Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Зміна адгезійних властивостей нових пастильних виробів оздоровчого спрямування(2013) Шаповалова, Наталія ПетрівнаВ статье исследовано одно из важнейших направлений в работе по изучению структурно-механических свойств новых пастильных изделий оздоровительного назначения. Определено и проанализировано влияние «Ламидана» и цикорлакта на изменение адгезионных показателей в процессе хранения. In the article, studied main directions of in-process on determination structural mechanical properties of new wares pastila of recreational purposes. Certain and analyses influence of additions Lamidan and cikorlakt on the change of structural-mechanical indexes in the process of storage.Документ Пастильні вироби фізіологічно-функціонального призначення(2012) Шаповалова, Наталія ПетрівнаВ статті проаналізовані результати досліджень органолептичних, фізико-хімічних, структурно-механічних та показників безпечності пастильних виробів. Нові пастильні вироби збагачені морськими водоростями та цикорієм характеризуються як фізіологічно-функціональні продукти. Їм притаманний оздоровчий ефект завдяки підвищеному вмісту мікроелементів, зокрема йоду, а також низки вітамінів та харчових волокон. Нові пастильні вироби рекомендовані до використання в раціоні харчування дітей, вагітних жінок та дорослих людей, які потерпіли від наслідків Чорнобильскої катастрофи. The article analyzes the results of studies organoleptic , physico - chemical , structural - mechanical and safety performance pastile products . New pastile products enriched with seaweed and chicory characterized as physiologically - functional products . It is inherent in the health effect due to higher content of trace elements , particularly iodine , as well as a number of vitamins and dietary fiber. New pastile products are recommended for use in the diet of children, pregnant women and adults affected by the Chernobyl disaster.Документ Подолання дефіциту йоду шляхом споживання нових пастильних виробів та молочних коктейлів оздоровчого спрямування(2010) Рудавська, Марія Володимірівна; Шаповалова, Наталія ПетрівнаНові пастильні вироби та молочні коктейлі можуть бути використані для профілактики захворювань щитоподібної залози, мати оздоровчий ефект завдяки підвищеному вмісту мікроелементів, зокрема йоду, а також низки вітамінів та харчових волокон. Зниження енергетичної цінності виробів за рахунок зменшення вмісту цукрози, надає їм додаткові дієтичні властивості для людей з надмірною масою тіла та схильних до діабету. New Projects pastylnыe yzdelyya and molochny'j cocktails mogut byt yspolzovanы for Prevention schytovydnoy gland diseases, for health ymet Effect Thanks povыshennomu Contents mykroэlementov, in particular iodine, as well as vitamins and rows pyschevыh fibers. Reduction эnerhetycheskoy izdelij Values for Reduction Account CONTENT sucrose, predostavlyaet im dopolnytelnыe dyetycheskye properties for people with yzbыtochnoy massoy body and predraspolozhennыh k dyabetu.Документ Вплив рецептурних компонентів на показники якості пастильних виробів з Ламіданом і цикорлактом(2011) Шаповалова, Наталія ПетрівнаУ статті наведено результати дослідження впливу рецептурних компонентів на показники якості пастильних виробів шляхом математичного моделювання, знайдено оптимальну рецептуру. The results of the influence of prescription components on the pastille product quality through mathematical modeling, found the optimum formulation.Документ Безпечність нових пастильних виробів оздоровчого спрямування(2011) Рудавська, Ганна Богданівна; Шаповалова, Наталія ПетрівнаУ статті наведено результати досліджень мікрофлори та показників безпечності нових пастильних виробів. Розглянуто вплив дієтичної добавки Ламідан та цикорлакту на радіозахисні властивості та безпечність нових пастильних виробів.The results of researches of microflora and indexes of unconcern of new pastila wares are resulted in the article. Influence of dietary addition of Lamidan is considered and cikorlaktu on radioprotective properties and unconcern of new pastila wares.Документ Реологічні властивості нових пастильних виробів(2011) Рудавська, Ганна Богданівна; Шаповалова, Наталія Петрівна; Романенко, Олена ВалеріївнаУ статті досліджено один із важливих напрямків роботи по визначенню реологічних властивостей нових пастильних виробів підвищеної біологічної цінності. Визначено та проаналізовано вплив Ламідану та цикорлакту на зміни реологічних показників в процесі зберігання. In the article, investigational from main directions of in-process on determination structurally mechanical properties of new wares pastila of high biological value. Certain and analyses influence of additions Lamidan and cikorlakt on the change of structural-mechanical indexes in the process of storage.Документ Вплив дієтичної добавки "Ламідан" на черствіння пастильних виробів(2012) Шаповалова, Наталія ПетрівнаДосліджено зміни масової частки вологи, вмісту вільної та зв’язаної води в пастильних виробах під час зберігання. Встановлено позитивний вплив "Ламідану" та цикорлакту на уповільнення процесу черствіння зефіру і лукуму. Визначено доцільність використання біоксально-орієнтованих поліпропіленових пакетів з метою збільшення терміну зберігання пастильних виробів. Influence of dietary addition "of Lamidan" on staling of pastila wares. The changes of mass stake of moisture are investigational, free and constrained water in pastila wares during storage. Positive influence of “Tsikorlakt” and of “Lamidan” on deceleration the process of staling of zephyr and lucuma are set. Expediency of the use depending on bioxalaligned poly propylene packages and vacuum film is certain with the purpose of increase of expiration of pastila wares date.