vital yeast), deterioration of stability of beer during pasteurization and storage, pollution of surface cooling in the fermentation apparatus. For flavor properties beer no sediment has a mild and pleasant flavor, as with sediment output to 20% of the most brutal bitter hops.Документ Міні-пивоварні(2004) Таран, Віталій Михайлович; Чепелюк, Олександр Миколайович; Удодов, Сергій ОлександровичЗбільшення обсягів виробництв пива міні-пивоварнями зумовлені рядом факторів. По-перше, міні-пивоварні дають змогу забезпечити безперебійне постачання свіжим, високоякісним пивом невеликі населені пункти, їх також можна використовувати в місцях відпочинку, в ресторанах, барах і магазинах. Increased production of beer mini-breweries due to several factors. Firstly, mini brewery allow to ensure uninterrupted supply of fresh, high-quality beer small towns, they can also be used in recreational areas, restaurants, bars and shops.Документ Міні-індустрія: класифікація засобів виробництва безалкогольних та слабоалкогольних напоїв(2009) Удодов, Сергій ОлександровичМалі структури займають свій певний сегмент у ринку пивоіндустрії різних країн — від 3 до 5%, але в основному виконують функцію наближення виробництва напоїв до споживача, доповнюють його своїм різноманіттям, свіжістю та цілющістю напоїв. Існує певна проблема, пов'язана з міні-харчовими виробництвами. Єдиного, чітко прийнятого підходу до визначення, назви та класифікації малих виробництв не існує. Класифікація за ознакою продуктивності та прийнята назва, що пропонується до засобів міні-виробництва безалкогольних та слабоалкогольних напоїв (продуктів бродіння), дає змогу легко й швидко асоціювати та визначити масштабність їх виробництва, а отже, ухвалювати правильні рішення з різних питань. Small structures occupy a certain segment of the market Pivoindustriya different countries - from 3 to 5%, but basically the function of approximation of the beverage to the consumer, complement it by its variety, freshness and medicinal drink. There is a definite problem with the mini-productions. A single, well-accepted approach to identify, name and classification of small production facilities do not exist. Classification on the basis of performance and adopted the name, which is offered to the means of production of non-alcoholic mini-and low-alcohol beverages (fermentation products), you can easily and quickly determine the scale of their production, and thus make the right decisions on various issues.Документ Пивний бізнес(Національний університет харчових технологій, 2004) Удодов, Сергій ОлександровичНаприкінці XX століття світовий ринок пивної індустрії остаточно розділили МІЖ собою найбільші компанії, що призвело до деякої одноманітності в пивоварінні. Пожвавлення економічних відносин наприкінці 80-х років сприяло появі перших "ластівок" міні-пивоварної індустрії. Технологічне обладнання продуктивністю до 500-1000 літрів за добу умовно може бути віднесене до міні-пивоварень, а більше - до міні-пивзаводів. Міні-пивзаводи продуктивністю 2000-6000 літрів за добу і більше - серйозний предмет бізнесу. Нині найбільш різноманітний сектор діючих міні-пивоварень та міні-пивзаводів - від 250 до 6000 літрів за добу. В конце XX века мировой рынок пивной индустрии окончательно разделили между собой крупнейшие компании, что привело к некоторой единообразия в пивоварении. Оживление экономических отношений в конце 80-х годов способствовало появлению первых "ласточек" мини-пивоваренной индустрии. Технологическое оборудование производительностью до 500-1000 литров в сутки условно может быть отнесено к мини-пивоварен, а больше - к мини-пивзаводов. Мини-пивзаводы производительностью 2000-6000 литров в сутки и более - серьезный предмет бизнеса. Сейчас наиболее широкий сектор действующих мини-пивоварен и мини-пивзаводов - от 250 до 6000 литров в сутки. At the end of XX century worldwide beer industry finally divided between the largest companies, which led to some uniformity in brewing. The revival of economic relations in the late 80's contributed to the emergence of the first "swallow" mini-brewing industry. Technological equipment productivity to 500-1000 liters per day can be conventionally classified as mini-breweries, and more - to a mini-brewery. Mini-brewery productivity 2000-6000 liters per day or more - serious subject business.Currently, the most diverse sectors of existing mini-brewery and mini-breweries - from 250 to 6000 liters per day.