Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Визначення деяких хімічних речовин у питних водах міста Києва
    (2000) Христіансен, Маргарита Георгіївна; Шиліна, Галина Володимирівна; Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Васіна, Т. М.; Ільчик, О. О.
    Представлені результати визначення основних показників якості питної води з різних районів міста Києва. The Presented results of the determination of the leading indexes quality drinking water from different region of Kiev.
  • Ескіз
    Документ
    Мінеральний склад гороху і горохового солоду
    (1994) Кошова, Валентина Миколаївна; Хіврич, Борис Іванович; Христіансен, Маргарита Георгіївна; Лопато, Т. В.
    Вивчено мінеральний склад горохового солоду, оболонок і паростків. Дослідженнями встановлено, що вміст натрію у процесі солодування майже не змінюється, а вміст кальцію і магнію зменшується приблизно на 20%. Горох, солод і відходи містять багато калію. We study the mineral composition of pea malt sprouts and shells. Research has established that the sodium content in the soloduvannya almost unchanged, and the content of calcium and magnesium is reduced by about 20%. Peas, malt waste and potassium.
  • Ескіз
    Документ
    Моніторинг нітратів та заходи щодо їх зменшення у рослинній продукції
    (2012) Ганчук, Вікторія Дмитрівна; Бутенко, Олена Миколаївна; Христіансен, Маргарита Георгіївна; Біла, Галина Миколаївна; Дроков, Вісаріон Григорович
    Метою та основним завданням дослідження був моніторинг нітратів у рослинній продукції і розробка заходів щодо їх зменшення та відповідні рекомендації споживачам цієї продукції. Нітрати в досліджуваних зразках визначали стандартним іонометричним методом. Межа виявлення NO3 – іонів – 6 мг/кг. Моніторинг показав, що різні овочі та плоди мають неоднакову здатність накопичувати нітрати. Інформація щодо динаміки нітратів у соці зі столового буряку та моркви при їх зберіганні упродовж 2 – ох годин. Також підтверджується, що видалення поверхневого шару у овочів та плодів (шкірки) є ефективним заходом зменшення нітратів у червоному буряці, моркві, огірках та бананах. The aim of this work is to monitor fruit and vegetables to determine the content of nitrates and to workout the recommendations to reduce their quantity. The authors show the results of determining the contest of nitrates in the most common fruit and vegetables in Ukraine. The monitoring was done by potentiometry method with the help of nitraselective electrode on ionometer I-160. The dynamics of NO3- containing in red beet, carrot and other vegetable products juice and marc was studied. The monitoring showed that different fruit and vegetables have different ability to accumulate this substance.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення вмісту деяких іонів у питній воді
    (2001) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Субботка, Оксана Сергіївна; Христіансен, Маргарита Георгіївна; Маринченко, Віктор Опанасович
    Представлені результати аналізу питної води на вміст іонів Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Cd (II). Presented results of the analysis of drinking water on contents ion Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Cd (II).
  • Ескіз
    Документ
    Модификация метода Кьельдаля в технохимическом контроле хлібопекарного производства
    (1986) Дробот, Віра Іванівна; Сухомлин, Раїса Іванівна; Христіансен, Маргарита Георгіївна; Штокало, Мирослава Йосипівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    В статті наведено результати досліджень модифікації методу Кьєльдаля визначення загального азоту в сировині та готових виробах хлібопекарського виробництва. Відповідно до модифікованого методу виключається трудомістка операція відгонки аміаку, зменшується маса наважки досліджуваного продукту, що дозволяє використовувати даний метод в заводських та науково-дослідних лабораторіях. The article contains results studies modification of the method of determining the total Kjeldahl nitrogen in raw materials and finished goods baking. The proposed method eliminates time consuming operation stripping of ammonia decreases linkage tested product that allows you to use this method in the factory and laboratories.
  • Ескіз
    Документ
    Твердофазне спектрофотометричне визначення Zr (IV) i Ti (IV) за допомогою 2-(4-сульфофенілазо)-1,8-діоксінафталін-3,6-дісульфокислоти
    (2007) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Штокало, Мирослава Йосипівна; Христіансен, Маргарита Георгіївна; Іванова, Світлана Михайлівна
    Досліджено взаємодію Zr(IV) i Ti(IV) з 2-(4-сульфофенілазо)-1,8-діоксінафталін-3,6-дісульфокислотою у твердій фазі. Отримані дані використані для розробки нових методик твердофазного спектрофотомеричного визначення мікрокількостей Zr(IV) в сплаві та Ti(IV) в полі солодовому екстракті.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження взаємодії Zr (IV) з твердофазним реагентом сульфоназо ІІІ та його аналітичне застосування
    (2008) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Штокало, Мирослава Йосипівна; Христіансен, Маргарита Георгіївна; Іванова, Світлана Михайлівна
    Досліджено комплексоутворення Zr(IV) з металохромним індикатором сульфоназо ІІІ (СФАЗ) у твердій фазі. Отримані кількісні характеристики складу і стійкості утворюваної сполуки. Результати використані для створення методики твердофазного спектрофотометричного визначення Zr(IV).