Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Очищення шунгітом соку столового буряку від пектинових речовин(2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Марценюк, Олександр СтепановичДосліджена кінетика процесу адсорбції пектинових речовин із соку столового буряка природним мінералом шунгітом.Investigational kinetics of adsorption pectin matters from beetroot juice by a natural mineral shungitДокумент Кінетика адсорбції пектинових речовин монтморилонітом і глауконітом із соку столового буряка(НУХТ, 2009) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Марценюк, Олександр СтепановичДосліджена кінетика адсорбції пектинових речовин із соку столового буряка природними мінералами українських родовищ: монтморилонітом, глауконітом. Обґрунтовано механізм адсорбційних процесів, що відбуваються при цьому та визначено коефіцієнт дифузії пектинових речовин.Документ Очищення соку столового буряка сорбентами(2012) Мельник, Людмила Миколаївна; Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Зіновій ПетровичДосліджено процес адсорбційного очищення від пектинових речовин соку столового буряка за допомогою шунгіта, палигоскіт, глауконіта. Встановлені раціональні технологічні параметри адсорбції пектинів для одержання сокового концентрату. For the production of vegetable juices concentrate, it is reasonable to extract part of pectic substances in order to prevent gelation process. Extraction of pectic substances from vegetable juices can be performed with the help of carbon and natural sorbents. Their adsorption selectivity facilitated the formation of combined sorbents, which showed high level of efficiency during the research.Документ Адсорбційне очищення соку столового буряку від нітрат-іонів(2012) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Мачай, Н. Ю.У статті наведено результати досліджень адсорбційного очищення соку столового буряку від нітрат-іонів природним вуглецевовмісним мінералом – шунгітом. Розглянуто динаміку змін нітрат-іонів в соку при різних умовах його оброблення. To the article the results of researches of the adsorption cleaning of juice of table beet are driven from natural mineral - shunhit. The dynamics of changes of нитрат-ионов is considered in juice at the different terms of his treatment.Документ Дослідження кінетики адсорбції пектинових речовин шунгітом із соку столового буряка(2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Марценюк, Олександр СтепановичДосліджено кінетику адсорбції пектинових речовин із соку столового буряка шунгітом, визначено коефіцієнти масовіддачі та масопередачі при зовнішній та внутрішній дифузії в порах адсорбента.Документ Очищення шунгітом соку столового буряку від пектинових речовин(2009) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Марценюк, Олександр СтепановичДосліджена кінетика процесу адсорбції пектинових речовин із соку столового буряка природним мінералом шунгітом.