Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Нові можливості перероблення ефірних олій для ароматизації харчових продуктів(2014) Фролова, Наталія Епінетівна; Тищенко (Усатюк), Олена МихайлівнаПредставлено нові можливості перероблення ефірних олій з отриманням «вузьких» фракцій та індивідуальних ароматичних речовин, що передбачає послідовне здійснення таких операцій: вакуумна ректифікація, препаративне виділення і газохроматографічний контроль чистоти отриманих продуктів. Виділені «вузькі» фракції» й індивідуальні ароматичні речовини є натуральними ароматизаторами і пропонуються для ароматизації харчових продуктів. The new possibilities of processing of essential oils with obtaining «narrow» fractions and individual flavouring substances that requires consistent implementation of the operations such as vacuum rectification, preparative separation and chromatographic control of purity of the obtained products have been presented. Obtained «narrow» faction and individual flavouring substances are natural flavourings and they are offered for aromatisation of foods.Документ Удосконалення автоматизованої установки вакуумного фракціонування з одержання вузьких фракцій ефірних олій(2013) Чепель, Наталія Василівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій Олександрович; Науменко, Ксенія Андріївна; Тищенко (Усатюк), Олена МихайлівнаВакуумного фракціонування з одержання вузьких фракцій ефірних олій Для досягнення одержання запланованих вузьких фракцій ефірних олій, що використовуються в технології натуральних ароматизаторів, було запропоновано удосконалення автоматизованої установки вакуумного фракціонування ефірних олій. Проведено розрахунки основних характеристик, конструкції та розмірів установки вакуумної ректифікації. Оцінку правильності удосконалення установки проводили з застосуванням газової хроматографії, що дала змогу визначити компонентний склад одержаних фракцій на прикладі ефірної олії кропу. Ключові слова: вакуумне фракціонування, установка, ефірні олії, фракції. The improvement of the automated setting of a vacuum fractionating for narrow fractions of essential oils For achievement of receipt of the planned narrow fractions of essential oils which are used in technology of natural flavors, the improvement of the automated setting of a vacuum fractionating of essential oils was offered. The calculations of basic descriptions, construction and sizes of setting of a vacuum rectification are conducted, in particular: a number of theoretical piatis of rectification colon must be 10; a type of rectification colon is attachment; a diameter of rectification colon is 5 see, and a height is 80 see. An apparatus improvement consisted in editing another attachment which enables to get the necessary height of rectification column. There was the best satiation of pair by the set component and division on planned narrow fractions of essential oils. Estimation the rightness of improvement of setting was conducted with the use of gas chromatography which enabled to define component composition of the got fractions on the example of the essential oil of the dill. Keywords: a vacuum fractionating,an narrow automated setting, essential oils, fractions.Документ Нові підходи до ароматизації спредів(2010) Силка, Ірина Миколаївна; Фролова, Наталія Епінетівна; Грек, Олена Вікторівна; Чепель, Наталія ВасилівнаНові підходи до ароматизації спредів. На сучасному споживчому ринку спреди позиціонуються як комбіновані масложирові продукти нової якості. Розроблені харчові натуральні ароматизатори з малопоширеної ефіроолійної сировини та встановлені норми їх внесення до спредів, що дозволяє розширити асортимент даної продукції та підвищити їх споживчу якість. New approaches to the aromatization of spreads. In today's consumer market spreads are positioned as combined oil and fat products of new quality. Designed natural flavors with lesser essential oils of raw materials. and established rules to make flavors in spreads can widen the range of these products and increase their consumer quality.Документ Отримання композиційних харчових натуральних ароматизаторів із ефірної олії кропу(2010) Чепель, Наталія Василівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій ОлександровичВ статті запропоновано підхід отриманням харчових натуральних ароматизаторів із однієї ефірної олії з використанням симплекс-методу математичного моделювання, що дозволить одержати нові аромати із поширених ароматичних джерел. It difficult process of reception food flavor which demands carrying out of researches physical and chemical processes of manufacture as their compound, and It is direct additives. The important technological process of manufacture flavor is the combination of fractions of essence. The simplex-method of mathematical modeling has been applied to optimization of process of drawing up of aromatic compositions. It has been developed a modeling simplex-matrix a sensory mage of the aroma-standard and it is received the criterion function equations. The criterion of criterion function considers componential structure of the aroma-standard, and values of mass parities of fractions of vacuum distillation essence oils were the decision of system of the equations. Five aroma compositions is received from fractions of it.Документ Обґрунтування принципових основ способу розділення і виділення домішкових оптично активних ізомерів ефірних олій як ароматоформуючих складових натуральних ароматизаторів(2011) Фролова, Наталія Епінетівна; Науменко, Ксенія Андріївна; Усенко, Віталій Олександрович; Силка, Ірина Миколаївна; Чепель, Наталія ВасилівнаУ статті представлено результати теоретичних досліджень з розроблення способу розділення та виділення оптичних ізомерів ефірних олій з метою дослідження їхніх органолептичних та фізико-хімічних показників та використання у технологіях натуральних ароматизаторів. The article presents the theoretical research results on developing of separation and isolation method for essential oil optical isomers in order to investigate their organoleptic, physical and chemical parameters and use in natural flavourings technology.Документ Дослідження способу концентрування оптично активних ізомерів з виділенням вузьких фракцій ефірних олій(2012) Чепель, Наталія Василівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій Олександрович; Науменко, Ксенія Андріївна; Силка, Ірина Миколаївна; Тищенко (Усатюк), Олена МихайлівнаОбґрунтовано вибір способу концентрування оптично активних ізомерів ефірних олій як складових композиційних ароматизаторів з виділенням вузьких фракцій ефірних олій вакуумною ректифікацією, проведення якої вимагає здійснення розрахунку теоретичних параметрів вакуумної ректифікації ефірних олій та апаратурного удосконалення автоматизованої установки вакуумного фракціонування ефірних олій. The choice of concentration method for optically active isomers of essential oils with the allocation of their narrow fractions by vacuum rectification, which requires calculation of the theoretical parameters of vacuum rectification of essential oils and hardware improvement of automated installation of the vacuum fractionation of essential oils, is substantiated.Документ Отримання натурального ароматизатора з ефірної олії кропу як функціональної складової продуктів оздоровчого харчування(2006) Фролова, Наталія Епінетівна; Кошова, Валентина Миколаївна; Чепель, Наталія Василівна; Усенко, Віталій ОлександровичЕфірну олію кропу досліджено на якісний та кількісний покомпонентний склад. Проведено її фракціонування, у результаті чого отримано чотири фракції, які відрізнялись за складом ароматичних речовин. На основі змішування цих фракцій у певних співвідношеннях розроблено рецептуру ароматизатора “Кріп — елітаромат”.Документ Теоретичне обгрунтування параметрів фракційної розгонки ефірних олій(2009) Українець, Анатолій Іванович; Фролова, Наталія ЕпінетівнаУ статті запропоновано теоретичні підходи до розрахунку основних параметрів перероблення ефірних олій фракційною розгонкою на насадковій колоні ректифікаційної установки з метою отримання стабільних натуральних ароматизаторів для харчової промисловості. In this article we offer theoretical approaches to calculation of key parametres of processing of essence fractional by an acceleration on attachment to a column rectification installations for the purpose of reception stable natural ароматизаторов for the food-processing industry.