Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження параметрів вологотеплової обробки дрібних кукурудзяних пластівців
    (2019) Шаповаленко, Олег Іванович; Рибчинський, Родіон Станіславович
    У статті досліджено вплив режимів вологотеплової обробки на вихід та якість дрібних кукурудзяних пластівців у лабораторних умовах. Схема технологічного процесу виробництва пластівців включала такі технологічні операції: зволоження та відволоження крупи у спеціальних герметичних ємностях; пропарювання попередньо зволожених зразків крупи у камері пропарювача періодичної дії; короткочасне темперування протягом 10—15 хв у термостабільних умовах; плющення отриманого продукту на вальцьовому верстаті «Nagema»; сушіння плющеного продукту на лабораторній сушарці; контроль на лабораторному розсійнику РЛУ-1 для вилучення мучки. The article investigates the effect of modes of tempering treatment on the yield and quality of small corn flakes under laboratory conditions. The diagram of technological process of production of small corn flakes included the following technological operations: moistening and cold-tempering of grits in special bins; steaming of pre-moistened grits in a periodic steam chamber; short-term tempering for 10—15 minutes in thermo-stable conditions; flattening of the obtained product on the Nagema roller machine; drying the flattened product on a laboratory dryer; control on the laboratory sifter RLU-1 for extraction of powdery fraction. The effect of pre-steaming grain moisture, steam pressure, and steaming time were investigated.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження фізико-технологічних властивостей комбікорму з використанням гарбуза
    (2015) Шаповаленко, Олег Іванович; Кожевнікова, Мирослава Ігорівна
    В статті наведені результати пошукових досліджень фізико — технологічних властивостей комбікорму з використанням гарбуза, а саме вологість, кут обрушення, кут ковзання по металу, кут природнього ухилу, дійсна густина, когезивність та об’ємна маса. За допомогою когезивності було з’ясовано, що данні суміші можуть вільно переміщатися при вивантаженні. Визначені початкові фізико-технологічні показники пшениці та ячменю. Отриманні результати дають змогу для подальшого екструдування, а також для визначення хімічного складу як компонентів, так і сумішей в експериментальних дослідженнях. The article presents the results of exploratory studies of physical - technological properties of feed using pumpkins, such as humidity, collapse angle, angle of sliding on metal, angle of slope, the real density, and surround kohezivnost mass. With kohezivnost was It was found that a mixture of data can move freely during unloading. Also create mixtures with different content pumpkin. It was found that the introduction of the pumpkin mixture of crops increases its moisture and cannot use water or steam in extruding feed. Designated initial physical and technological characteristics of wheat and barley. Recommended creation mixture, followed by extrusion. The obtained results allow for subsequent extrusion as well as to determine the chemical composition of both components and mixtures in experimental studies.
  • Ескіз
    Документ
    Контроль ступеня подрібнення
    (2015) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Кожевнікова, Маргарита Ігорівна
    В статті наведені результати експериментальних досліджень процесу подрібнення зернової та олійної сировини, а також їх сумішей у різних співвідношеннях. Рекомендовано створення зернових сумішей з подальшим їх подрібненням до необхідних параметрів. Отримані результати, дали змогу розрахувати модуль крупності продуктів подрібнення, встановити вид помелу. Також в статті наведено результати подрібнення соняшнику та кукурудзи при зміні їх вологості. The article presents the results of experimental studies of the process of grinding grain and oilseeds, as well as mixtures in different proportions. Recommended creation cereal mixtures with further grinding to the required parameters. The results helped to calculate the size of the products grinding module, set the type of comminution. Recommended settings to achieve the module size for sunflower seeds and corn. Reached values of module size, typical for the middle grinding. In the second phase of research was conducted crushing oilseeds and corn at change of humidity. Creating original mixes of sunflower seeds and corn, followed by grinding. Also in the article results crushing sunflower and corn at change of humidity.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження якості суміші пшеничного та горохового борошна та змін при зберіганні
    (2009) Шаповаленко, Олег Іванович; Скорікова, Ганна Іванівна; Польовик, Л. В.; Харченко, Євген Іванович
    В статті наведено результати дослідження змін показників якості суміші пшеничного та горохового борошна при зберіганні за різного вмісту горохового борошна у суміші. mix of a wheaten and pea flour are resulted at storage at the different maintenance of a pea flour in a mix.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу технологічного обладнання на травмування зерна кукурудзи
    (2015) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Кожевнікова, Маргарита Ігорівна; Шпак, Ольга
    В статті наведено інформацію про якісні показники 5 зразків кукурудзи (органолептичні та фізико-технологічні показники), динаміку зміни вологості і засміченості до та після технологічної обробки, а також характеристику засміченості кукурудзи до та після зберігання. In the article was produced information about qualitative adjectives of 5 corn samples (organoleptical, physical and technological parameters), fluctuations in moisture and debris before and after technological processing and characteristics of corn debris before and after storage.
  • Ескіз
    Документ
    Збагачення круп’яних сумішей кремнієм
    (2014) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Тертишна, Юлія П.
    Заслуговують на увагу суміші круп’яних продуктів, які взаємно доповнюють і поліпшують смакові якості, склад вітамінів та інших поживних речовин, що покращує раціон харчування людини. Збагачуючи суміші кремнієм, спостерігаємо, що завдяки своїм хімічним властивостям він створює електричні заряджені колоїдні системи, які володіють властивістю адсорбувати віруси і хвороботворні мікроорганізми не притаманні людині. Отримані зразки гранул мали міцну структуру. Фізичні властивості гранульованої суміші: вологість – 10,0 %, кут природного ухилу – 28 о, крихкість – 19 %.